Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Suzuki Vitara mała terenówka

Featured Replies

Napisano

trzeba MT zapodać

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

od zawsze chciałem zorganizować w nocy ognisko na plaży (takie niespełnione młodzieńcze marzenie) teraz posiadając Suzuki w końcu mogłem zapakować familię potrzebny sprzęt i ruszyć nad Wisłę ognisko.jpg.e59cf9836679b58e6558464efc9a23b0.jpg

Napisano
Dnia 18.08.2017 o 22:55, szyman napisał:

od zawsze chciałem zorganizować w nocy ognisko na plaży (takie niespełnione młodzieńcze marzenie) teraz posiadając Suzuki w końcu mogłem zapakować familię potrzebny sprzęt i ruszyć nad Wisłę

I to mi się podoba, zrealizowany cel/marzenie !

BTW. mam wizję siebie z żoną w podobnej scenerii. Gratki!

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Vitara jeździ nie ma ochoty spłatać figla właścicielowi i popsuć się, a że nie lubię bezczynności i nudy to zainwestowałem w zestaw pierwszej pomocy. Cena na klamoty była taka że głupotą było by nie kupić

20171013_112349.jpg.f74d4d0bbf16af48d2613991a38445dc.jpg

Jak powiada mój ulubiony komentator truskawka na torcie

20171013_091951.jpg.76d2b173f215b125e2d7de5ac768215d.jpg

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

dziś przyszła płyta więc złożyłem wszystko w całość zostało wyspawać mocowanie przód/tył położyć instalacje i można korzystać

20171023_164718.jpg

20171023_165334.jpg

Napisano
8 godzin temu, szyman napisał:

dziś przyszła płyta więc złożyłem wszystko w całość zostało wyspawać mocowanie przód/tył położyć instalacje i można korzystać

Zastanów się nad zmianą lokalizacji puszki przekaźników. Ładnie ułożoną linę na bębnie będziesz miał tylko do pierwszego użycia, później będzie się zawijać i prężyć. Miałem taką windę, przy stalowej linie bardzo ładnie zaczyna szurać i podważać dno puszki, do tego stopnia że te śmieszny system mocowania tejże się wyprostował. Auta nie masz w planie topić, ale tak czy inaczej proponuję uszczelnić puszkę bo nie jest hermetyczna, prądy małe tam nie są a przekaźniki wilgoci nie lubią ;]
O takich oczywistościach jak hebel nie przypominam. W jimnym nie zamontowałem i się szybko zemściło. Przekaźniki skleiły się na zwijaniu, płyta poszła się paść.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Bravus napisał:

Zastanów się nad zmianą lokalizacji puszki przekaźników. Ładnie ułożoną linę na bębnie będziesz miał tylko do pierwszego użycia, później będzie się zawijać i prężyć. Miałem taką windę, przy stalowej linie bardzo ładnie zaczyna szurać i podważać dno puszki, do tego stopnia że te śmieszny system mocowania tejże się wyprostował. Auta nie masz w planie topić, ale tak czy inaczej proponuję uszczelnić puszkę bo nie jest hermetyczna, prądy małe tam nie są a przekaźniki wilgoci nie lubią ;]
O takich oczywistościach jak hebel nie przypominam. W jimnym nie zamontowałem i się szybko zemściło. Przekaźniki skleiły się na zwijaniu, płyta poszła się paść.

Tylko nie bardzo mam gdzie przenieść,  podniosę tak by było 2-3cm nad poprzeczkami. Hebel jest tylko nie ma go na zdjęciu. Na marginesie jakie to wszystko wielkie Vitara nie pasuje rozmiarowo :bzik:

Napisano
Dnia 24.10.2017 o 08:12, szyman napisał:

Tylko nie bardzo mam gdzie przenieść,  podniosę tak by było 2-3cm nad poprzeczkami. Hebel jest tylko nie ma go na zdjęciu. Na marginesie jakie to wszystko wielkie Vitara nie pasuje rozmiarowo :bzik:

to kiedy patrol? ;]

Napisano
  • Autor
7 minut temu, dellti napisał:

to kiedy patrol? ;]

czekaj jak dobrze pójdzie to w tym tyg. zakończę temat. Ocenisz czy się podoba

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

dziś była dłuższa chwila wolnego a że nie lubię bezczynności. W końcu wrzeźbiłem długo oczekiwane mocowanie. Oczywiście żeby nie było za pięknie to na finiszu prac skończył się gaz w butli :zgryz: zostało puścić kabelki i można testować :jump:

20171124_174222.jpg.95bf7b73a0d0940fbb325aa740b2ef39.jpg20171124_181957.jpg.8e646d55fb495fc7e276e32e8da0155a.jpg20171124_182330.jpg.47afbf4a4595a8cdb00beda4c7551036.jpg

Napisano

witaj, tez zakupiłem niedawno vitare, ile cie wyszedł stal most i czy dużo miałeś przerobek żeby go dopasować? jakies więcej info o przeróbkach?

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, santa napisał:

witaj, tez zakupiłem niedawno vitare, ile cie wyszedł stal most i czy dużo miałeś przerobek żeby go dopasować? jakies więcej info o przeróbkach?

jak nie będziesz robił osobiście i miał znajomego ogarniętego tokarza  to lepiej kupić stal most seryjny

• 1 miesiąc później...
Napisano

Yyy, było czym wyciągnąć? :hmm: ;]

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Pipper napisał:

Yyy, było czym wyciągnąć? :hmm: ;]

yyy dwa razy wyjechałem w jedną/drugą stronę problem zrobił się jak zorałem nieckę :hehe: w bagażniku czekała wyciągarka  :skromny:

Napisano
20 minut temu, szyman napisał:

yyy dwa razy wyjechałem w jedną/drugą stronę problem zrobił się jak zorałem nieckę :hehe: w bagażniku czekała wyciągarka  :skromny:

Czyli sytuacja opanowana :oki:

Napisano
  • Autor

kolejne testy trochę mnie poniosło i film wyszedł długawy :hehe: niebawem kolejne testy

Napisano
9 godzin temu, mati1.6dohc napisał:

Ćwicz ćwicz :oki:

Tak ćwiczył, że kółka z przodu miał w Tatrze z tyłu ;) Śmiesznie to wyglądało wyglądało w lusterku, jak dzisiaj na #WOSP za mną jechał ;]

ps. A ja po ostatnich dzisiejszych OSach mam przednie kółka na zewn ;) 

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, _sky_ napisał:

Tak ćwiczył, że kółka z przodu miał w Tatrze z tyłu ;) Śmiesznie to wyglądało wyglądało w lusterku, jak dzisiaj na #WOSP za mną jechał ;]

ps. A ja po ostatnich dzisiejszych OSach mam przednie kółka na zewn ;) 

oj tam jutro będzie wyregulowane wkręcimy nowe śruby o twardości 12,9 będą trzymać.... do kolejnego upalania 8-)

Napisano
  • Autor

kolejny etap zabawy stare fortyfikacje

20180118_101907.jpg

20180118_103443.jpg

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

aktywny wypoczynek z rodzinką 

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

dziś na jeździe próbnej wyczaiłem w niedalekiej odległości od warsztatu niewinny rów melioracyjny taka tam pipka myślę sobie co to dla Vitary. Wróciłem z próby siup w Suzuki  i jazda już byłem za bramą jak przeszyła mnie myśl wyciągarka "po co vitka da radę zdrowy rozsądek wygrał" wracamy pakujemy na pokład co potrzeba i w drogę. Po chwili na miejscu wjazd w "pipkę"  I dobrze że wróciłem po sprzęt. :hehe: no 4 razy próbowałem na różne sposoby i za każdym razem brakowało kąta natarcia :phi: Plus jest taki że sprawdziłem działanie wyciągarki już wiem że montuje body lift a zderzak akurat pękł w miejscu gdzie najbardziej przeszkadzał więc go wytnę :bzik:20180213_131206.jpg.042aa53cedee12536434c4405d3e8ed9.jpg

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

kolejny film z jazdy po górkach :bzik: 

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

jak felga może zmienić wygląd auta :)

20180418_161317.jpg

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

troszkę zmodyfikowałem dach i teraz podróż cieszy ;]

20180511_095626.jpg

20180511_095608.jpg

Napisano

to tak na stałe, czy możesz wrócić do poprzedniego setupu?

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, bielaPL napisał:

to tak na stałe, czy możesz wrócić do poprzedniego setupu?

Mam dwa dachy seryjny i moją koncepcję którą składam i chowam do bagażnika :phi:

• 2 tygodnie później...
Napisano

@szyman

Chciałem Cię dziś zaczepić, ale zwiałeś, a ja auto zapakowane mocno miałem.
Chwilę po 17 na prawoskręcie ze Skalnicowej w Wał, stałeś za mną. Prowadziłem czerwone Berlingo :)
Pozdro :piwko:

Napisano
  • Autor
12 godzin temu, Bravus napisał:

@szyman

Chciałem Cię dziś zaczepić, ale zwiałeś, a ja auto zapakowane mocno miałem.
Chwilę po 17 na prawoskręcie ze Skalnicowej w Wał, stałeś za mną. Prowadziłem czerwone Berlingo :)
Pozdro :piwko:

Czyli to Ty tak się wlokłeś. Następnym razem pomachaj zatrąb. 

Pozdr. 

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Miałem robić lift budy ale za namową kilku osób wybrałem inna drogę. szlifierka w dłoń........ Pierwsze testy za mną jest mega 20180614_115712.jpg.9f793d554650ce02ef715f2112a3f605.jpg

Napisano

Zderzak wcięło ;).

Napisano
  • Autor

A gdzie trochę zostało 

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

żeby nie było to Vitara jeździ i daje dużo frajdy 

a tak się kończą zabawy "ja nie dam rady"

Edytowane przez szyman

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

No więc ten tego długo nic się nie działo wiało nudą 8-) dziś wymontowałem z dawcy nowe serce do Vitary. Teraz tylko upchać pod maskę  i na brak mocy nie powinienem narzekać a jak zbraknie to :diabel:20190107_171536.jpg.de1b56881fd3e49fdef0a920fd84319a.jpg

Napisano
10 godzin temu, szyman napisał:

No więc ten tego długo nic się nie działo wiało nudą 8-) dziś wymontowałem z dawcy nowe serce do Vitary. Teraz tylko upchać pod maskę  i na brak mocy nie powinienem narzekać a jak zbraknie to :diabel:

taki ładny egzemplarz będziesz psuł? ;)

po większym silniku pojawią się większe koła ?

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, bielaPL napisał:

taki ładny egzemplarz będziesz psuł? ;)

po większym silniku pojawią się większe koła ?

Obecne 30cali wystarczą

Napisano
3 godziny temu, szyman napisał:

Obecne 30cali wystarczą

a w jakich momentach mocy braknie?

Napisano
Przy obecnym motorze?

No :)
Napisano
  • Autor

Jak podjeżdżam pod wysokie piaszczyste górki czy próbuję przejechać bagno o dl. 200m. Chcąc wyprzedzić tira Prz 90km/h

Napisano
Dnia 7.01.2019 o 21:19, szyman napisał:

Teraz tylko upchać pod maskę  i na brak mocy nie powinienem narzekać

Będę kibicował temu projektowi :piwko:

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

w końcu zamontowałem nowy komplet foteli z Citroena 

20190123_132404.jpg

20190123_132419.jpg

Edytowane przez szyman

Napisano

Miałem takie w c2 :) bardzo wygodne.

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Projekt Vitara 1.8T 20v  ogłaszam za rozpoczęty :diabel:

20190219_171159.jpg

Napisano
  • Autor

motor spięty z skrzynia i ustawiony teraz wyspawać mocowania i można iść naprzód z pracami 

20190222_135017.jpg

Napisano
5 godzin temu, szyman napisał:

motor spięty z skrzynia i ustawiony teraz wyspawać mocowania i można iść naprzód z pracami 

Jeździłbym :ok: Działaj z tematem. Będzie szatan.

Napisano
  • Autor

całość nabiera kształtu. Został do wyspawania wydech układ dolotowy elektryka i można będzie odpalać :bzik: W między czasie muszę podnieść budę o 2- 2.5 cm by zamknąć maskę i zmieścić zamek :sciana: 

20190228_113044.jpg

Edytowane przez szyman

Napisano
Dnia 1.03.2019 o 07:56, szyman napisał:

W między czasie muszę podnieść budę o 2- 2.5 cm by zamknąć maskę i zmieścić zamek

Budę podnoś na twardych krążkach, np. z erlatonu. Poliuretanowe siądą po jakimś czasie. Trzymam kciuki cały czas :ok:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.