Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z serii co kupić - rodzinny bardzo mocny dupowóz.

Featured Replies

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, jimbo22 napisał:

z tą ciszą nie przesadzaj :) vs Saab 95 czy E39 to jednak jest słabo.

też tak miałem odpisać, ale przypomniałem sobie ile dobrych opinii słyszałem o wyciszeniu Cromy, coś czego w Fiacie bym się zupełnie nie spodziewał - zresztą, patrz na nowe Tipo, każdy kto tym jedzie jest zaskoczony jak cicho jest w środku... jasne, E39 to nie jest, ale jednak szok że to kompakt pozostaje

Napisano

W e39 duży wpływ na ciszę w aucie ma silnik (terpentyniaki są głośniejsze niż benzyna). Podwójne szyby rownież znacznie poprawiają komfort jazdy. 

Napisano
4 godziny temu, CCinek napisał:

W e39 duży wpływ na ciszę w aucie ma silnik (terpentyniaki są głośniejsze niż benzyna). Podwójne szyby rownież znacznie poprawiają komfort jazdy. 

Kolejny raz sie zaczyna ;]

W szybkieh trasie kazda benzyna wyje i jest glosniejsza niz diesel. Wrzucalem tu juz kiedyś test 530d vs 545i w budzie e60. Na autostradzie diesel jest cichszy, a to tylko 6cylindrow vs v8. Jakbys porownal v8 diesla vs v8 benz, albo r6 vs r6 to mialbys kompletną kompromitację otta...

Napisano
Godzinę temu, atlantic napisał:

W szybkieh trasie kazda benzyna wyje i jest glosniejsza niz diesel. Wrzucalem tu juz kiedyś test 530d vs 545i w budzie e60. Na autostradzie diesel jest cichszy, a to tylko 6cylindrow vs v8. Jakbys porownal v8 diesla vs v8 benz, albo r6 vs r6 to mialbys kompletną kompromitację otta...

przeciez na autostradzie silnik całkowicie praktycznie znika w szumie powietrza i opon, to co za różnica co jest pod maską? (oczywiscie dotyczy to pojazdów które dają radę jechać 160 nie będąc już na 5 tys obrotów)...

Napisano
1 godzinę temu, atlantic napisał:

W szybkieh trasie kazda benzyna wyje i jest glosniejsza niz diesel. Wrzucalem tu juz kiedyś test 530d vs 545i w budzie e60. 

A wiesz dlaczego?

Bo dieslom dają lepsze wygłuszenie.

Dokupiłbyś takie samo do benzyny i było jeszcze ciszej ;]

Napisano
Dnia 21 luty 2017 o 13:55, jimbo22 napisał:

z tą ciszą nie przesadzaj :) vs Saab 95 czy E39 to jednak jest słabo.

Ok ponioslo mnie... zaledwie cisza przy 140-160.

Mozliwosc normalnej rozmowy to dla mnie komfort, bo sa auta ze trzeba zwolnic do 100 zeby odebrac telefon:)

Sluchac ieistety szum opon i wiatru, relingi dodajo nieco szumu zapewne.

Napisano
  • Autor
Dnia 22.02.2017 o 15:03, atlantic napisał:

Sam się nie potrafię zdecydować co lepsze pod względem ciszy, a mam porównanie bo bezpośrednio po sobie jeżdżę identycznymi E39, touring, 530d i 528i. Nie ma lepszego. 530d jest idealna na autostrady, im szybciej tym większa różnica do benzyny na plus, za to w mieście bezkonkurencyjne jest 528i cisza totalna bez wibracji i klekotu. Wiem, że klekot 530d jet ledwie słyszalny ale jednak. Do tego w mieście lepiej się jeździ wolnossącą benzyną, turbodziura przeszkadza w dieslu. 

W sumie jednak tęsknię za 530d, tam się coś działo w każdym przedziale obrotów, na autostradzie w ogóle bez porównania do 528i. 

Napisano
23 minuty temu, bizz napisał:

Sam się nie potrafię zdecydować co lepsze pod względem ciszy, a mam porównanie bo bezpośrednio po sobie jeżdżę identycznymi E39, touring, 530d i 528i. Nie ma lepszego. 530d jest idealna na autostrady, im szybciej tym większa różnica do benzyny na plus, za to w mieście bezkonkurencyjne jest 528i cisza totalna bez wibracji i klekotu. Wiem, że klekot 530d jet ledwie słyszalny ale jednak. Do tego w mieście lepiej się jeździ wolnossącą benzyną, turbodziura przeszkadza w dieslu. 

W sumie jednak tęsknię za 530d, tam się coś działo w każdym przedziale obrotów, na autostradzie w ogóle bez porównania do 528i. 

Na wolnych obrotach to wiadomo, że benzyna jest cichsza i nie wibruje, co do tego nie ma wątpliwości. Ale kolega wyżej pisał o trasie, co generalnie jest nieprawdą.

Ja bardzo lubię to rzężenie 6cylindrowych rzedowych diesli- można pomylić z ciężarówką :phi:

Napisano
  • Autor
8 minut temu, atlantic napisał:

Na wolnych obrotach to wiadomo, że benzyna jest cichsza i nie wibruje, co do tego nie ma wątpliwości. Ale kolega wyżej pisał o trasie, co generalnie jest nieprawdą.

Ja bardzo lubię to rzężenie 6cylindrowych rzedowych diesli- można pomylić z ciężarówką :phi:

a jechałeś kiedyś 530d? co tam jest "ciężarówkowego"?

podejrzewam że praktyczny sprawdzian pokazałby jednak zwycięstwo Pb w każdym przedziale, do diesla się człowiek przyzwyczaja i mu się wydaje że go nie słychać, bo na A jest ciszej niż w mieście, ale jednak benzyna będzie cichsza.

Napisano
3 minuty temu, bizz napisał:

a jechałeś kiedyś 530d? co tam jest "ciężarówkowego"?

podejrzewam że praktyczny sprawdzian pokazałby jednak zwycięstwo Pb w każdym przedziale, do diesla się człowiek przyzwyczaja i mu się wydaje że go nie słychać, bo na A jest ciszej niż w mieście, ale jednak benzyna będzie cichsza.

Zależy. Pewnie te nowe benzyny już są ciche, bo maja 8biegów i mocno zbijają obroty, ale te stare 5biegówki to masakra jak lecisz 180km/h na tempmacie. Jechałem, nawet w obu wersjach(mt/at). Dla mnie ten klang przy toczeniu sie około 1200rpm jest rodem wyjęty z ciężarówki i ja to lubię. Bazuje też na swoim W210 z 320cdi, które obiektywnie jest dużo glośniejsze niż na wolnych obrotach niż 3.0d.

Napisano
1 godzinę temu, bizz napisał:

przejedz sie GS300 (lub większy silnik) - to E39 zrobi sie glosne :)

ale niestety. kombi brak, siedzenia sie nie skladają, bagaznik mikro w zwyklej benzynie (w 450h to już wogóle żart)... bardzo to utrudnia "codzienne" korzystanie.

Edytowane przez jimbo22

Napisano
3 godziny temu, atlantic napisał:

To chyba volvo 940 2.4 TIC z silnikiem R6 z VW LT jeździłeś. Albo jakimś VW klekotem z lat 90h. :hmm:

M57 3.0D czy to w e39 czy e46 nie brzmi jak dostawczak.

Ostatnio byłem w szoku jak ciche jest w mieście e46 330dA (R6) w porówaniu z dużo młodszym XC70 D5 (tu prawie R6 ;))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.