Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2018 VW Polo w Pelni... bez camo

Featured Replies

Napisano
Dnia 16.06.2017 o 19:34, Manx napisał:

Ot taczki do turlania się w korku, bo mocy ani momentu to nie ma, a po włączeniu klimy to i spod świateł warto to popchnąć żeby ruszyło ;) 

Nie rozumiem co ma klima do tego? W kazdym nowoczesnym aucie po wcisnieciu gazu mocniej klima sie wylacza zeby odciazyc silnik.

Napisano
16 minut temu, wujekcybul napisał:

Niekoniecznie do kompakta to mu duzo brakuje, pewnie wyciszenie i prowadzenie gorsze od Golfa. Jak ktos z miasta nie wyjezdza to ok ale 130km/h Golf Vs Polo to chcialbym zeby ktos porownal.

Z drugiej strony patrząc ja za GT zapłaciłem niewiele więcej niż poprzednie Polo BlueGT w DK kosztowało, dałem mniej niż 10% więcej...

Ciekaw jestem ceny GTi w DK, Jak zwykle będzie chora... ;]

Napisano
Dnia 17/06/2017 o 20:47, wujekcybul napisał:

U nas Kowalski wezmie najtansze. 

Od kolegi który pracował w salonach kilku marek słyszałem że wśród klientów indywidualnych najsłabsze wersje silnikowe wcale nie są najczęściej wybierane - indywidualni najczęściej biorą coś pośredniego do czego dopłata jest niewielka. Segment B ok 60 KM, i kompakty ok. 80 KM to jak mówił raczej biedafloty kupujące po kilka sztuk.

Napisano
Dnia 17/06/2017 o 20:50, wujekcybul napisał:

Nie rozumiem co ma klima do tego? W kazdym nowoczesnym aucie po wcisnieciu gazu mocniej klima sie wylacza zeby odciazyc silnik.

Mam inne doświadczenia. Może ja wszytskie miałem popsute, albo może nie w każdym samochodzie tak jest :nie wiem: Yaris 1.0 rocznik 2007 po włączeniu klimy przyspieszał gorzej niż ciężarówka. W fieście 1.6  rocznik 2009 po załączeniu klimy miałem wrażenie jakby nagle mi ktoś przyczepę doczepił - przy jeździe było wyraźnie czuć moment załączenia sprężarki i samochód stawał się mułowaty. Jak jednym czy drugim chciałem szybko ruszyć to klimę najlepiej było wyłączyć.

Napisano
4 godziny temu, Manx napisał:

Mam inne doświadczenia. Może ja wszytskie miałem popsute, albo może nie w każdym samochodzie tak jest :nie wiem: Yaris 1.0 rocznik 2007 po włączeniu klimy przyspieszał gorzej niż ciężarówka. W fieście 1.6  rocznik 2009 po załączeniu klimy miałem wrażenie jakby nagle mi ktoś przyczepę doczepił - przy jeździe było wyraźnie czuć moment załączenia sprężarki i samochód stawał się mułowaty. Jak jednym czy drugim chciałem szybko ruszyć to klimę najlepiej było wyłączyć.

Po prostu nie naciskales gazu zbyt mocno i dlatego. Nawet lanos z 2000 roku to mial ba Panda tez miala.

Napisano
Godzinę temu, wujekcybul napisał:

Po prostu nie naciskales gazu zbyt mocno i dlatego. Nawet lanos z 2000 roku to mial ba Panda tez miala.

Niet - pedał w podłodze i jak załączała się klima to było czuć jak nagle Ford tracił "parę" i wolniej przyspieszał - tak mnie to drażniło , że kiedy chciałem szybko przyspieszyć albo włączyć się do ruchu, to sam wyłączałem klimę żeby mieć do dyspozycji pełną moc.

Napisano
2 godziny temu, Manx napisał:

Niet - pedał w podłodze i jak załączała się klima to było czuć jak nagle Ford tracił "parę" i wolniej przyspieszał - tak mnie to drażniło , że kiedy chciałem szybko przyspieszyć albo włączyć się do ruchu, to sam wyłączałem klimę żeby mieć do dyspozycji pełną moc.

Musialbyc popsuty.

• 4 miesiące później...
Napisano
Dnia 10.06.2017 o 14:27, OZI napisał:

1.0l 47k PLN

1.5l ???

GTI - 89k PLN

Nawet dobrze ceny podałeś http://cenniki.konfigurator-vw.pl/pdf/RM2018_RP2017/nowe_polo.pdf

a przy okazji ktoś wie może coś więcej o tym silniku w GTI. Czy ja rozumiem dobrze, że to stare, sprawdzone 2.0 ? Technicznie raczej bez szału? Wiecie może dlaczego jest to spinane z 6b DSG a nie 7b DSG?

Prawdę mówiąc jak dla mnie jest to ciekawa propozycja...

Napisano

60 klocków za w miarę wyposażoną i jeżdżącą B klasę... grubo

Jest to przynajmniej podobnie wykończone i jeżdżące jak 10 letnie Bravo za którego też się płaciło po 60 kafli?

Napisano

Co w tym dziwnego? Auto urosło, ma lepsze wyposażenie, jego cena rośnie. Cofnij się 20 lat i sprawdź ile kosztował golf 4.

Napisano
Godzinę temu, bielaPL napisał:

60 klocków za w miarę wyposażoną i jeżdżącą B klasę... grubo

Jest to przynajmniej podobnie wykończone i jeżdżące jak 10 letnie Bravo za którego też się płaciło po 60 kafli?

imo lepiej, a auto podobnej wielkości w środku.

52 minuty temu, sdss napisał:

Co w tym dziwnego? Auto urosło, ma lepsze wyposażenie, jego cena rośnie. Cofnij się 20 lat i sprawdź ile kosztował golf 4.

a nowe Polo jest od niego większe...

Edytowane przez KvM

Napisano
36 minut temu, KvM napisał:

imo lepiej, a auto podobnej wielkości w środku.

I jeździ jak kompakt? Pytam bo po prostu do tej pory łatwo odczuwałem w jeździe różnice między kompaktem a B klasą. B były plastikowe, terkoczące silniczki, po prostu głośnawe, zawieszenia też takie dziwne. Kompakty już bardziej stateczne, cichsze, przestronniejsze na szerokość. 

Napisano
7 minut temu, bielaPL napisał:

I jeździ jak kompakt? Pytam bo po prostu do tej pory łatwo odczuwałem w jeździe różnice między kompaktem a B klasą. B były plastikowe, terkoczące silniczki, po prostu głośnawe, zawieszenia też takie dziwne. Kompakty już bardziej stateczne, cichsze, przestronniejsze na szerokość. 

Nowym Polo nie jeździłem, ale Ibizą owszem. Moim zdaniem jeździ jak dobry kompakt. Na pewno lepiej niż Bravo z 2007 roku. Natomiast Pertyn twierdzi, że nowe Polo jest o wiele bardziej komfortowe od Ibizy (Ibiza jest ponoć na sport nastawiona, ale ja tego nie czułem za bardzo). W każdym razie w trasie jest cicho (silnika nie słychać, 2850 rpm przy 140 km/h). Jak dla mnie jest to pełnoprawny odpowiednik kompakta. Ibiza jest ztcp. kilka mm węższa od Leona. Przy czym od razu mówię, że w porównaniu z poprzednią generacją polo/ibizy różnica jest gigantyczna (nie powiedział bym o poprzednikach, że zastępują kompakty).

Różnicę widać dopiero jak się porówna z kompaktami najnowszej generacji np. z Hondą Civic X, gdzie jest już spora różnica wielkości kabiny i komfortu jazdy (przynajmniej z przodu, bo tył jest kiepsko wyciszony)

Edytowane przez KvM

Napisano
3 godziny temu, KvM napisał:

Nawet dobrze ceny podałeś http://cenniki.konfigurator-vw.pl/pdf/RM2018_RP2017/nowe_polo.pdf

a przy okazji ktoś wie może coś więcej o tym silniku w GTI. Czy ja rozumiem dobrze, że to stare, sprawdzone 2.0 ? Technicznie raczej bez szału? Wiecie może dlaczego jest to spinane z 6b DSG a nie 7b DSG?

Prawdę mówiąc jak dla mnie jest to ciekawa propozycja...

dlaczego nie ma 1.5 TSI?

Napisano
1 godzinę temu, bielaPL napisał:

jeździłem nową ibizą. Jak dla mnie to ten samochód jest praktycznie pod każdym względem lepszy (może poza materiałami deski rozdzielczej) od mojego Bravo. Prowadzi się bardzo fajnie, stabilnie jak kompakt. Ale przy tym też ma taką zwinność i lekkość auta mniejszego. Nie ma w nim ani trochę takiej nerwowości i podskakiwania jaka często występuje w małych autach, np w moim w Rio. Miejsca w środku podobnie jak w Bravo, z tyłu na nogi nawet więcej. Bagażnik zauważalnie mniejszy, ale to akurat nie ma dla mnie znaczenia. Samochód dobrze wyciszony, przy prędkościach autostradowych nawet trochę cichszy niż Bravo. Siedzenia dużo wygodniejsze, ogólnie po prostu autko fajniejsze i przyjemniejsze. Moim zdaniem warte tych pieniędzy.

Napisano
Dnia 16.06.2017 o 15:14, kravitz napisał:

A to nie jest tak, że jeśli już silnik o takiej mocy jest, to przynajmniej ma większą pojemność?

To "coś" nie ma w ogóle momentu. Można przypuszczać że Golf IV w wersji "zawalidroga" 1.4 60KM miał dużo lepszą dynamikę, niż to 1.0 65KM.

nie było golfa IV 1.4 60km, zaczynał się od 75KM

Napisano
50 minut temu, maro_t napisał:

jeździłem nową ibizą. Jak dla mnie to ten samochód jest praktycznie pod każdym względem lepszy (może poza materiałami deski rozdzielczej) od mojego Bravo. Prowadzi się bardzo fajnie, stabilnie jak kompakt. Ale przy tym też ma taką zwinność i lekkość auta mniejszego. Nie ma w nim ani trochę takiej nerwowości i podskakiwania jaka często występuje w małych autach, np w moim w Rio. Miejsca w środku podobnie jak w Bravo, z tyłu na nogi nawet więcej. Bagażnik zauważalnie mniejszy, ale to akurat nie ma dla mnie znaczenia. Samochód dobrze wyciszony, przy prędkościach autostradowych nawet trochę cichszy niż Bravo. Siedzenia dużo wygodniejsze, ogólnie po prostu autko fajniejsze i przyjemniejsze. Moim zdaniem warte tych pieniędzy.

w przyszłym roku będę zmieniał flotę i wziąłem Ibizę do testów. Dostała gorsze noty od użytkowników niż Corsa i Fabia, co mnie szczerze zaskoczyło.

Napisano
Godzinę temu, maro_t napisał:

dlaczego nie ma 1.5 TSI?

Nie wiem. Jest w ibizie. za to w ibizie nie ma 2.0

W ibizie nie ma asystenta pasa ruchu w polo alcantary. itd. itp.

Edytowane przez KvM

Napisano

U mnie nowy vw polo odpadł w walce z nowym fordem fiesta. Na razie i tak nie jest dostępny active info display, brak czerwonego lakieru metalicznego i ( dla mnie najważniejsze ) brak elektrycznego podgrzewania przedniej szyby. Reszta na plus.

Edytowane przez MARS

Napisano
Dnia 3/18/2017 o 12:44, wujekcybul napisał:

Nic sie nie zmienil.

i po co VW sie bawi w camo, skoro nic nie zmieniają :)

Napisano
28 minut temu, jimbo22 napisał:

i po co VW sie bawi w camo, skoro nic nie zmieniają :)

A skąd będziemy wiedzieć, że to nowy model?

Napisano
15 godzin temu, bergerac napisał:

w przyszłym roku będę zmieniał flotę i wziąłem Ibizę do testów. Dostała gorsze noty od użytkowników niż Corsa i Fabia, co mnie szczerze zaskoczyło.

z jakich powodów te gorsze noty?

Napisano

"Highline" za grubo ponad 60k nie ma automatycznej klimy ani aktywnych systemów bezpieczeństwa (lane assist, blind spot) oraz akywnego tempomatu :no:

W tej cenie jest już astra V 1.0 o tipo 1.4T nie wspominając (oczywiście po rabatach). No, ale znaczka VW nie mają.

Jak zawsze, pytanie jaka będzie rzeczywista cena zakupu...

Edytowane przez iwik

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.