Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Utrata zniżek oc na przykładzie

Featured Replies

Napisano

Witam.

Żoną parkingowo zrobiła takie coś

Auto jakiś francuz chyba z 10letni ale to nieważne szkoda jest szkoda.

Zastanawiam się do ilu warto zapłacić gościowi z własnej kieszeni a od ilu dać numer polisy. Gościu ok więc jeśli nie będzie kombinował to do dogadania ... ile zniżki oc zchodzi za takie coś?

61bb2a34da4c5393c11f1646bba58bd2.jpg

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Napisano

We Wrocławiu naprawa takiego obtarcia to 400 zł. Jak masz polisę z wysoką składka za cały pakiet to zwyżka może być wyższa.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

Na tego kierowcę czyste oc jest brane 60% zniżek ... ile będzie jak pójdzie z polisy oc...zniżek

Napisano

Ostatnio czytałem w necie, ze 1 szkoda to teraz nie 10-20% utraty znizek (mowa o samym OC, apropo jego podwyżek), a min stawka x2, np. z 600zl na 1400.

To by się nawet zgadzalo, bo w rodzinie mniej więcej podobnie po 1 stłuczce wychodzilo komus.

Klepnij se w necie jakiś kalkulator bezszkodowo i 1 szkode w ostatnim roku, zobaczysz co się dzieje.

Napisano
1 godzinę temu, Oberon napisał:

Witam.

Żoną parkingowo zrobiła takie coś (...)

W polisach indywidualnych nie ma znaczenia, czy szkoda za 1.000 zł czy za 10.000 zł. Szkoda jest szkoda (sztuka).

Jeżeli poszkodowany zgodzi się na 400-500 zł, to może bym się tak dogadywał. Ale chyba nie na więcej.
Nie wiem, za ile kupiłeś ostatnie OC, ile w sumie masz samochodów, czy będziesz zmieniał na inny / kupował kolejny. To wszystko ma wpływ na decyzję. Teraz odnawianie OC po szkodzie to loteria, ale ze zwyżką składki o 1/2 musisz się liczyć (bez perspektywy, że po 2 latach spadnie)

Napisano
14 godzin temu, Oberon napisał:

ile zniżki oc zchodzi za takie coś?

Zazwyczaj 10% do odrobienia po 2 latach. Jak nie masz dużo aut na siebie tylko jedno to się nie zastanawiać i likwidować z polisy.

Napisano
  • Autor

Zazwyczaj 10% do odrobienia po 2 latach. Jak nie masz dużo aut na siebie tylko jedno to się nie zastanawiać i likwidować z polisy.

To jest żony polisa ...więc chyba mnie nie powinna zahaczyć jeśli nie jestem współwłaścicielem dowodowym i wspólnej polisie? Zobaczę przedzwonie do gościa i zobaczę co powie ze 400 moge dać więcej chyba dam nr polisy i tyle

Napisano

Mi generali wyplacilo za takie cos 1250zl w pierwszej wycenie szkoda mi bylo pertraktowac o doplaty jak uwazalem ze to nawet wyplata z gorka byla.

Napisano
  • Autor
Mi generali wyplacilo za takie cos 1250zl w pierwszej wycenie szkoda mi bylo pertraktowac o doplaty jak uwazalem ze to nawet wyplata z gorka byla.

No mi raczej nie wyplaca... radzę czytać temat [emoji63] [emoji85]

Napisano
6 godzin temu, AkuQ napisał:

Teraz już raczej nie jest 10%, kalkulowałem składkę OC i bez szkód wyszła 512zł a z jedną szkodą 920zł

Napisano
  • Autor
Nie podajesz podstawowej informacji ... ile masz aut na swoim koncie ?

W domu są 2 - każdy ma swój. Dowód i polisa na każdego oddzielnie i tak chyba będzie dalej.

Napisano
  • Autor
Czyli jeden sztukas, do 500 zł bym zapłacił :ok:

Właśnie patrzę e wyliczenia na danych żony składa na jej auto ze zniżek 60 na 50% i jedna szkodę (o dziwo axa ma typy szkód i wybrałem parkingowa) składa z 530zl wzrosła na 630 zł więc wielkiego bólu nie ma. Zobaczę co powie 2strona ... na yarisce prawie zero śladu.... tu musiała być szpachla że to tak odpadło warstwą... no nic dzięki za informację[emoji106]

Napisano

No mi raczej nie wyplaca... radzę czytać temat [emoji63] [emoji85]

To bylo informacyjnie ile taka szkoda jest warta jak koles powie 200-300zl to dac i zapomniec.

Napisano
17 godzin temu, Oberon napisał:

Właśnie patrzę e wyliczenia na danych żony składa na jej auto ze zniżek 60 na 50% i jedna szkodę (o dziwo axa ma typy szkód i wybrałem parkingowa) składa z 530zl wzrosła na 630 zł więc wielkiego bólu nie ma. Zobaczę co powie 2strona ... na yarisce prawie zero śladu.... tu musiała być szpachla że to tak odpadło warstwą... no nic dzięki za informacjęemoji106.png

Tyle wychodzi dzis a a nie wiadomo jak to bedzie wyglądać za pół roku. Moze być mniej albo więcej. Ja bym wolał dać 500zł i mieć czyste konto.

.

Napisano
  • Autor

Tyle wychodzi dzis a a nie wiadomo jak to bedzie wyglądać za pół roku. Moze być mniej albo więcej. Ja bym wolał dać 500zł i mieć czyste konto.

.

Ok a jak to formalnie zrobic? Jakieś oświadczenie czy nagrać telefonem czy jak?

Napisano
Dnia 15.04.2017 o 22:31, Oberon napisał:

Zastanawiam się do ilu warto zapłacić gościowi z własnej kieszeni a od ilu dać numer polisy. Gościu ok więc jeśli nie będzie kombinował to do dogadania ... ile zniżki oc zchodzi za takie coś?

Sprawdź ile zderzak pod kolor do tego auta i dołóż na robotę.

Edytowane przez mrBEAN

Napisano

Ale Panowie, jak ma 1 polisę na siebie, to niech likwiduje z polisy i tyle. O ile mu składka wzrośnie?W 1 roku z 50-100zł, w drugim o 25-50zł?Imho szkoda kasy wydawać przy 1 polisie, tak jak ja np teraz coś ok 10 polis mam na siebie to bym rozważał czy utrata 10% zniżki mnie zaboli, ale przy jednej polisie?Po to przecież się opłaca te składki...

Napisano
13 godzin temu, AkuQ napisał:

Ale Panowie, jak ma 1 polisę na siebie, to niech likwiduje z polisy i tyle. O ile mu składka wzrośnie?W 1 roku z 50-100zł, w drugim o 25-50zł?Imho szkoda kasy wydawać przy 1 polisie, tak jak ja np teraz coś ok 10 polis mam na siebie to bym rozważał czy utrata 10% zniżki mnie zaboli, ale przy jednej polisie?Po to przecież się opłaca te składki...

Tylko, ze nie zawsze to 10% wychodzi.

Mojemu bratu, po 1 szkodzie (urwane lusterka w obu samochodach) stawka za OC wywindowala z 500 na min.1400-1600zl, tylko PZU jako kontynuacje dalo 670zl.

Napisano
  • Autor
Tylko, ze nie zawsze to 10% wychodzi.
Mojemu bratu, po 1 szkodzie (urwane lusterka w obu samochodach) stawka za OC wywindowala z 500 na min.1400-1600zl, tylko PZU jako kontynuacje dalo 670zl.

Ugadane 400zl poszło ...okazało się że blok obok i auto widuje prawie codzienne [emoji85]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.