Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kontrolka świateł mijania a właściwie jej brak

Featured Replies

Napisano
8 godzin temu, AstraC napisał:

Ty mówisz o szukaniu argumentów na siłę? Pisząc że nie włączysz bo to nic nie daje? Oddaj lepiej prawo jazdy bo stwarzasz zagrożenie na drodze.

Czy Ci się to podoba czy nie - łamiesz w ten sposób przepisy - jak inny argument do Ciebie nie dociera. Art. 51 i 52.

3 godziny temu, AstraC napisał:

W konkretnej sytuacji tak - ale ja tutaj piszę o ogóle jego zachowania - traktuje przepisy wybiórczo - jak są na jego korzyść to cacy, jak nie to be. Stąd takie twierdzenie. ;)

Dramatyzujesz.

Napisano
5 minut temu, fred77 napisał:

Dramatyzujesz.

Dobrze że Ci @marcindzieg podpowiedział co masz napisać bo sam byś nie wiedział. Ale jak widać nie tylko ja to widzę. 

Napisano
1 minutę temu, AstraC napisał:

Dobrze że Ci @marcindzieg podpowiedział co masz napisać bo sam byś nie wiedział. Ale jak widać nie tylko ja to widzę. 

To jeszcze raz Ci napiszę. Dramatyzujesz. I też mogę Ci napisać, że nie tylko ja to widzę.

Napisano
Dnia 3.05.2017 o 21:36, fred77 napisał:

ale podczas jakichś opadów czy nawet niedużej mgły i tak za dnia tych pozycyjnych nie widać lub są słabo widoczne,

To albo czas wymienić klosze, żarówki, sprawdzić instalację w samochodzie itp. (dot. pojazdu z przodu) albo kupić okulary (dot. kierowcy pojazdu z tyłu).

Dzień do dnia nierówny. Przy opadach deszczu jest jasno to faktycznie słabiej pozycyjne widać, ale jak jest pochmurno to czasami takiego bez świateł w deszczu lub zamgleniu widać w ostatniej chwili. Czasami może być za późno. Szczególnie przy dużej różnicy prędkości (ludzie różnie jeżdżą).

20 godzin temu, tomata napisał:

Dobrze ze jednak większość kierowców nie włącza pmgielnych tylnych jak pada deszcz na ekspresowce...

Jak widzę, że podnosi się za mną porządna chmura pyłu wodnego (na autostradzie) to włączam, ale jak ten z tyłu dojeżdża bliżej to wyłączam. Niektóre samochody mocno podnoszą wodę, taki ich urok.

Kiedyś kolega jadąc za mną na autostradzie sam poprosił mnie o włączenie p. mgielnego.

Napisano
Dnia 4.05.2017 o 21:32, sherif napisał:

W A i B pewnie racja, tyle że stosunkowo jest ich mniej niż starszych z dołożonymi, przynajmniej ja tak zaobserwowałem.

Najlepiej to widać w tunelach w mieście które się przełączają które nie.

Mój wykrywa mosty i tunele i w krótkich tunelach jak widać drugi koniec (plama światła) to nie przełącza. 

Napisano
Dnia 4.05.2017 o 21:48, tomata napisał:

Oj Fred. Ty masz swój świat i tyle. Dobrze ze jednak większość kierowców nie włącza pmgielnych tylnych jak pada deszcz na ekspresowce...

Przytoczone tu problemy freda pozostaną wyłącznie jego problemami bo świat już je rozwiązał. 

Owszem na zachodzie nie ma obowiązku jazdy w dzień na światłach ale jednocześnie nie da się tam kupić auta bez świateł dziennych których wyłączenie jest niemożliwe. 

Do tego dochodzą automaty i problem czy i kiedy włączyć światła dotyczy już tylko ludzi jeżdżących starym Terrano wokół Krapkowic. 

Napisano
5 godzin temu, fred77 napisał:

To jeszcze raz Ci napiszę. Dramatyzujesz. I też mogę Ci napisać, że nie tylko ja to widzę.

To ja napiszę co innego - a co, wolno mi. A mianowicie - niby umiesz literki w słowa złożyć, ale czytać to chyba nie bardzo? Bo już o zrozumienie czytanego tekstu nijak Cię nie podejrzewam.

Napisano
Dnia 4.05.2017 o 16:27, rwIcIk napisał:

Nawet w F1 w deszcz włączają światło z tyłu bolidu :ok:

Taaa...Zwłaszcza, że tam nie mają żadnych innych świateł, nawet STOP-u ;l W tym przypadku przykład zaawansowanych rozwiązań z F1 nie sprawdza się. Tym bardziej, ze tam nawet w deszczu jeżdżą szybciej, niż Fred na autostradzie przy pięknej pogodzie.

Napisano
20 godzin temu, AstraC napisał:

To ja napiszę co innego - a co, wolno mi. A mianowicie - niby umiesz literki w słowa złożyć, ale czytać to chyba nie bardzo? Bo już o zrozumienie czytanego tekstu nijak Cię nie podejrzewam.

Doskonale rozumiem co czytam, no i nad swoim rozumnym czytaniem też popracuj.

Napisano
Dnia 28.04.2017 o 21:14, Vadero napisał:

Masz kontrolkę świateł mijania, tylko nie jest ona na desce tylko na pokrętle - jak masz na AUTO i załączone światła to zapala sie symbol świateł. Jak światla zgaszone to tylko AUTO sie świeci.

Faktycznie, gdy przełącznik jest w pozycji AUTO i automat włączy światła mijania podświetlone zostają piktogramy świateł mijania i postojowych. Jest to ledwo widoczne, ale można w ten sposób skontrolować jaki rodzaj świateł jest włączony.

Dzięki za cenną uwagę!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.