Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Laguna 3 taka historyjka

Featured Replies

Napisano

znajomy  kupił   lagune3   dizla  z  przebiegiem  170kkm   ( sprawdzał ) 

po  roku  ( czesto  zmienia )  postanowil  jednak ze  kupi  nowsze/nowe  w  salonie  producenta  

salon  oczywiscie  stwierdził  ze  odkupi,   ale zażyczyli  sobie  odstawić auto  na  serwis  by  sprawdzić przebieg  itd   ( bo  auto  ma  być warte cos ) 

licznikowo  180kkm  w  rzeczywistosci  670kkm :facepalm:  we  wnetrzu  lepiej jak  w  używanej  Corsa  z  rzeczywistym  przebiegiem  40kkm    

zatem  ten  tego   - sprawdzać auta  można   - ale  warto  sie  udac w  tym celu do  fahofcuf  z  ASiO :ok:;] 

Edytowane przez mokrii

Napisano

To jak sprawdzał, jak nie w ASO? 8]

Pytał wróża Macieja? :facepalm:

Napisano

pewie jakies platne serwisy z historia pojazdu

Napisano
  • Autor
16 godzin temu, iwik napisał:

To jak sprawdzał, jak nie w ASO? 8]

Pytał wróża Macieja? :facepalm:

obd  + odpowiedni soft   i  laptop 

w  końcu  po  co  serwisowi  płacić jak  można  samemu  ? ;l 

Napisano
Dnia 23.05.2017 o 06:49, mokrii napisał:

licznikowo  180kkm  w  rzeczywistosci  670kkm :facepalm:

Bo to absolutnie niemożliwe. Nowe samochody rozpadają się po 200 kkm ;]

Napisano
Dnia 24.05.2017 o 08:30, mokrii napisał:

obd  + odpowiedni soft   i  laptop 

w  końcu  po  co  serwisowi  płacić jak  można  samemu  ? ;l 

A serwis to niby inaczej sprawdził:hmm:

Napisano

właśnie ciekaw jestem co to za aso i jak to sprawdzili

jeżeli renówka na daszyńskiego... to ja bym omijał szerokim łukiem, mieli o sobie program  w tvn turbo jak wałki kręcą na używkach itp...

Napisano
16 godzin temu, volf6 napisał:

A serwis to niby inaczej sprawdził:hmm:

Sprawdził dedykowanym softem, co to każdy sterownik czyta, a nie kabelkiem z Chin za 3.5 usd, taka mała różnica a jednak...a stawiam duże piwo, że dedykowanego nie miał, bo byle jaki gutmann (np mega macs 66) co coś tam można dłubnąć w autach (niekoniecznie ranault-ogólnie) to koszt przekraczający taką lagunę. Podstawowe cofki to w sterowniku zegarów, w wielu autach da się skutecznie zatrzeć ślady, droższe cofki to dłubanie w innych sterownikach, a przebieg zapisuje się w nowych autach co najmniej w kilku miejscach, więc kompem serwisowym sczytają sobie z każdego.

Generalnie to mnie cieszy, że są tacy ludzie co zaliczają takie wtopy, bo potem chętnie kupi 3 latka z przebiegiem 240 tys ale ori, aniżeli 90tys=500 tys.

Technika idzie do przodu, nowoczesne kompy diagnostyczne porównują już osprzęt w aucie, czy jest od niego, czy składany z kilku, zatem w ten sposób będzie również paserka ukrócana, niestety kosztem klienta, bo co raz więcej spraw będzie musiał robić w ASO lub porządnym warsztacie za spore $.

Napisano

A wystarczylo pojsc do ASO i poprosic o historie napraw :) znam taka lalke gdzie gosc kupil swietna sztuke, ladna i wogole, na szafie standardowo ~170kkm.... Po sprawdzeniu w ASO wyszlo ze ostatni przeglad miala przy ponad 500kkm ;)

Napisano
4 godziny temu, maras77 napisał:

Wystarczy założyć konto na Moje Renault https://www.renault.pl/logowanie-rejestracja.html

, wprowadzić vin, i datę pierwszej rejestracji i mamy przybliżony, ekstrapolowany z historii serwisowej przebieg.

Przebieg

438 255

Średni przebieg roczny

75 211

z czapy

przebieg roczny wychodzi mi ok 110kkm

a tu jeszcze 5 lat nie ma i na dodatek nie wiem skąd im te 438255 wyszło... ani z przeglądu, ani z wymiany olej, tak z poślada, że tak się wyrażę

i druga renówa MY2016

Przebieg

9 286

Średni przebieg roczny

16 000

biorąc pod uwagę, że nie był jeszcze na pierwszym przeglądzie tylko na reklamacji po 1500km, dopiero dobija do 40kkm, a ma pół roku

Edytowane przez BoRuCh

Napisano
  • Autor
Dnia 26.05.2017 o 22:47, 62545tomasz napisał:

jeżeli renówka na daszyńskiego... to ja bym omijał szerokim łukiem, mieli o sobie program  w tvn turbo jak wałki kręcą na używkach itp...

moge  dopytać ale  chyba  Dabrowscy ;]  bo  młody  to  gdzies  na  zadu... zaborzu  mieszka 

@volf6 patrz  post  aqq 

• 4 tygodnie później...
Napisano
Dnia 5/26/2017 o 22:47, 62545tomasz napisał:

A pewnie tak, że zajrzeli bo mają międzynarodową bazę i sprawdzili ostatni serwis. A panu kręciołu pewnie nie wiedział, że przebieg się zapisuje w wielu sterownikach + jest kodowany na karcie...

Od kogo tą Lagunę kupił?

Edytowane przez teg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.