Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wgnieciony próg

Featured Replies

Napisano

Kontynuacja mojego pecha z autem.

Pacjent - Mondeo MK4 2.0 ecoboost 

Oddałem do serwisu z objawem małego przerywania w zakresie obrotów 1800-2200

Tydzień temu auto pucowałem - jechaliśmy na komunię mojego chrześniaka. 

W poniedziałek po komunii odstawiłem auto do warsztatu (na razie nie wspomnę którego)

Odebrałem po tygodniu - auto przeszło różne diagnozy - elektryka, dolot, kompresje, obecność co2 - wsio ok

Nadal poszarpuje

Dodatkowo kilka godzin po odbiorze zauważyłem, że prawy próg jest wgnieciony i porysowany (jak na zdjęciach poniżej)

Dzwoniłem do właściciela serwisu - zapewnia, że u nich nic się nie stało.

Nie wiem kuźwa co mam myśleć, ale jestem pewien, że tydzień wcześniej auto nie miało tej wgnioki i rys oraz nie mam jak tego udowodnić.

Zostaję więc z dylematem - czy i gdzie poprawić (nie wiem czy to będzie drogie i trudne)

mond1.jpgmond2.jpg

Napisano

A na protokole przyjecia byly opisane wgniecenia? A jak go wogole nie bylo to walka z wiatrakami. Ja nie jezdze do serwisow gdzi e na gębę przyjmuja.

Napisano
  • Autor

Ni było, to niewielki serwis. Trza na klatę przyjąć

Napisano

Wgniecenie wygląda jakby powstało od podnośnika kolumnowego.

Napisano
  • Autor

To samo mówiłem właścicielowi serwisu. Niestety jest słowo przeciwko słowu. 

Napisano

nie daj się,  jak gość  rzeczywiście  ma podnośnik  to  wina  ewidentna. 

Niech Ci to  naprawi albo  powiedź,  że  weźmiesz rzeczoznawcę i sprawę mu  założysz. 

Sory,  ale  każdy  facet zna  swoje auto i nie da się nie  widzieć takiego  wgniota 

A na  klatę to  mechanik  powinien  przyjąć,  nie ty 

Edytowane przez technix

Napisano

Nie masz dowodów, nie zgłosiłeś tego przy odbiorze - imo szanse udowodnienia, że to stało się w warsztacie masz znikome. Na przyszłość będziesz pamiętał by dokładnie obejrzeć samochód przy odbiorze i zrobić protokół wstawiając samochód. Jeszcze jakbyś przy wydaniu to zauważył, to możnaby się kłócić... ale pojeździłeś parę dni i przyczyn mogło być wiele.

Napisano

I broń Cię to naprawiać - wiem że brzmi źle, ale jeśli się nie uda tego wyciągnąć jak to magicy robią bez lakierowania, to zostaw jak jest bo więcej krzywdy sobie narobisz niż naprawisz.

Napisano
44 minuty temu, technix napisał:

nie daj się,  jak gość  rzeczywiście  ma podnośnik  to  wina  ewidentna. 

Niech Ci to  naprawi albo  powiedź,  że  weźmiesz rzeczoznawcę i sprawę mu  założysz. 

Sory,  ale  każdy  facet zna  swoje auto i nie da się nie  widzieć takiego  wgniota 

A na  klatę to  mechanik  powinien  przyjąć,  nie ty 

Ale wiesz, że nie on jeden ma taki podnośnik i wiesz, jak się będzie bronił. Kolejna sprawa to do końca nie jestem pewien, kiedy bolid został odebrany: wychodziło by, ze dzisiaj, ale równie dobrze to mogło być wcześniej... jak i uszkodzenia mogły być wcześniej.

Z tym "każdy  facet zna  swoje auto i nie da się nie  widzieć takiego  wgniota " to mnie rozbawiłeś prawie że do łez... zrób sobie w jakimś reprezentatywnym gronie prosty test: zapytaj facetów o nr rejestracyjny ich bolidów... większość nie będzie go znała na pamięć :lol:

A co do mechanika - powinien był się przyznać przy odbiorze bolidu, widocznie nie miał na tyle nawet nie honoru, co zwykłej, cywilnej odwagi, o ile to uszkodzenie u niego powstało. Znamy relację tylko jednej ze stron.

Edytowane przez romano11

Napisano
4 godziny temu, romano11 napisał:

zapytaj facetów o nr rejestracyjny ich bolidów... większość nie będzie go znała na pamięć :lol:

Znam numery trzech moich obecnych samochodów. Pamiętam numery poprzednich samochodów. Razem sześć będzie. Widocznie nie jestem w większości :hmm:.

Tak już mam, że numery łatwiej zapamiętuję niż nazwiska.

Napisano
4 godziny temu, AstraC napisał:

I broń Cię to naprawiać - wiem że brzmi źle, ale jeśli się nie uda tego wyciągnąć jak to magicy robią bez lakierowania, to zostaw jak jest bo więcej krzywdy sobie narobisz niż naprawisz.

Dokladnie, mama w c1 ma taka wgiotke od kilku lat i nic się nie dzieje

u mnie spawany próg zgnił po 5latach na spawach

Napisano
20 minut temu, Koonrad napisał:

Dokladnie, mama w c1 ma taka wgiotke od kilku lat i nic się nie dzieje

u mnie spawany próg zgnił po 5latach na spawach

Tego typu naprawy nie idzie zrobić na tyle dobrze, zeby po kilku latach nie wrócił problem w postaci korozji. Niedawno niegłupie auto odpuściłem z tego względu. Nie mam nerwów na walkę z progami w autach, w których ten problem nie występuje jak nikt nie dlubał

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.