Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie największy rabat? MB

Featured Replies

Napisano

Witam, w firmie będziemy zmieniać auta dla prezesów.

Zakup 3 szt, więc w grę wchodzą całkiem spore pieniądze.

Lokalny diler nie chce przeskoczyć 15% rabatu, mimo że Mercedesy kupujemy od niego dosyć regularnie.

Czy ktoś z Was ma doświadczenie lub znajomości u swojego/znanego dilera Mercedesa i mógłby podrzucić kontakt?

Napisano

Mam na Audi zdecydowanie lepsze jakby coś priv ;] A tak naprawdę jedyna słuszna droga to - jak wymagasz od kogoś oddania czegoś bez zarobku to się odwdzięcz - zawsze działa :ok: 

Napisano

Mam kolegę, który pracował jako sprzedawca w Mercedesie w Wawrze, mogę zapytać jakby co.

Edytowane przez paweu

Napisano
7 godzin temu, Chorzyn napisał:

A tak naprawdę jedyna słuszna droga to - jak wymagasz od kogoś oddania czegoś bez zarobku to się odwdzięcz - zawsze działa :ok: 

Art. 229. Przekupstwo

Dz.U.2016.0.1137 t.j. - Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny
§ 1. Kto udziela albo obiecuje udzielić korzyści majątkowej lub osobistej osobie pełniącej funkcję publiczną w związku z pełnieniem tej funkcji,
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 3. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 działa, aby skłonić osobę pełniącą funkcję publiczną do naruszenia przepisów prawa lub udziela albo obiecuje udzielić takiej osobie korzyści majątkowej lub osobistej za naruszenie przepisów prawa,
podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
§ 4. Kto osobie pełniącej funkcję publiczną, w związku z pełnieniem tej funkcji, udziela albo obiecuje udzielić korzyści majątkowej znacznej wartości,
podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.
§ 5. Karom określonym w § 1-4 podlega odpowiednio także ten, kto udziela albo obiecuje udzielić korzyści majątkowej lub osobistej osobie pełniącej funkcję publiczną w państwie obcym lub w organizacji międzynarodowej, w związku z pełnieniem tej funkcji.
§ 6. Nie podlega karze sprawca przestępstwa określonego w § 1-5, jeżeli korzyść majątkowa lub osobista albo ich obietnica zostały przyjęte przez osobę pełniącą funkcję publiczną, a sprawca zawiadomił o tym fakcie organ powołany do ścigania przestępstw i ujawnił wszystkie istotne okoliczności przestępstwa, zanim organ ten o nim się dowiedział.

Napisano
10 minut temu, piotr1982 napisał:

Słowa klucze: funkcja publiczna.

:hehe:

Napisano
4 minuty temu, Ryb napisał:

a działając w imieniu firmy nie pełnisz takiej funkcji? :hmm:

Napisano
12 minut temu, piotr1982 napisał:

a działając w imieniu firmy nie pełnisz takiej funkcji? :hmm:

Sprawdź definicję, będzie jasność.  :ok:

Napisano

Nie bo firma jest prywatna a nie publiczna (panstwowa)

Napisano
19 minut temu, patgaw napisał:

Nie bo firma jest prywatna a nie publiczna (panstwowa)

Mysle, ze gdyby bylo dogadane, ze MB daje upust X wiekszy niz 15% ale w zamian FIRMA Y swiadczy usluge X% mniej niz cennikowo to trudno mowic o przekupstwie. Raczej wspolpraca, porozumienie itp.

Napisano
9 godzin temu, Chorzyn napisał:

Mam na Audi zdecydowanie lepsze jakby coś priv ;] A tak naprawdę jedyna słuszna droga to - jak wymagasz od kogoś oddania czegoś bez zarobku to się odwdzięcz - zawsze działa :ok: 

Jak to robisz z ta wdzięcznością, zdradź na priv, bym obciachu nie zrobił :)

Napisano
2 godziny temu, Ryb napisał:

To jaka funkcje publiczna pelnie na AK?

Dostalem bana za powtorzenie slow @Chorzyn, chyba ze to bylo nie za tresc, a za jakanie sie:hehe:

Napisano

@piotr1982 a ze tak zapytam chociaż MK to nie miejsce do dyskusji... gdzie masz wspomniane o przekupywaniu kogokolwiek ? Napisałem o zwykłych relacjach międzyludzkich, wiec prośba żebyś powstrzymał się od nadinterpretacji  i rzucania paragrafami ! 

Napisano
3 godziny temu, Rado_ napisał:

Jak to robisz z ta wdzięcznością, zdradź na priv, bym obciachu nie zrobił :)

Jak do mnie zadzwonisz to Ci opowiem bo po tekstach typu tego co wisi wyżej to strach napisać cokolwiek, bo jeszcze Cię ludzie oskarża o coś czego niw zrobiłeś 

Napisano
32 minuty temu, Chorzyn napisał:

Jak do mnie zadzwonisz to Ci opowiem bo po tekstach typu tego co wisi wyżej to strach napisać cokolwiek, bo jeszcze Cię ludzie oskarża o coś czego niw zrobiłeś 

Tu sami święci co nie dają tylko biorą ;] aaaa i przepisów prędkości nie łamią ;]

Napisano
7 godzin temu, Chorzyn napisał:

@piotr1982 a ze tak zapytam chociaż MK to nie miejsce do dyskusji... gdzie masz wspomniane o przekupywaniu kogokolwiek ? Napisałem o zwykłych relacjach międzyludzkich, wiec prośba żebyś powstrzymał się od nadinterpretacji  i rzucania paragrafami ! 

może i jestem trochę "wypatrzony" w pewnych kwestiach

a w pracy jak poczyta się kodeks etyki zawodowej to nawet wręczenie długopisu może być potraktowane jak łapówka

takie czasy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.