Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Telepanie i nierówne niskie obroty.

Featured Replies

Napisano

Wyszedłem z pracy, podjechałem do sklepu, działał normalnie. Wyszedłem ze sklepu, zaczął wariować.

Poczekam aż wystygnie, może mu przejdzie. Jutro podjadę do mechanika, ale może ktoś ma pomysł.

Jeździ normalnie, po dodaniu gazu wchodzi równo na obroty.

Telepie go tylko na niskich obrotach (bez gazu). To samo na Pb i lpg.

Pacjent: Subaru Forester 2.0x. Skrzynia automat.

Napisano
22 minuty temu, camel00 napisał:

Wyszedłem z pracy, podjechałem do sklepu, działał normalnie. Wyszedłem ze sklepu, zaczął wariować.

Poczekam aż wystygnie, może mu przejdzie. Jutro podjadę do mechanika, ale może ktoś ma pomysł.

Jeździ normalnie, po dodaniu gazu wchodzi równo na obroty.

Pacjent: Subaru Forester 2.0x. Skrzynia automat.

uszczelka pod kolektorem ssącym, pzdr

Napisano
  • Autor
9 minut temu, BoRuCh napisał:

uszczelka pod kolektorem ssącym, pzdr

Z ciekawości - skąd taki pewny strzał?

Może toto się popsuć w systemie 0-1 po przejechaniu 27k km? (była wymieniana razem z kolektorem przy wymianie przodu instalacji gazowej)

Część kosztuje 25 zł ×2, więc spoko. Nie spoko jest natomiast, że trzeba odłączyć strasznie dużo rzeczy, łącznie ze spuszczeniem czynnika z klimatyzacji, żeby to zmienić.

Jeszcze bardziej nie spoko jest to, że w przyszła sobotę miałem autem jechać w góry ;]

Napisano
2 minuty temu, camel00 napisał:

Z ciekawości - skąd taki pewny strzał?

Może toto się popsuć w systemie 0-1 po przejechaniu 27k km? (była wymieniana razem z kolektorem przy wymianie przodu instalacji gazowej)

Część kosztuje 25 zł ×2, więc spoko. Nie spoko jest natomiast, że trzeba odłączyć strasznie dużo rzeczy, łącznie ze spuszczeniem czynnika z klimatyzacji, żeby to zmienić.

Jeszcze bardziej nie spoko jest to, że w przyszła sobotę miałem autem jechać w góry ;]

sprawdź jeszcze tak - silnik zimy i od razu na gaz, najlepiej odpal w awaryjnym na lpg, jeśli na zimnym będzie na gazie pracował idealnie to wymieniaj uszczelkę

Napisano
1 godzinę temu, camel00 napisał:

w przyszła sobotę miałem autem jechać w góry ;]

No ale piszesz, ze jedzie, tylko na wolnych telepie.

Rada: nie dopuszczać do wolnych obrotów i jazda... :phi:

Napisano
  • Autor

No… pojechałem do mechanika. Po drodze się naprawiło. :bzik: Co martwi mnie chyba bardziej, bo nie wiem jaka była przyczyna i kiedy się powtórzy.

Napisano
58 minut temu, camel00 napisał:

No… pojechałem do mechanika. Po drodze się naprawiło. :bzik: Co martwi mnie chyba bardziej, bo nie wiem jaka była przyczyna i kiedy się powtórzy.

co  to  za  węzyk  nad  alternatorem  - ten  spiety  trytkami  do  przewodu  klimatyzacji  ? ;] 

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, mokrii napisał:

co  to  za  węzyk  nad  alternatorem  - ten  spiety  trytkami  do  przewodu  klimatyzacji  ? ;] 

LPG?

Napisano
3 minuty temu, camel00 napisał:

LPG?

a  ok teraz  widze ;] 

Napisano
4 minuty temu, camel00 napisał:

LPG?

To tak sobie lezy na alternatorze? ;]

Napisano
17 godzin temu, camel00 napisał:

Check się świeci? Pewnie nie. Tego typu problemy powoduje często czujnik spalania stukowego. Jak nie wymieniałeś to Cię na pewno dopadnie :)

Tylko nowy i oryginalny.

Napisano

Ja też tak miałem i na 99% myślałem o UPG i z taką myślą podjechałem do mechanika. Skończyło się na wymianie przewodów do świec i korka od chłodnicy (bo znikał płyn w ilościach minimalnych). Po naprawie chodził jak ta lala :) Pacjent były: Outback 2/5 N/A A/T :)

Napisano
  • Autor
29 minut temu, lucash napisał:

przewodów do świec

To może być trop :ok:

Edit - pytanie tylko, czy w tym silniku są przewody? spark_plug_and_high_tension_cord

Bo pamiętam, że ostatnio jak je kupiłem to się okazało, że nie ma ;] Tzn coś chyba musi być co przewodzi prąd, ale jak to kupić? 

Edytowane przez camel00

Napisano
  • Autor
56 minut temu, lucash napisał:

Przykładowe tutaj iparts, taki model masz? 

Nie, takie kupiłem i okazało się, że nie pasują. 

U mnie są cewki na świecach (czy jakoś tak) i świece pod pokrywami zaworów. Są pewnie jakieś przewody, ale nie są to tradycyjne kable wn.

Napisano
4 godziny temu, camel00 napisał:

Edit - pytanie tylko, czy w tym silniku są przewody? spark_plug_and_high_tension_cord

nie, bo nie widać cewki na górze kolektora.

Masz fajkocewki i któraś z nich może wariować, musiałbyś je wyciągnąć i przemierzyć uzwojenia wtórne i pierwotne. W serwisówce powinny być podane wartości.

Może być też tak, że zacina się jeden z wtryskiwaczy i dlatego są problemy na wolnych obrotach bo na moje ucho to on nie pracuje na wszystkich garnkach, nie śmierdziało niespalonym paliwem z wydechu?

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Zrobiłem jakieś 2500 km, problem nie wystąpił ponownie. Oficjalna diagnoza własna - po raz pierwszy i ostatni zatankowałem na stacji E.Leclerc ;) 

Napisano
51 minut temu, camel00 napisał:

Zrobiłem jakieś 2500 km, problem nie wystąpił ponownie. Oficjalna diagnoza własna - po raz pierwszy i ostatni zatankowałem na stacji E.Leclerc ;) 

Możliwe, u mnie po zatankowaniu lpg na jednym orlenie zawsze wyrzuci mi check engine, na innych nie ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.