Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wsteczny bieg i światła przeciwmgielne przednie

Featured Replies

Napisano

Ostatnio rzuciło mi się w oczy jak ktoś parkował samochodem, wbił wsteczny i zapaliły się światła przednie przeciwmgielne. W jakim celu? :hmm:

Napisano
  • Autor

Dziś widziałem w superbie mercedes chyba a klasa, dziwnie oświetlenie przodu jadąc do tyłu ;]

Napisano
34 minuty temu, Alfi napisał:

Ostatnio rzuciło mi się w oczy jak ktoś parkował samochodem, wbił wsteczny i zapaliły się światła przednie przeciwmgielne. W jakim celu? :hmm:

a nie doświetlanie zakrętów? w VW się włączają

fajna opcja

Napisano
  • Autor
6 minut temu, Cinos napisał:

a nie doświetlanie zakrętów? w VW się włączają

fajna opcja

Nie, wiem co do doświetlanie zakrętów sam posiadam. Przy wbiciu wstecznego świecą oba światła przeciwmgielne cały czas. Dlatego mnie to zdziwiło.

Tutaj

Edytowane przez Alfi

Napisano

Może dodatkowe oświetlenie, coby dziobem przy manewrowaniu nie zaryć w jakiś element rzeczywistości. Taką mam koncepcję ;]

Napisano
  • Autor
12 godzin temu, kiziuk napisał:

Może dodatkowe oświetlenie, coby dziobem przy manewrowaniu nie zaryć w jakiś element rzeczywistości. Taką mam koncepcję ;]

To powinni zrobić oświetlenie z błotników ;]

Napisano

To powinni zrobić oświetlenie z błotników ;]

W ogóle doświetlanie przy wykorzystaniu lamp od świateł przeciwmgłowych jest, moim zdaniem, nic nie warte - więc to jest ficzer tego typu. Jedyne doświetlanie, które miało głębszy sens, było w Mondeo. Tam była w głównym reflektorze żarówka świecąca w bok i to miało sens.

Wytelefonowane mazaniem.

Napisano
Dnia 6.08.2017 o 09:09, kiziuk napisał:

W ogóle doświetlanie przy wykorzystaniu lamp od świateł przeciwmgłowych jest, moim zdaniem, nic nie warte - więc to jest ficzer tego typu. Jedyne doświetlanie, które miało głębszy sens, było w Mondeo. Tam była w głównym reflektorze żarówka świecąca w bok i to miało sens.

Wytelefonowane mazaniem.

W Citroenie C5 X7 też są dodatkowe żarówki z boku reflektora. razem ze skrętnymi ksenonami fajnie doświetlają zakręty. Ale tam nie zapalają się żadne przednie światla przy włączaniu wstecznego. A te tylne, to też mogłyby się nie włączać - masakrycznie mało światła dają.

Napisano
4 godziny temu, Kysior napisał:

W Citroenie C5 X7 nie zapalają się żadne przednie światla przy włączaniu wstecznego.

Bo światła doświetlające zakręt - choćby i realizowane p/mgielnymi - mogą, ale nie muszą się włączać przy wrzuceniu wstecznego i nie jest to żadna nowość, taka możliwość istniała w RMIwsWTPoZINW już chyba z 10 lat temu.

Napisano
Dnia 6.08.2017 o 09:09, kiziuk napisał:

Wytelefonowane mazaniem.

W reflektorach biksenonowych Passata B6 także wbudowane są światła do doświetlania zakrętów. Bardzo dobrze doświetlają boki - dosyć mocny snop światła padający z góry.

W B7 tę funkcję spełniają lampy umieszczone w obudowach świateł przeciwmgielnych i to rozwiązanie jest dużo gorsze.

Edytowane przez Gość

Napisano

Bo światła doświetlające zakręt - choćby i realizowane p/mgielnymi - mogą, ale nie muszą się włączać przy wrzuceniu wstecznego i nie jest to żadna nowość, taka możliwość istniała w RMIwsWTPoZINW już chyba z 10 lat temu.
W czym?

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Napisano

W grupie VAG można to sobie aktywować VCDSem mając odpowiedni moduł komfortu.

Napisano
Dnia 8/6/2017 o 09:09, kiziuk napisał:

Wytelefonowane mazaniem.

To ja taki bajer mam w 11 letnim clio ;]

Napisano
5 godzin temu, tomata napisał:

To ja taki bajer mam w 11 letnim clio ;]

Ja zaś założyłem halogeny (bo nie było fabrycznych) i spiąłem je ze wstecznymi, to diagnosta stwierdził, ze mam coś nie tak z instalacją... ;l

Napisano
8 godzin temu, DZIDA napisał:

W czym?

W RMIwsWTPoZINW  :phi: czyli w Rozporządzeniu Ministra Infrastruktury w sprawie Warunków Technicznych Pojazdów oraz Zakresu Ich Niezbędnego Wyposażenia :hehe: popularnie zwanym WTP ;]

Napisano
Dnia 4.08.2017 o 19:04, Alfi napisał:

Żeby było "bezpieczniej", bo przy skręcaniu widać lepiej, czy się przodem w coś nie przywali.

Generalnie ficzer bez sensu, dla zwiększenia popytu targetem nieogarniętych dziuń, które słysząc że tu taki bajer co gdzie indziej nie ma, kupią - żeby było "bezpieczniej".

Napisano
19 godzin temu, DZIDA napisał:

W czym?

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Vectra C 2003r może być?

017677113.jpg

Góra od lewej - pozycja, kierunek, dół od lewej - długie, doświetlanie, skrętny ksenon. :ok: 

Napisano

W Passacie B6 wygląda to tak:

95220244650a251e7815aa.JPG

Od strony zewnętrznej: mijania/drogowe (biksenon), doświetlanie zakrętów, pozycyjne.

Napisano
Dnia 9.08.2017 o 08:02, postmortem napisał:

Od strony zewnętrznej: mijania/drogowe (biksenon), doświetlanie zakrętów, pozycyjne.

VC, czego nie napisałem ma długie jako biksenon i za razem jako żarówka, podobnie było w Astrze i Merivie, tak samo mam w Galaxym.

Napisano
Dnia 9.08.2017 o 08:02, postmortem napisał:

VC, czego nie napisałem ma długie jako biksenon i za razem jako żarówka, podobnie było w Astrze i Merivie, tak samo mam w Galaxym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.