Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Małe, miejskie, budżetowe cabrio od 2002 w górę

Featured Replies

Napisano

Zaczynam poszukiwania małego, miejskiego kabrio dla małżowinki (zawsze chciałem zrobić prezent w postaci obwiązanego kokardą samochodu ;] ) . Doradzicie? Zakup planuję na jesieni/zimą. Powinny być nieco tańsze, więc trochę czasu na poszukiwania jest :hmm: 

- Budżet - do 10tys + około 2tys na wkład (wiadomo, zawsze coś do zrobienia w używce będzie)

- Nieduże gabaryty

- Tylko z elektrycznym sztywnym dachem. Brezenty odpadają

- Ze względu na posiadanie dużego psa dwuosobowe auta odpadają (a szkoda, bo odpada MG F, no i ma brezent :( ). Musi mieć miejsce z tyłu, ale wystarczy symboliczne, co by się psiak zmieścił.

- Dynamika i osiągi nie mają większego znaczenia. Bardziej zależy mi na mniejszym spalaniu niż przyspieszeniu

- Klima, ABS, ESP, co najmniej 4 poduchy

- Autko ma mieć coś w sobie, wszelkiego rodzaju nudne Ople, Golfy czy Meganki jakoś mi się nie widzą. 

- Bezawaryjność i dostępność serwisu/części też ma oczywiście znaczenie.

Jakoś wyjątkowo wpadł mi w oko 206 cc. Jeździł ktoś tym? Kiedyś jeździłem zwykłą 206 - do miasta świetne autko. A może coś zupełnie z innej beczki? Podpowiecie?

peugeot_206_cc_roland_garros.jpg

Edytowane przez tomirek

Napisano
1 godzinę temu, tomirek napisał:

Zaczynam poszukiwania małego, miejskiego kabrio dla małżowinki

po co daleko szukać, dogadaj się z właścicielem togo cuda:

Napisano

Jestem chory na cabrio , i ostatnio właśnie śledzę rynek lokalnych aut używanych w moim regionie i coraz bardziej zaczynają mi się podobać Peugeot'y CC

206 CC "u mnie" jest tego moc " tak na szybko"

moim zdaniem  fajna jest 207 CC Tu przykład jakiejś igły co nie trzyma ciśnienia na 2 i 4 cylindrze

Mechanicznie nie wiem , nie próbowałem :nie_wiem:

Napisano
Godzinę temu, 51cent napisał:

po co daleko szukać, dogadaj się z właścicielem togo cuda:

nudne Ople, Golfy czy Meganki jakoś mi się nie widzą.  :panic:

Napisano

Jak dla kobiety i ma być małe to Micra kabriolet albo Colt CZC. Ty się jednak lepiej za kierownicę owych nie pakuj :gay:, bo możesz mieć powodzenie ;)

206 CC jest fajne, ale szukaj raczej czegoś sprowadzonego gdzieś z południa. Podobno zwykłe 206-ki już gniją jak szalone, więc co będzie z kabrioletem, w którym nadwozie bardziej pracuje. Takie z południa europy mogą być lepsze, bo mogły zimy nie widzieć.

Napisano
11 godzin temu, Pyrekcb napisał:

nudne Ople, Golfy czy Meganki jakoś mi się nie widzą.  :panic:

Ma na miejscu, niech jedzie i obejrzy. Jak straci czas i kase na szukanie igiełki to tej meganki już nie będzie

Napisano
  • Autor
7 godzin temu, 51cent napisał:

Ma na miejscu, niech jedzie i obejrzy. Jak straci czas i kase na szukanie igiełki to tej meganki już nie będzie

Nie obejrzy, bo się nie podoba ;] 

• 2 tygodnie później...
Napisano
Dnia ‎2017‎-‎08‎-‎31 o 20:36, tomirek napisał:

Jakoś wyjątkowo wpadł mi w oko 206 cc. Jeździł ktoś tym? Kiedyś jeździłem zwykłą 206 - do miasta świetne autko. A może coś zupełnie z innej beczki? Podpowiecie?

Jeździłem 206CC, 207CC i 307CC. "Siódemki" mają jedną, niebagatelną przewagę nad 206CC. To sztywność nadwozia. Z dachem "szóstka" jeździ radośnie, lubi zarzucić pupką, ale bez dachu jest to galareta i kiepskie drogi bolą. Nie ma też co liczyć na "roadsterowe" wrażenia bez dachu. Rama szyby jest za duża i za długa, żeby było wrażenie surowości.

Przewaga "siódemek" polega też na ryglowaniu dachu. Jest automatyczne. W 206 ręczne i nie można mieć do tej operacji delikatnych paluszków i tipsów.

307CC jest pełnoprawnym, 4-osobowym samochodem, którego nie trzeba traktować jako zabawki. 206CC jest śliczny, słodki lewciu, ale ma wiele wad, które wynikają z samych cech 206-ki i z cech kabrioletu. Rozsądnym kompromisem jest IMO 207CC z silnikiem 1.6 16v, ale nawet po przyjęciu dopalaczy nie sposób nie nazwać go nudnym. Do charakteru będzie pasował automat. Dotyczy to również 206-ki.

Podsumowując, żeby kupić i jeździć to budżet trochę mały, ale jeśli ma się czas, cierpliwość to trochę pracy i wszystko będzie warte uśmiechu żony.

Powodzenia.

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, p i p p napisał:

Jeździłem 206CC, 207CC i 307CC. "Siódemki" mają jedną, niebagatelną przewagę nad 206CC. To sztywność nadwozia. Z dachem "szóstka" jeździ radośnie, lubi zarzucić pupką, ale bez dachu jest to galareta i kiepskie drogi bolą. Nie ma też co liczyć na "roadsterowe" wrażenia bez dachu. Rama szyby jest za duża i za długa, żeby było wrażenie surowości.

Przewaga "siódemek" polega też na ryglowaniu dachu. Jest automatyczne. W 206 ręczne i nie można mieć do tej operacji delikatnych paluszków i tipsów.

307CC jest pełnoprawnym, 4-osobowym samochodem, którego nie trzeba traktować jako zabawki. 206CC jest śliczny, słodki lewciu, ale ma wiele wad, które wynikają z samych cech 206-ki i z cech kabrioletu. Rozsądnym kompromisem jest IMO 207CC z silnikiem 1.6 16v, ale nawet po przyjęciu dopalaczy nie sposób nie nazwać go nudnym. Do charakteru będzie pasował automat. Dotyczy to również 206-ki.

Podsumowując, żeby kupić i jeździć to budżet trochę mały, ale jeśli ma się czas, cierpliwość to trochę pracy i wszystko będzie warte uśmiechu żony.

Powodzenia.

Bardzo dziękuję za rzeczową odpowiedź :)

Napisano
Dnia 31.08.2017 o 21:04, rwIcIk napisał:

Sąsiad profesor kupił po przejściu na emeryturę 308 cc i sobie chwali.

Może wozić rośliny do ogrodu bez skrępowania gabarytem auta :ok:;]

;]

Rower córki, żeby nie było podśmiechujek :hehe:

no i jeszcze nie profesor ;]

IMG_5320.JPG

IMG_5349.JPG

Napisano
Dnia 1.09.2017 o 10:47, 51cent napisał:

już nie ma ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.