Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co wybrać? ( Berlingo, Caddy, Doblo ....Kangoo, .... , )

Featured Replies

Napisano

Witam

zastanawiamy się z małżonką co z samochodzików w stylu jak w temacie wybrać.

Autko by miało być na leasing, całe oszklone, clima, 5 osobowe no i czasami musi przewieżć przestrzenny ładunek 2-5 razy w miesiącu. No i co by w trasie byle ślimak nie był szybszy trasy długie (Łódź - Rep. Czeska, Słowacja no i po Polsce też parę wyjazdów. Czasami z rodzinką ale więcej sam lub 2 osoby w celu przeprowadzenia jakichć rozmów no i żeby dobrze wyglądało.

Napisano

mojej lubej rodzice maja caddy'ego i nie narzekaja,solidne autko tylko,duzo mozesz przewiez, malo miejsca z przodu jak jestes wysoki ale za to z tylu pierwsza klasa..kangoo i berlingo tez jeździlem i tez niczego sobie..

Napisano

w firmie popierdzielam Doblo 1,9 JTD. Jest 135 tys, wymieniany był rozrząd i mat exploatacyjne. Klocki ham po 128 tysiącach !!!!!!!!!!!!!

Auto gonione w trasy, Jak jade ostro to wyswietlacz pokazuje ok 17,5 do 18 kilometrów na litrze a jak nieco wolniej to dochodzi do 20,5 km na jednym literku. Polecam choć ma minus w postaci niewygodnego siedziska co nawet było opisane w jakims czasopismie i potwierdziło sie w praktyce. Acha w lipcu bedzie 3 lata

Nazywa sie Doblo Cargo kombi jest z kratką i rejestrowane na 5 osób. Ma to co piałeś; KLime, ABS, 2 pp, cz drzwi sówane z obu stron

Brać ok.gif

pzdr

Napisano

> Witam

> zastanawiamy się z małżonką co z samochodzików w stylu jak w temacie

> wybrać.

> Autko by miało być na leasing, całe oszklone, clima, 5 osobowe no i

> czasami musi przewieżć przestrzenny ładunek 2-5 razy w miesiącu.

> No i co by w trasie byle ślimak nie był szybszy trasy długie

> (Łódź - Rep. Czeska, Słowacja no i po Polsce też parę wyjazdów.

> Czasami z rodzinką ale więcej sam lub 2 osoby w celu

> przeprowadzenia jakichć rozmów no i żeby dobrze wyglądało.

Polecam Fiata Doblo - dobre właściwości jezdne przestronne wnętrze, spora ładowność i mała awaryjność - polecam zwłaszcza silniki JTD lub MULTIJET.

Napisano

A i jeszcze jedno co do DOBLO

> Autko by miało być na leasing, całe oszklone, clima, 5 osobowe no i

> czasami musi przewieżć przestrzenny ładunek 2-5 razy w miesiącu.

z ładunkiem bedzie kłopot jesli ma być na 5 osób . Jest kratka i tylna kanapa więc ...

> No i co by w trasie byle ślimak nie był szybszy trasy długie

100 KM !!! OJ zdecydowanie nie jest slimak ok.gif

pzdr

Napisano

Doblo jest największe. Silnik JTD lub MJ. Wersja Family jest 7 osobowa.

Napisano

> A i jeszcze jedno co do DOBLO

> z ładunkiem bedzie kłopot jesli ma być na 5 osób . Jest kratka i

> tylna kanapa więc ...

> 100 KM !!! OJ zdecydowanie nie jest slimak

> pzdr

Ja miałem służbowqe kangoo z kratą 5 osobowe, krata dawała się przesuwac a tylna kanapa składać i robiło się auto 2 osobowe i spora paka. Silnik 1.5 dCi 65 KM, klima, 2xPP, centr. zamek z pilota, el.szyby, brakowało ABS sick.gif. Zrobiłem nim 50kkm od nowości i poza drobiazgami auto OK. Ale polecał bym silnik 1.5 dCi 82 km. Ten słabszy, jak wrzucałem 600 kg na pakę to w trasie trochę słaby był do wyprzedzania, na pusto jak najbardziej spoko.

Napisano

> Ja miałem służbowqe kangoo z kratą 5 osobowe, krata dawała się

> przesuwac a tylna kanapa składać i robiło się auto 2 osobowe i

> spora paka.

w tym doblo wszystko na sztywno, kanapa co prawda sie przewraca ale i tak kratka zostaje frown.gif może wersje 4osobowe maja rozwiazane to inaczej

> brakowało ABS .

ee tam wydaje Ci sie wink.gif w opcji do wyboru to wolałbym odświeżacz powietrza ok.gif

pzdr

Napisano

rozmawiamy o nowych autach czy o używanych ??

jak używane to polecam Berlingo lub Partnera a jak o nowych to polecam Berlingo, Partnera lub nowe Caddy.

co do fiata to się nie wypowiem bo nie wiem natomiast omijaj szerokim łukiem Kangoo bo mechanicznie nie są złe ale szkoda kasy na auto które nawet w najbogatszej jest "gołe" w środku, nie jest ergonomicznie zaprojektowane, i przez brak tapicerki jest głośne w środku no i jest brzydkie... zlosnik.gif

Napisano
na optyke to nowe caddy, baaaardzo mi sie podooba. Gdyby w Polsce bylo dostepne 2.0 TDI to pewnie bym swoja skodzine opchnal i zbieral na takiego.
Napisano

Partner/Berlingo

fajne autka malo sie psuja(co dziwne bo to francuskie...)

niezle upusty teraz daja wink.gif

no i Doblo z MultiJet'em tylko drooogie jak na Fiata frown.gif

Kangoo za delikatne jest IMHO

jeszcze jest Opel Combo, ale tego malo na ulicach...

Napisano

może Opel Combo?

Napisano

Jeżdżę od czasu do czasu Berlingo - polecam, sam o czyms takim myślę ale za klka latek wink.gif

Samochód wygodny, części wcale nie są takie drogie, ostatnio padł moduł zapłonowy, nowy znalazłem za 350 zł, a po znajomości w ASO da się załatwic taniej wink.gif

Ogólnie z silnikiem 1,4 da się jeżdzić, w trasie spalanie znośne, tylko trzeba go rozbujać i ładnie idzie, pojemny - 5 osób i bagaż na tydzień w górach. jedyny problem, to czasami znalezienie miejsca do parkowania w centrum miasta crazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.