Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skończyłem leasing

Featured Replies

Napisano
39 minut temu, Maciej__ napisał:

O tym wlasnie mowie, te wszystkie narzekania na leasing czy zlodziejscie banki to wlasnie tego typu Janusze biznesu co to musze zaplacic chocby jeden dzien po czasie bo inaczej sie nie da :facepalm:

To też bardzo zależy czy prowadzisz biznes sam czy jest to korpo ...

W poprzedniej robo były bardzo duże opóźnienia w płatnościach, nawet za coś już nie jeden komornik firmę ścigał. Opóźnienia były bo był jedyny szef upoważniony do wykonywania płatności, jak pojechał w dłuższą delegację (zwykle do Azji) to płatności nie było. Nas, pracowników to wkurzało ale nie wiele mogliśmy zrobić, na szczęście pensje przychodziły bez obsuwy ;)

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Maciej__ napisał:

O tym wlasnie mowie, te wszystkie narzekania na leasing czy zlodziejscie banki to wlasnie tego typu Janusze biznesu co to musze zaplacic chocby jeden dzien po czasie bo inaczej sie nie da :facepalm:

Janusze biznesu :) moglbym Ci zrobic wycieczke personalną ale uwazam ze i tak jestes spoko jak na korpludka :)

Napisano
2 godziny temu, Maciej__ napisał:

Ja jako że sam płacę rachunki często zdarza się że po prostu zapomnę o czymś najczęściej jest to telefon ale kredyty też mi z głowy wylatują. Rodzice mieli leasing w BZWBK raz zapomniałem im raty zapłacić po miesiącu pismo przyszło z kolejną ratą i kilka zł odsetek. Bardzo miło wspominamy współpracę z nimi. Zaś kredyt w PKO zarówno SA jak i BP masakra jeden dzień obsuwy i już masę telefonów, mailów. Dodatkowo jak w SA pytałem się o kredyt hipoteczny to mało co z krzesła nie spadłem bo odsetki by zabiły. W getingu też miałem leasing i bez problemu a też zdarzyło się zapomnieć o racie. 

Napisano

Ja płacę jak jest faktura. Zwykle jest to co najmniej 2 tyg. przed czasem. Miałem kilka leasingów i nigdy nie miałem opóźnionej płatności nawet o jeden dzień.

Ja zrobiłem polecenie zapłaty i przelewy robią się same. Polecam, nie ma problemów z zapominaniem lub przelewami podczas urlopu itp.

Taptaraptap

Napisano
Dnia 28.10.2017 o 00:10, Luke16 napisał:

W getingu też miałem leasing i bez problemu a też zdarzyło się zapomnieć o racie. 

Bankom i instytucjom finansowym WARTO płacić w terminie, bo oni maja po prostu dopracowana windykacje - z odsetek żyją. 

Nie wszystko place w terminie, bo przelewy prywatne robie 1 w msc,  ale tematów bankowych pilnuje. Nie opłaca się zapominać :-)

Napisano

Eee tego nikt przy lekkich obsuwach nie zrobi. Odsetki się bardzo opłacają :-)
Ale jeszcze bardziej opłaca się wypowiedzenie leasingu pod sam jego koniec.

tapatalked

• 2 tygodnie później...
Napisano

a miał może ktoś styczność z platformą finansową? też chciałbym wziąć auto na firmę, ale nie chcę się pakować w kredyt i znajomy coś wspominał o tej platformie, wysłałem  z ciekawości wniosek przez stronę i czekam.....ale chętnie poznam wasze opinie na ten temat?

Napisano
Dnia 27.10.2017 o 17:21, Marcin79 napisał:

Tak bo formalnie auto nie jest Twoje.ty tylko je uzytkujesz. W razie draki właściciel dostaje kase a nie użytkownik. 

Dlatego trzeba czytać i negocjować umowę na takie przypadki choć nie jest to łatwe... ja mamę takim wypadku tylko dwie raty płatne (tfu tfu) a potem rozliczenie leasingu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.