Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skończyłem leasing

Featured Replies

Napisano

w  raJFajzenie a teraz pko strasznie mnie wymęczyli nie polecam :)

Kilka dni opóźnienia i telefony z windykacji , noty odsetkowe , traktowanie klienta jakbym im pół roku zalegał w płatności a wszystkie faktury były regulowane na bieżąco.

W innym banku ( bez reklamy ) jeszcze mam leasing który trwa już 2,5 roku i przy takim samym systemie płatności zero problemu. Raz nawet faktury im w konkretnym miesiącu   nie zapłaciłem ( byłem na wakacjach ) to anulowali mi wezwanie do zapłaty w wysokości prawie 100 pln ze względu na dobrą historię poprzednich płatności .

PKO zdecydowanie nie polecam . 

Napisano
29 minut temu, Marcin79 napisał:

Kilka dni opóźnienia i telefony z windykacji , noty odsetkowe , traktowanie klienta jakbym im pół roku zalegał w płatności a wszystkie faktury były regulowane na bieżąco.

W innym banku ( bez reklamy ) jeszcze mam leasing który trwa już 2,5 roku i przy takim samym systemie płatności zero problemu. Raz nawet faktury im w konkretnym miesiącu   nie zapłaciłem ( byłem na wakacjach ) to anulowali mi wezwanie do zapłaty w wysokości prawie 100 pln ze względu na dobrą historię poprzednich płatności .

Trochę zrobię reklamę, ale zapraszam do EFL w przyszłości. Może nie będzie najtaniej na rynku, ale nie walimy w rogi i na prawdę poziom obsługi klientów jest bardzo wysoki.

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, spad napisał:

Trochę zrobię reklamę, ale zapraszam do EFL w przyszłości. Może nie będzie najtaniej na rynku, ale nie walimy w rogi i na prawdę poziom obsługi klientów jest bardzo wysoki.

Coś będę brał niedługo więc efl jak najbardziej ...chociaż @Florydziak mówi, że wojna będzie :)

Napisano
Godzinę temu, Marcin79 napisał:

Ja tam sie nie znam, ale kilka dni opoznienia to wg mnie nie jest tozsame z regulowaniem na biezaco ;)

Napisano
  • Autor
21 minut temu, Maciej__ napisał:

Ja tam sie nie znam, ale kilka dni opoznienia to wg mnie nie jest tozsame z regulowaniem na biezaco ;)

faktycznie nie znasz sie :)

Napisano

ja miałem zgrzyt na koniec leasingu w VWBank, bo ... zapomnieli wysłać/zgubili fakturę wykupu pojazdu na koniec leasingu.

Tylko dzięki uprzejmości Pani w wydzile komunikacji udało sie przerejestrować auto na podstawie skanu faktury w mailu

Napisano
56 minut temu, jqr napisał:

ja miałem zgrzyt na koniec leasingu w VWBank, bo ... zapomnieli wysłać/zgubili fakturę wykupu pojazdu na koniec leasingu.

Tylko dzięki uprzejmości Pani w wydzile komunikacji udało sie przerejestrować auto na podstawie skanu faktury w mailu

ja faktury za leasing dostaję tylko mailem :hmm:

Napisano
Teraz, maro_t napisał:

ja faktury za leasing dostaję tylko mailem :hmm:

Poza tym chyba maja obowiazek wystawic duplikat na Twoj wniosek...

Napisano
  • Autor
54 minuty temu, jqr napisał:

Z ta faktura końcową to sa jaja. Kiedys kupilem auto ktore bylo wykupione z leasingu juz zarejestrowane a pani w urzedzie i tak sie uparla ze mam jej pokazac oryginal faktury wykupowej.

Idioten :)

Napisano
  • Autor
10 minut temu, Maciej__ napisał:

Ototo i wyslac poczta..dobrze ze napisałeś. Bo bym potem pisal wątek jak mi baba nie chce auta zarejestrowac :)

Napisano
12 minut temu, Maciej__ napisał:

oczywiście, że maja obowiązek,

ale duplikat wysłali w dniu w którym ubezpieczenie już się skończyło i musiałem przerejestrować i ubezpieczyć "na już"

Napisano

Jak to jest w czasie leasingu, gdy zostały jeszcze 2 raty i nagle ktoś rozwala auto, a sprawa w sądzie ciągnie się w nieskończoność?

Nadal oznacza to, że po wpłacie prawie całej wartości zostaje się z niczym?

Napisano
5 godzin temu, Marcin79 napisał:

No nic tylko Janusz biznesu.

Na fakturze masz „płatne do”, a nie „płatne w dniu”.

Ciekawe jakbyś nazwał pracodawcę co płaci ludziom nie 1ego ale często 7ego, a czasem to w ogóle mu się zapomni i trzeba się upomnieć.

Napisano

ja mogę polecić renault jak ktoś gustuje. pko bp odradzam przy leasingach, kredytach. droga przez mękę i traktują cię jak złodzieja, który chce coś ukryć.

Napisano
41 minut temu, Polarny napisał:

Jak to jest w czasie leasingu, gdy zostały jeszcze 2 raty i nagle ktoś rozwala auto, a sprawa w sądzie ciągnie się w nieskończoność?

Tzn jaka sprawa w sadzie? W przypadku leasingu musisz miec AC, wiec auto naprawiasz z AC.

Do tego warto miec GAP, zeby w razie szkody calkowitej lub kradziezy odzyskac plena wartosc auta z dnia zakupu :ok:

Napisano
  • Autor
36 minut temu, kravitz napisał:

No nic tylko Janusz biznesu.

Na fakturze masz „płatne do”, a nie „płatne w dniu”.

Ciekawe jakbyś nazwał pracodawcę co płaci ludziom nie 1ego ale często 7ego, a czasem to w ogóle mu się zapomni i trzeba się upomnieć.

Idz sobie lepiej kup te audi..bo o prowadzeniu interesu nie masz kompletnie pojecia.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Polarny napisał:

Tak bo formalnie auto nie jest Twoje.ty tylko je uzytkujesz. W razie draki właściciel dostaje kase a nie użytkownik. 

Napisano
5 godzin temu, Maciej__ napisał:

w poprzedniej firmie, opóźnienie to było jak samochód przychodzili odebrać :phi:.

Ja ze swojej strony mogę Businesslease polecić ;)

Napisano

Tak bo formalnie auto nie jest Twoje.ty tylko je uzytkujesz. W razie draki właściciel dostaje kase a nie użytkownik. 

Jest to jeden z baaardzo wielu mozliwych scenaiuszy I trzeba sie postarac, zeby tak bylo ;)

Napisano
  • Autor
6 minut temu, Maciej__ napisał:

Jest to jeden z baaardzo wielu mozliwych scenaiuszy I trzeba sie postarac, zeby tak bylo ;)

Ja wiem gapy i nie gapy a zycie zyciem.Najpier bank dostaje kase potem uzytkownik.  

Napisano
5 minut temu, Marcin79 napisał:

Ja wiem gapy i nie gapy a zycie zyciem.Najpier bank dostaje kase potem uzytkownik.  

A to juz inna kwestia ;]

Ale twierdzenie, ze uzytkownik zostaje z niczym nie jest prawdziwe...

Napisano

Idz sobie lepiej kup te audi..bo o prowadzeniu interesu nie masz kompletnie pojecia.

No, ciekawe rzeczy piszesz?

1. Umowa podpisana?

2. Finansowanie dali?

3. Auto dali?

To świadczenie wzajemnym jest chyba spłata rat z odsetkami. Czy łaskawy ukłon jaśnie pana?

Wielką sztuką jest wychować klienta w duchy kultury płatniczej. Dlatego od lat trenuję z lubością takich, co się lubią opóźniać ustawowymi odsetkami. I nawet jeśli jakieś "słabe" ogony mi odpadną i odejdą to znaczy tylko tyle, że nie warto.

Umówiłeś się na coś, są zasady - to proste. Nawet jakbyś miał 1.000 aut we flocie, bym tak podszedł do sprawy.

Można renegocjować warunki płatności - to co innego. Ale po to jest umowa, żeby ją przestrzegać.

Napisano
1 minutę temu, bnow napisał:

1. Umowa podpisana?

2. Finansowanie dali?

3. Auto dali?

Umówiłeś się na coś, są zasady - to proste. Nawet jakbyś miał 1.000 aut we flocie, bym tak podszedł do sprawy.

Można renegocjować warunki płatności - to co innego. Ale po to jest umowa, żeby ją przestrzegać.

Ciekawe jakby zaśpiewał jakby mu wypowiedzieli umowę z tytułu nieterminowych spłat.

Napisano
Teraz, Piotrus napisał:

Ciekawe jakby zaśpiewał jakby mu wypowiedzieli umowę z tytułu nieterminowych spłat.

Eee tego nikt przy lekkich obsuwach nie zrobi. Odsetki się bardzo opłacają :-)

Napisano
  • Autor
16 minut temu, bnow napisał:

1. Umowa podpisana?

2. Finansowanie dali?

3. Auto dali?

To świadczenie wzajemnym jest chyba spłata rat z odsetkami. Czy łaskawy ukłon jaśnie pana?

Wielką sztuką jest wychować klienta w duchy kultury płatniczej. Dlatego od lat trenuję z lubością takich, co się lubią opóźniać ustawowymi odsetkami. I nawet jeśli jakieś "słabe" ogony mi odpadną i odejdą to znaczy tylko tyle, że nie warto.

Kolejny biznesowy naukowiec :) piszacy za biurka na etaciku :)

Napisano
  • Autor
18 minut temu, Piotrus napisał:

Podaj paragraf...:)

Napisano
  • Autor
29 minut temu, Maciej__ napisał:

A to juz inna kwestia ;]

Ale twierdzenie, ze uzytkownik zostaje z niczym nie jest prawdziwe...

To bylo uogólnienia.  Teoretycznie nawet bez gapu ac nadal jest prawda :)?

Napisano

Coś będę brał niedługo więc efl jak najbardziej ...chociaż [mention=133705]Florydziak[/mention] mówi, że wojna będzie [emoji4]

Tym lepiej wziąć w leasing a nie kupować.

Sent from my refurbished iPhone 5 using Tapatalk
Napisano
33 minuty temu, Marcin79 napisał:

Kolejny biznesowy naukowiec :) piszacy za biurka na etaciku :)

Brak argumentów, to jedziemy personalnie, co? (Internetowy) twardziel, nie ma co.

Jestem najemnikiem i ponoszę pełną odpowiedzialność materialną, za to co robię.

Edytowane przez bnow

Napisano
  • Autor
13 minut temu, bnow napisał:

Brak argumentów, to jedziemy personalnie, co? (Internetowy) twardziel, nie ma co.

Jestem najemnikiem i ponoszę pełną odpowiedzialność materialną, za to co robię.

Pisz sobie co chcesz :)

Napisano
1 minutę temu, Marcin79 napisał:

Pisz sobie co chcesz :)

Nie chcesz się od mądrzejszysz uczyć, Twoja sprawa :-).

W PKO też mamy kilka aut i nie mamy z nimi problemów, ale płacimy na czas.

Wadą PKO, to jest to, że są bardzo nieelastyczni, jeśli coś zmieniasz w trakcie umowy (np. rozszerzasz/zmieniasz zakres polisy).

Ale nie sugeruj, że wadą jest to, że pilnują swoich pieniędzy..., nawet jeśli to drobne obsuwy.

Na masie klientów z tego robi się spory pieniądz i rotacja marud jest w to wkalkulowana.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, bnow napisał:

Nie chcesz się od mądrzejszysz uczyć, Twoja sprawa :-).

W PKO też mamy kilka aut i nie mamy z nimi problemów, ale płacimy na czas.

Wadą PKO, to jest to, że są bardzo nieelastyczni, jeśli coś zmieniasz w trakcie umowy (np. rozszerzasz/zmieniasz zakres polisy).

Ale nie sugeruj, że wadą jest to, że pilnują swoich pieniędzy..., nawet jeśli to drobne obsuwy.

Na masie klientów z tego robi się spory pieniądz i rotacja marud jest w to wkalkulowana.

Oki :)

Napisano

Podaj paragraf...:)

No taki, nie wiem jak jest w Twojej ale zakładam podobny zapis

20171027_201935.jpg

Napisano
6 minut temu, Marcin79 napisał:

No i co wynika z tego zapsiu :)?

Że można rozwiązać umowę bez wypowiedzenia z powodu nieterminowej spłaty.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Piotrus napisał:

Że można rozwiązać umowę bez wypowiedzenia z powodu nieterminowej spłaty.

No wlasnie moze to prosze niech rozwiaze za 8 dni opóźnienia. :)

Jeden bank podchodzi do tego ze jak kilka dni jest obosowa to nie ma problemu ...inny ma inna praktykę. 

Ja w pko juz leasingu nie wezmę.  

:)

Btw kiedys przez rok robilem cos dla oracle i mimo 60 dni platnosci kase dostawalem po 80 - 90.

Tlumaczenie bylo takie..no wie pan faktura idzie do usa potem do Indii potem do nas do polski i dlatego opóźnienie ale wie pan moze pan zrezygnować: ) ehjj ci janusze biznesu :)

Napisano
5 minut temu, Marcin79 napisał:

No wlasnie moze to prosze niech rozwiaze za 8 dni opóźnienia. :)

Jeden bank podchodzi do tego ze jak kilka dni jest obosowa to nie ma problemu ...inny ma inna praktykę. 

Ja w pko juz leasingu nie wezmę.  

Nie napisałeś wcześniej  ile się spóźniłeś no i nie wiemy co masz napisane w swojej umowie. W PSA za 3 opóźnienia poniżej 14 dni mogą podnieść oprocentowanie zgodnie z umową.  Do tego oczywiście monit za 50 netto - ja po pierwszym spóźnieniu szybko sobie wyrobiłem nawyk dokonania płatności w terminie.

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, Piotrus napisał:

Nie napisałeś wcześniej  ile się spóźniłeś no i nie wiemy co masz napisane w swojej umowie. W PSA za 3 opóźnienia poniżej 14 dni mogą podnieść oprocentowanie zgodnie z umową.  Do tego oczywiście monit za 50 netto - ja po pierwszym spóźnieniu szybko sobie wyrobiłem nawyk dokonania płatności w terminie.

Masz napisanie w moim 1 poscie...kilka dni!!

Napisano

Kilka, dużo, mało to wszystko pojęcia względne.

Napisano
  • Autor
6 minut temu, Piotrus napisał:

Kilka, dużo, mało to wszystko pojęcia względne.

Otto dlatego ja w pko juz nie wezmę. Leasing splacony czesc :)

Napisano
12 minut temu, Marcin79 napisał:

Masz napisanie w moim 1 poscie...kilka dni!!

A nie lepiej zaplacic kilka dni przed czasem?

Napisano
4 godziny temu, Marcin79 napisał:

A ty wpłaciłeś całą wartość samochodu, pojeździłeś 3 lata i nic nie masz.

Dlatego leasing jest nieco ryzykowny.

Napisano
32 minuty temu, Marcin79 napisał:

Btw kiedys przez rok robilem cos dla oracle i mimo 60 dni platnosci kase dostawalem po 80 - 90.

Tlumaczenie bylo takie..no wie pan faktura idzie do usa potem do Indii potem do nas do polski i dlatego opóźnienie ale wie pan moze pan zrezygnować: ) ehjj ci janusze biznesu

O kurcze, jaki Ty jesteś silny :) Dla Oracle pracowałeś. Wow :cool:

Znasz się widzę na biznesie, bo tak łatwo porównujesz jakąś wykonaną usługę, którą można zakwestionować co do jej jakości, do prostej umowy leasingu :hehe:

Bank nie wypowie takiej umowy za kilkudniowe opóźnienia, ale jeśli ich oferta jest bardzo dobra, to chętnie będa naliczac odsetki.

I wiedząc że ich oferta jest najlepsza na rynku i tak do nich wrócisz, a najwyżej nie zapłacisz komuś kto tych odsetek nie nalicza, bo akurat Ci płynności finansowej zabrakło.

Tak to wygląda z cwaniaczkami z miodem w uszach :ok:

Tez mam płacone przez 10 pośredników po różnych krajach. Płacone jest nie W TERMINIE, ale dużo PRZED terminem, bo tutaj akurat ja jestem stroną dominującą i jakbym był niezadowolony z przelewów, to bym sobie poszukał innych zleceń.

Napisano
4 godziny temu, Maciej__ napisał:

Tzn jaka sprawa w sadzie? W przypadku leasingu musisz miec AC, wiec auto naprawiasz z AC.

Konkretnie to wygląda tak (historia prawdziwa):

Auto leasingowane zostaje uderzone w tył przez inne - wina tamtego, szkoda całkowita.

TU tamtego musi zatem wypłacić z OC i AC - zatem kombinują jak mogą, wmawiając nieścisłości w zeznaniach, odwołując się, podważając ekspertyzy itp. przez całe lata.

Leasingodawca uderzonego ma to generalnie gdzieś, bo właściwie wszystkie raty dostał, jest minimalnie stratny. Kasy leasingobiorcy nie da, bo TU nie wypłaciło, a walczyć im się z TU nie chce, bo po co? Leasingobiorca z kolei walczyć nie może, bo nie jest w ogóle stroną. Wniosek jak w moim poście wyżej.

Napisano
3 minuty temu, Maciej__ napisał:

A nie lepiej zaplacic kilka dni przed czasem?

Ja płacę jak jest faktura. Zwykle jest to co najmniej 2 tyg. przed czasem. Miałem kilka leasingów i nigdy nie miałem opóźnionej płatności nawet o jeden dzień. To się w sumie opłaci bo klientom z taką historią dają potem status gold, VIP czy inne cośtam, czego taki szarak z jednym autem nie ma szans dostać. A za historię bez potknięć się udaje.

Napisano
Teraz, Ryb napisał:

Ja płacę jak jest faktura. Zwykle jest to co najmniej 2 tyg. przed czasem. Miałem kilka leasingów i nigdy nie miałem opóźnionej płatności nawet o jeden dzień. To się w sumie opłaci bo klientom z taką historią dają potem status gold, VIP czy inne cośtam, czego taki szarak z jednym autem nie ma szans dostać. A za historię bez potknięć się udaje.

O tym wlasnie mowie, te wszystkie narzekania na leasing czy zlodziejscie banki to wlasnie tego typu Janusze biznesu co to musze zaplacic chocby jeden dzien po czasie bo inaczej sie nie da :facepalm:

Napisano
1 minutę temu, Polarny napisał:

Leasingobiorca z kolei walczyć nie może, bo nie jest w ogóle stroną. Wniosek jak w moim poście wyżej.

Kolega dostał od leasingu zgodę/pełnomocnictwo na reprezentowanie/prowadzenie sprawy w sądzie przeciwko TU.

Napisano
3 godziny temu, Maciej__ napisał:

W umowie z Getinem miałem kiedyś zapis że przy całce staje się natychmiast wymagalna reszta rat a po rozliczeniu ubezpieczenia oddadzą kasę jeśli ubezpieczenie pokryje całość zobowiązania. Jeśli nie - oddadzą tylko różnicę. Bardzo nieciekawy zapis.

Napisano
3 minuty temu, Maciej__ napisał:

O tym wlasnie mowie, te wszystkie narzekania na leasing czy zlodziejscie banki to wlasnie tego typu Janusze biznesu co to musze zaplacic chocby jeden dzien po czasie bo inaczej sie nie da :facepalm:

Miałem leasingi w firmach, których nie polecają Internauci a okazało się że jak wpłaty są w terminie to jest jednak miło i kulturalnie. 

Napisano
10 minut temu, Ryb napisał:

Miałem leasingi w firmach, których nie polecają Internauci a okazało się że jak wpłaty są w terminie to jest jednak miło i kulturalnie. 

Może akurat nie były to leasingi, ale chyba kiedyś inFaktowi płaciłem przed wystawieniem faktury, potem oni jakoś nie potrafili "sparować" faktury z płatnością i ściagali, że zalegam, a ja regularną przedpłatę im robiłem - chyba rok dyskutowaliśmy :-)

Nie spodziewali się nadgorliwego, a mi po prostu było wygodniej płacić na koniec poprzedniego miesiąca jak puszczałem wszystkie przelewy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.