Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pokrowce na miarę / firma z wroc. giełdy samochodowej

Featured Replies

Napisano

Cześć

Zachciało mi się odmienić lekko wnętrze mojego auta. Pomyślałem o welurowych, szytych na miarę pokrowcach.

Dawno temu, mój brat miał taki komplet w Octavce II. Jasny, beżowy welur, starannie dopasowany do tego stopnia, że laik brał to za oryginalne poszycie. Kupowane były w firmie, która wystawiała się na wrocławskiej giełdzie przy Gnieźnieńskiej - szyli je z reguły pod konkretne zamówienie, bo z gotowców, na giełdę wozili raczej tylko ciemniejsze barwy.

Sęk w tym, że nie kojarzę nazwy firmy, a giełda przestała istnieć.

Znacie jakichś sprawdzonych wytwórców takich szpejów?

Pozdrawiam

Napisano
8 minut temu, kenickie napisał:

Cześć

Zachciało mi się odmienić lekko wnętrze mojego auta. Pomyślałem o welurowych, szytych na miarę pokrowcach.

Dawno temu, mój brat miał taki komplet w Octavce II. Jasny, beżowy welur, starannie dopasowany do tego stopnia, że laik brał to za oryginalne poszycie. Kupowane były w firmie, która wystawiała się na wrocławskiej giełdzie przy Gnieźnieńskiej - szyli je z reguły pod konkretne zamówienie, bo z gotowców, na giełdę wozili raczej tylko ciemniejsze barwy.

Pozdrawiam

Przejrzyj ofertę używanych foteli od swojego modelu, bo zazwyczaj kosztują grosze, a może były jakieś fajne wersje.

Napisano
  • Autor
6 minut temu, mrBEAN napisał:

Przejrzyj ofertę używanych foteli od swojego modelu, bo zazwyczaj kosztują grosze, a może były jakieś fajne wersje.

Przeglądałem. Problem w tym, że do htb 5D nie ma nic ciekawego, albo jak jest to np. półskóra, za którą ktoś krzyczy 1kpln (której, nawiasem mówiąc nie chcę). Dużo więcej jest do SW, ale nie zamontuję tego u siebie w komplecie, a same przednie to lipa.

Napisano
7 minut temu, kenickie napisał:

Przeglądałem. Problem w tym, że do htb 5D nie ma nic ciekawego, albo jak jest to np. półskóra, za którą ktoś krzyczy 1kpln (której, nawiasem mówiąc nie chcę). Dużo więcej jest do SW, ale nie zamontuję tego u siebie w komplecie, a same przednie to lipa.

W takim razie zmień auto na takie, gdzie były wersje GTI, RS itp. ;]

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, mrBEAN napisał:

W takim razie zmień auto na takie, gdzie były wersje GTI, RS itp. ;]

Nie taki jest cel, przynajmniej jeszcze na jakiś czas.

Gdyby nie poduszki w fotelach, to bym porzeźbił mocowania i wstawił m-pakietowe kubły z e36/e46, a i uszyłbym w ich kolorze pokrowiec na tylną kanapę.

Ale jednak muszę zostać przy obecnych stołkach, stąd poszukiwania dobrych jakościowo pokrowców. I przy tym zostańmy.

Edytowane przez kenickie

Napisano

Dawno temu polecano tu kogoś z Olsztyna. Nawet chyba oferta na giełdzie podwieszona była.

W ząb nie kojarzę nic więcej, ale ktoś może jednak coś...

Pruchnia, czy coś w tym stylu :hmm:

Tak jest, namiary z jakiegoś forum, ale z 2005r. więc z aktualnością może być słabo:

[email protected]

Zresztą zapytaj sam @pruchnia, logował się 15 października.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano

Jakbety sprzedawali kiedys na giełdzie we Wro. Mam je w 16 letnim Seicento i do dziś są w bardzo dobrym stanie.

Napisano
Dnia 11.12.2017 o 09:42, kenickie napisał:

Cześć

W piątek lub poniedziałek odbieram komplet z http://www.autopokrowce.eu/. Zadanie mają dosyć ambitne, bo to 6 foteli z podłokietnikami i takie tam.

Pierwszy lukandfill będzie więc niebawem. Jeżeli Ci się nie spieszy, to jak zamontuję (co może nastąpić dopiero po świętach) to będę mógł napisać coś więcej.

Obsługa klienta bardzo miła - mam blisko, więc byłem na miejscu. Sprawiają wrażenie, że wiedzą co robią. Na miejscu mają wystawiony pokazowy fotel z ekoskóry - naprawdę dobrze to wygląda. Ja bralem alkantarę, więc dopiero zobaczę efekt. Przy okazji wzięli na siebie robótkę naprawy boczków dwóch foteli, których tapicerzy samochodowi normalnie nie chcą tykać. Zobaczymy jak im to wyjdzie.  Terminy na takie customy mają masakryczne - mi się nie spieszyło.

Napisano
17 minut temu, s_krzychu napisał:

W piątek lub poniedziałek odbieram komplet z http://www.autopokrowce.eu/. Zadanie mają dosyć ambitne, bo to 6 foteli z podłokietnikami i takie tam.

Pierwszy lukandfill będzie więc niebawem. Jeżeli Ci się nie spieszy, to jak zamontuję (co może nastąpić dopiero po świętach) to będę mógł napisać coś więcej.

Obsługa klienta bardzo miła - mam blisko, więc byłem na miejscu. Sprawiają wrażenie, że wiedzą co robią. Na miejscu mają wystawiony pokazowy fotel z ekoskóry - naprawdę dobrze to wygląda. Ja bralem alkantarę, więc dopiero zobaczę efekt. Przy okazji wzięli na siebie robótkę naprawy boczków dwóch foteli, których tapicerzy samochodowi normalnie nie chcą tykać. Zobaczymy jak im to wyjdzie.  Terminy na takie customy mają masakryczne - mi się nie spieszyło.

Jakie koszty, glownie chodzi mi o naprawe fotela kierowcy? Po co robiles inne niz przednie?

Napisano
3 minuty temu, Igorek napisał:

Jakie koszty, glownie chodzi mi o naprawe fotela kierowcy? Po co robiles inne niz przednie?

Żeby wyglądało spójnie.

Napisano
1 minutę temu, grogi napisał:

Żeby wyglądało spójnie.

W C8 leca nagminnie boczki foteli przednich, tylne sa za to bezproblemowe. Prawdopodobnie musi byc to dosc tania usluga skoro do naprawy przodu mozna sobie pozwolic na zrobienie i tylu.

Napisano
33 minuty temu, Igorek napisał:

Sama naprawa boczków to 150-200 od sztuki. Ale też trzeba sobie jasno powiedzieć, że celem jest odbudowa boczku i jego uformowanie. Tkanina na to dobierana będzie zbliżona ale nie identyczna z oryginałem. Więc nie jest to "super cymuś" - tylko przygotowanie pod pokrowce. Intencją jest odbudowa "techniczna" fotela i przykrycie tego pokrowcami. Jak wiesz - fotele w C8 są co do zasady nienaprawialne, więc cudów się tu nie można spodziewać.

Komplet pokrowców (mam 6 foteli kapitańskich) wycenili mi na 970zł. Tak jak napisał @grogi - chciałem żeby wygląd wnętrza był spójny a nie w łaty, stąd biorę cały komplet. Zresztą tylne fotele też już są trochę miejscami zmechacone. Oryginalna alcantara jest ładna, ale jej czas użytkowania oceniam na +/- 10 lat.

Edytowane przez s_krzychu

Napisano
39 minut temu, s_krzychu napisał:

Sama naprawa boczków to 150-200 od sztuki. Ale też trzeba sobie jasno powiedzieć, że celem jest odbudowa boczku i jego uformowanie. Tkanina na to dobierana będzie zbliżona ale nie identyczna z oryginałem. Więc nie jest to "super cymuś" - tylko przygotowanie pod pokrowce. Intencją jest odbudowa "techniczna" fotela i przykrycie tego pokrowcami. Jak wiesz - fotele w C8 są co do zasady nienaprawialne, więc cudów się tu nie można spodziewać.

Komplet pokrowców (mam 6 foteli kapitańskich) wycenili mi na 970zł. Tak jak napisał @grogi - chciałem żeby wygląd wnętrza był spójny a nie w łaty, stąd biorę cały komplet. Zresztą tylne fotele też już są trochę miejscami zmechacone. Oryginalna alcantara jest ładna, ale jej czas użytkowania oceniam na +/- 10 lat.

Uwazam, ze to bardzo dobra cena :ok:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.