Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wgniota - wyciąganie indukcyjne / wyciąganie na klej

Featured Replies

Napisano

Mam do zlikwidowania oczojbną wgniotę. Argumenty za jedną metodą względnie drugą mile widziane. Profil konstrukcyjny ramy (nad drzwiami). 

Napisano

Pierwsza metoda wymaga późniejszej ingerencji lakiernika.Druga to klasyczny pdr.Jak nie da rady wyciagnąć na klej wtedy próbuj indukcyjnie.U mnie tak wyglądało po wyciąganiu na klej.Dojścia od spodu brak (wzmocnienie drzwi).Poniżej zdjęcia

20161121_155001.jpg

20161114_142329.jpg

Edytowane przez mack1805

Napisano

Ładnie to wyszło... tym bardzie, że to chyba nie była typowa wgniotka, a "przerysowanie" z wgnieceniem...
Z ciekawości - ile taka usługa kosztuje? Zapewne wszystko zależne od uszkodzenia, ale jeśli to nie tajemnica to chętnie bym się dowiedział ile kosztuje naprawa takiego defektu jak na zdjęciu.

Napisano
22 minuty temu, 00Tom00 napisał:

Z ciekawości - ile taka usługa kosztuje?

Takie jak na zdjęciu koło stówy.

Napisano
1 godzinę temu, 00Tom00 napisał:

Ładnie to wyszło... tym bardzie, że to chyba nie była typowa wgniotka, a "przerysowanie" z wgnieceniem...
Z ciekawości - ile taka usługa kosztuje? Zapewne wszystko zależne od uszkodzenia, ale jeśli to nie tajemnica to chętnie bym się dowiedział ile kosztuje naprawa takiego defektu jak na zdjęciu.

Pod castorama ktos sie cisnal z koszykiem miedzy samochodami i zeotawił mi 4 wgniotki z zarysowaniem widoczne na 2 zdj.Usunięcie kosztowało dokładnie 100zł za całość i było to w listopadzie zeszłego roku.Szczęście w nieszczęściu że lakier praktycznie nieruszony.

Napisano
2 godziny temu, mack1805 napisał:

Pod castorama ktos sie cisnal z koszykiem miedzy samochodami i zeotawił mi 4 wgniotki z zarysowaniem widoczne na 2 zdj.Usunięcie kosztowało dokładnie 100zł za całość i było to w listopadzie zeszłego roku.Szczęście w nieszczęściu że lakier praktycznie nieruszony.

Dobra cena... myślałemże takie usługi są droższe.

Dzięki za info.

19 godzin temu, mack1805 napisał:

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, mack1805 napisał:

Człowiek do którego podejchałem chce 300 - w miejscu jest jeszcze zagięcie fabryczne blachy, dla niego to 3 h roboty (nie wiem). Tyle on. Od wyciąganai indukcyjnego jakiś magik współpracujący z ASO - nie podejmie się. Według człowieka od wyciągania na klej  - po prostu brak kwalifikacji do zrobienia czegoś, tudzież z tym wyciąganiem indukcyjnym jest tak, że blacha potrafi wrócić do pierwotnego uszkodzenia. Tyle usłyszałem. Lakier nie jest uszkodzony. 

Napisano
59 minut temu, wawo napisał:

Człowiek do którego podejchałem chce 300

Zaporowa cena! Po prostu sam nie potrafi i odda to gdzieś na mieście doliczając swoje :facepalm:. Szukaj dalej. Wrzuć zdjęcie wgniota, to od razu się rozjaśni co do ceny naprawy :phi:.

Napisano
5 godzin temu, wawo napisał:

Człowiek do którego podejchałem chce 300 - w miejscu jest jeszcze zagięcie fabryczne blachy, dla niego to 3 h roboty (nie wiem). Tyle on. Od wyciąganai indukcyjnego jakiś magik współpracujący z ASO - nie podejmie się. Według człowieka od wyciągania na klej  - po prostu brak kwalifikacji do zrobienia czegoś, tudzież z tym wyciąganiem indukcyjnym jest tak, że blacha potrafi wrócić do pierwotnego uszkodzenia. Tyle usłyszałem. Lakier nie jest uszkodzony. 

Ja ze swojej strony mogę tylko polecić https://m.facebook.com/centrumusuwaniawgniecen/?fref=ts

Napisano

Podbijam, co z tym zrobić... dziadek cofał i wycofał :facepalm:

1.jpg.afe6d14c73ac41aa9a7159e1bb2c96ed.jpg

11.jpg.98abd360392e0eb0e23f64fb552a261f.jpg

1111.jpg.2b6236c37769f926e34fce5ee6c26a17.jpg

111.jpg.fcde197443504cf99f78fd6da236dc24.jpg

Dało by radę wypchnąć to po demontażu boczka drzwi czy tam są podwójne blachy?? Najgorsza wgniota poniżej listwy :ok:

Napisano

Chyba trzeba kupić inne drzwi.. Tam są wzmocnienia.. jak się odkształciły to nic nie zrobisz.

Krawiec

Napisano

Jutro będę rozbierał boczek drzwi, najwyżej wytnę wzmocnienie, wypchnę z buta wgniotkę a następnie przyspawam wzmocnienie. 

Wcześnie spróbuję na gorąco wyciągnąć to przy użyciu przyssawki ale wątpię by coś to dało bo blacha jednak gruba, ewentualnie klej na gorąco z przyklejonymi grzybkami;]

Napisano

Wypchnac ale z buta to bez sensu IMO. Mlotek i walic przez kawalek deski zeby to jakos wygladalo. 

Napisano
2 minuty temu, wujekcybul napisał:

Wypchnac ale z buta to bez sensu IMO. Mlotek i walic przez kawalek deski zeby to jakos wygladalo. 

Ja bym wzial odszkodowanie i kupil nowe opony zimowe do tego auta, a drzwi zostawil tak jak sa ;)

Napisano
23 minuty temu, Maciej__ napisał:

Ja bym wzial odszkodowanie i kupil nowe opony zimowe do tego auta, a drzwi zostawil tak jak sa ;)

A ja bym kupił drzwi za ok :hmm: 50-100zl a te sprzedał na złom 

O spawaniu wzmocnień czy podwójnej blasze nie wspomnę:facepalm:

Napisano
Dnia 30.12.2017 o 19:45, wawo napisał:

Mam do zlikwidowania oczojbną wgniotę. Argumenty za jedną metodą względnie drugą mile widziane. Profil konstrukcyjny ramy (nad drzwiami). 

Próbowałeś tego?

Napisano
3 godziny temu, wujekcybul napisał:

to był żart;]

2 godziny temu, Maciej__ napisał:

kasy nie będzie,

bieżnik w zaschniętym błocie, do ogranicznika jeszcze 1.5mm zostało czyli całość ma ok.5mm,

po za tym to ich ostatni sezon,

ps. zawsze rzeczowe odpowiedzi:phi:

2 godziny temu, dyniek000 napisał:

A ja bym kupił drzwi za ok :hmm: 50-100zl a te sprzedał na złom 

O spawaniu wzmocnień czy podwójnej blasze nie wspomnę:facepalm:

inne wrota będą na pewno w innym odcieniu, 

lakierowanie innych też będzie skutkowało tym samym,

to ostateczność, w nowszym gruzie bym się nie zastanawiał:phi:

1 godzinę temu, mrBEAN napisał:

Próbowałeś tego?

wyślij mi tego pindola to przetestuję:phi:

Napisano
14 godzin temu, dawiddawidowski napisał:

Dało by radę wypchnąć to po demontażu boczka drzwi czy tam są podwójne blachy?? Najgorsza wgniota poniżej listwy :ok:

Jak masz akurat w tym miejscu wewnętrzne wzmocnienie drzwi to od spodu nie dojdziesz niestety

Napisano
8 godzin temu, el_diablo napisał:

A z taką wgniotką da się coś bezszpachlowo zrobić?

Coś na pewno. Tyle że i tak będzie widać, mniej ale będzie. No i tu masz przy okazji chyba lakier uszkodzony.

Krawiec

Napisano
Dnia 30.12.2017 o 23:01, mack1805 napisał:

U mnie tak wyglądało po wyciąganiu na klej.Dojścia od spodu brak (wzmocnienie drzwi).Poniżej zdjęcia

Mam coś podobnego na przednim błotniku. W sumie nawet mniejsze i punktowe. No i bez zarysowania.

Jak to się nazywa? Po prostu "wyciąganie na klej"?

Napisano
Dnia 3.01.2018 o 12:44, dawiddawidowski napisał:

To to przyssawką wyciągasz z zewnątrz...

Napisano
2 godziny temu, borbet napisał:

Mam coś podobnego na przednim błotniku. W sumie nawet mniejsze i punktowe. No i bez zarysowania.

Jak to się nazywa? Po prostu "wyciąganie na klej"?

Z angielska paintless dent repair ;] gość na klej łapie wgniecenie dopasowanymi grzybkami i wyciaga wgniecenie z zewnątrz.Jak masz dojście od spodu to maja też różnego rodzaju "pogrzebacze" i nimi wypychaja.Na koniec dłutko z tworzywa i młoteczkiem profiluje Ważne żebyś miał lakier fabryczny lub dobrze położony bo mogą być jaja;]

Napisano

Akcja reanimacja zakończona.

Efekt jak dla mnie ok. tym bardziej, że sam sobie ogarnąłem ale do ideału brakuje.

2.jpg.3c15bf7a210df0eb46500dc8480f6286.jpg

22.jpg.e5fade4970f832b784d0b564a40fb105.jpg

Napisano
6 minut temu, dawiddawidowski napisał:

Akcja reanimacja zakończona.

Efekt jak dla mnie ok. tym bardziej, że sam sobie ogarnąłem ale do ideału brakuje.

2.jpg.3c15bf7a210df0eb46500dc8480f6286.jpg

22.jpg.e5fade4970f832b784d0b564a40fb105.jpg

Dildo uzywałeś ;]

Napisano
Dnia 3.01.2018 o 12:44, dawiddawidowski napisał:

W przypadku takiego pojazdu kupuje się nowe drzwi w kolorze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.