Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

RAM 1500 2019

Featured Replies

Napisano

W Detroit odbyła się premiera nowego modelu RAM 1500. W końcu coś nowego od FCA :jem:

W skrócie: 

• silniki Penstar V6 i Hemi V8 oraz hybryda 48V
  • Skrzynia 8 biegowa od ZF
  • mniejsza masa
  • dostępny nowy system multimedialny Uconnect 12"

RAM 1500

2019-ram-1500.jpg.d7bc36605fe29e294f81fc10185b5f7b.jpg

2019-ram-1500-7.jpg.0f8a0bf00ef3f8908dbc43cea0916878.jpg2019-ram-1500-2.jpg.dc6b6baa64bb1837cbe0b7710e12e983.jpg5a5daf22dcbaa_2019-ram-1500(2).jpg.0a2b6c7037ec8bbc1a0a575678532e45.jpg5a5daf228b8a0_2019-ram-1500(1).jpg.025b84ccc8c4851cc347a77bd5ab3b5f.jpg5a5dafe5dbfbb_2019-ram-1500(4).jpg.b5760340e941f1a73a3ec47bc73a2539.jpg2019-ram-1500-20.jpg.6632a7afe66353609e3a2d1f9ee3157f.jpg

2019-ram-1500-8.jpg

Napisano

Ja wszystko rozumiem tylko czemu ten "telewizor" wygląda jak dołożony przez Janusza w garażu(ten duży)? Z małym wygląda lepiej.

Napisano

To auto jest totalnie bezsensowne. Za duże na europejskie drogi, w środku ciasne i katastrofalnie wykończone...

Napisano

5 minut temu, Lupus napisał:

To auto jest totalnie bezsensowne. Za duże na europejskie drogi, w środku ciasne i katastrofalnie wykończone...

Siedziałeś już w nowym modelu RAMa?Gratki :)

Mi się właśnie podoba, na PL drogach "niecodzienność" nie zlewałby się z masą.

Napisano
9 minut temu, AkuQ napisał:

Siedziałeś już w nowym modelu RAMa?Gratki :)

Mi się właśnie podoba, na PL drogach "niecodzienność" nie zlewałby się z masą.

Miałem okazję jeździć poprzednim. W tym pozmieniali zapewne kilka blach i pare plastików. Wątpie aby poprawili jakość czy też zwiekszyli ilość miejsca w kabinie. A na polskich drogach jest tego mało bo mało jest ludzi na tyle glupich aby na codzień kupować auto które pod hipermarketem potrzebuje czterech miejsc parkingowych.

Edit. Żeby nie było że malkontentem jestem. Fajna jest jedna rzecz w tym aucie. Stajesz takim na swiatłach koło audi q7 pattzysz na kierowcę z gory i dochodzisz do wniosku że takie q7 to wcale nie jest duże auto.;]

Edytowane przez Lupus

Napisano
16 minut temu, Lupus napisał:

Przecież to auto na budowę, albo na wieś. Coś jak u nas Dacia Duster. 

Napisano
2 minuty temu, wladmar napisał:

Przecież to auto na budowę, albo na wieś. Coś jak u nas Dacia Duster. 

Może u usa tak ale nie u nas. Chyba że kupisz sobie auto na budowe za 300 kpln.

Napisano
7 minut temu, Lupus napisał:

Miałem okazję jeździć poprzednim. W tym pozmieniali zapewne kilka blach i pare plastików. Wątpie aby poprawili jakość czy też zwiekszyli ilość miejsca w kabinie. A na polskich drogach jest tego mało bo mało jest ludzi na tyle glupich aby na codzień kupować auto które pod hipermarketem potrzebuje czterech miejsc parkingowych.

To nie głupota, inny rynek, u nas w 99% nie ma potrzeby mieć takiego auta, w USA pickupy to standard jak u nas skoda fabia/rapid. 

8 minut temu, Lupus napisał:

Edit. Żeby nie było że malkontentem jestem. Fajna jest jedna rzecz w tym aucie. Stajesz takim na swiatłach koło audi q7 pattzysz na kierowcę z gory i dochodzisz do wniosku że takie q7 to wcale nie jest duże auto.;]

Tak, to całkiem fajne uczucie :) Jeździłem F3500 na bliźniaku z tyłu, auto zdecydowanie nie nadające się na polskie drogi, natomiast frajda z jazdy była :)

Napisano
10 minut temu, Lupus napisał:

Może u usa tak ale nie u nas. Chyba że kupisz sobie auto na budowe za 300 kpln.

Inne realia, inne drogi, inna infrastruktura. Ale grupa docelowa podobna - robotnicy na budowach i rolnicy. I auto jest zaprojektowane pod tym kątem. U nich RAM, u nas Duster. 

Napisano

A to podobno Opel był mistrzem nawalenia przycisków na konsoli środkowej. ;] Przy RAM-ie to Opel jest królem ergonomii. ;l Ale brałbym mimo tego. :)

Napisano
5 minut temu, spad napisał:

A to podobno Opel był mistrzem nawalenia przycisków na konsoli środkowej. ;] Przy RAM-ie to Opel jest królem ergonomii. ;l Ale brałbym mimo tego. :)

Gwarantuje ci że tak szybko jak byś wziął to byś oddał. ;]

Napisano

pojezdzilbym, nawet mimo istnienia mojego "ulubionego" napisu LIMITED ;]. To auto jest wspaniale bezsensowne w warunkach PL :)

Napisano
8 minut temu, alastair napisał:

pojezdzilbym, nawet mimo istnienia mojego "ulubionego" napisu LIMITED ;]. To auto jest wspaniale bezsensowne w warunkach PL :)

zachwyt nad tą wspaniałą bezsensownością szybko by Ci przeszedł jakbyś musiał kilka razy pojeździć i parkować w takich uliczkach:

ulica.jpg

Napisano
  • Autor
50 minut temu, Lupus napisał:

Ten RAM to zupełnie nowa konstrukcja - nowa rama, nowa karoseria i podobno bardziej przestronny. 

W Polsce raczej na 100% nie będzie oferowany więc problem małych miejsc parkingowych odpada ;]

Napisano

No no ten nowy U conect moze w koncu zacznie dzialac bo jak sobie czytam kacik Tipo to wesolo. Tym razem nie nawala alternator jak to w fiacie a multimedia. Co do RAM to jest auto na budowe lub farme. Ford w srodku wyglada zdecydowanie lepiej tak samo jak Chevy. U nas kosztuje fortune i nie nadaje sie do miasta.

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, wujekcybul napisał:

No no ten nowy U conect moze w koncu zacznie dzialac bo jak sobie czytam kacik Tipo to wesolo. Tym razem nie nawala alternator jak to w fiacie a multimedia. Co do RAM to jest auto na budowe lub farme. Ford w srodku wyglada zdecydowanie lepiej tak samo jak Chevy. U nas kosztuje fortune i nie nadaje sie do miasta.

Ford:

cq5dam_web_768_768.jpeg.3e339ecc10d114f8845eb1138b5df027.jpeg

Silverado:

2019-Chevrolet-Silverado-014.jpg.25883a67345b31bcdb41e07e0a8faa36.jpg

Czy rzeczywiście te prezentują się lepiej? Stary RAM mistrzem jakości nie był, ale nowy wygląda dużo lepiej.

Napisano
39 minut temu, maro_t napisał:

zachwyt nad tą wspaniałą bezsensownością szybko by Ci przeszedł jakbyś musiał kilka razy pojeździć i parkować w takich uliczkach:

Nie widzę problemu, tam się ciężarówką przejedzie bez problemu, co dopiero takim czymś.

W tą bramę:

image.png.7df76b0881fadc4b128b93449e7ea334.png

Kraków, ul. Krakowska i wywrotką się ładowałem o taką:

479_1333860588065.jpg

Wielka nie jest, ale bez lusterek musiałem wjeżdżać, i na raz bez poprawek. ;]

Także nie widzę problemu. ;]

Napisano
52 minuty temu, dzidzia napisał:

Czy rzeczywiście te prezentują się lepiej? Stary RAM mistrzem jakości nie był, ale nowy wygląda dużo lepiej.

Pamietaj, ze to wol roboczy ma byc prosty w obsludze jak brudnymi lapami bedziesz sterowal.

Napisano
  • Autor

Owszem, ale jednocześnie coraz lepiej sprzedają się wersje bogato wyposażone ze skórą na pokładzie i innymi bajerami rodem z Premium. 

Napisano
2 godziny temu, analyzer64 napisał:

Jak RAM to tylko taki:

59191377c9a8d_WRTVehicle2.png.d6202cbe9a

;] 

100% popieram :)

Napisano

Nie lubię pickapów a stare RAM były takie sobie. Ten nowy autentycznie mi się podoba :phi:.

Fajnie udało im się wkomponować spory wyświetlacz :ok: a nie jak w nowej modzie zrobić wystający. Fajny patent ze zmianą biegów  ;)

Napisano

Ten nowe są niezłe ale bardziej wyglądają jak auto dla murzyna z Bronxu niż dla rolnika, brakuje jedynie chromowanych felg 30".

Napisano
Dnia 16.01.2018 o 08:56, dzidzia napisał:

W Detroit odbyła się premiera nowego modelu RAM 1500.

Ładny, ale gdyby było to przedmiotem moich rozterek, wybrałbym Ford Raptor ;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.