Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak sprzedać samochód?

Featured Replies

Napisano

Poradźcie.

Chcę sprzedać Clio 3 (1,2 benzyna) - kupiłem nowe (używane) auto.

Clio bezwypadkowe, regularnie serwisowane, zadbane.. Tyle że ostatnio mało używane, więc padł akumulator (dziś kupiłem nowy), chyba zbliża się wymiana tłumika (oberwało się mocowanie), wpada w wibracje blacha między kołem zapasowym a tłumikiem. Niby pierdoły ale dźwięki mogą zrazić kupującego. 

I jak sprzedać takie auto?

- usuwać usterki?

- sprzedać jakiemuś handlarzowi (ze stratą)?

- szukać kupca i sprzedać taniej niż średnia? Boje się trochę takiego rozwiązania by potem ktoś się nie czepiał i nie próbował naciągać.

Pozdrawiam!

Napisano
3 minuty temu, kuzaczek napisał:

Poradźcie.

Clio bezwypadkowe, regularnie serwisowane, zadbane.. Tyle że ostatnio mało używane, więc padł akumulator (dziś kupiłem nowy), chyba zbliża się wymiana tłumika (oberwało się mocowanie), wpada w wibracje blacha między kołem zapasowym a tłumikiem. Niby pierdoły ale dźwięki mogą zrazić kupującego. 

- usuwać usterki?

- szukać kupca i sprzedać taniej niż średnia? Boje się trochę takiego rozwiązania by potem ktoś się nie czepiał i nie próbował naciągać.

Pozdrawiam!

zrobić i sprzedać:oki:może z 500 popłyniesz albo i nawet nie, a tak tłumacz każdemu z osobna i słuchaj "atrakcyjnej ceny"

Napisano
7 minut temu, kuzaczek napisał:

Poradźcie.

- usuwać usterki?

Pozdrawiam!

Zrób ładne zdjęcia :phi: Mój był wystawiony 10 dni i nikt nie zadzwonił, 5 godzin po zamieszczeniu ładnych fotek auto się sprzedało ;]

Napisano
Godzinę temu, kuzaczek napisał:

Poradźcie.

- usuwać usterki?

Pozdrawiam!

I to są wzystkie usterki? Przecież to jest do naprawienia za śmieszne pieniądze u kogoś kto ma spawarkę, kilka śrubek i podkładek.

Napisano

Naprawić tak żeby nic nie stukało, nic nie pukało i klienta nie odstraszało :phi:

Ładnie umyć, wyczyścić w środku by było świecące i pachnące :cfaniak2:

Dobre zdjęcia, sensowny opis zarzucamy wędkę i czekamy :palacz:

Napisano
9 godzin temu, kuzaczek napisał:

Poradźcie.

- usuwać usterki?

Pozdrawiam!

Jesli strata 1-2kPLN nie jest dla Ciebie zbyt bolesna to wystawic tak jak jest z cena nizsza niz srednia i w kilka dni auta nie bedzie :ok:

Napisano

Ludzie kupują oczami, czyli ma nic nie stukać, pukać i błyszczeć się lepiej niż nowy. Polecam oddać do gruntownego czyszczenia u fachowca... Płacę 120-150zl i auto wygląda jak nówka. I nie ważne ile auto ma lat... 5/10 czy 20, procedura wygląda identycznie :P

Napisano

Zasada sprzedającego - nie inwestować, sprzedać jak najdrożej..

Zasada kupującego - zaplacic jak najmniej, kupić igle...

wszystko się wyklucza ;] 

Ja miałem igle ale z dużym nalotem. Doinwestowania. Dałem wysoka cenę, sprzedawalem długo. 

Takie auto jak Twoje kiedyś sprzedawałem. Cena ponizej średniej, raczej w dolnych widełkach i poszło 1-go dnia 

Napisano

Naprawic ale nie wymieniac na nowy tylko zrobic tak zeby nie stukalo. Beda przyjezdac ludzie i grymasic, ze nie jest jak nowy. Zrobic ladne zdjecia, umyc i czekac na kupca. Umawiac wszystkich na ten sam dzien z odstepem 30 minut. Jak nie naprawisz to stracisz 1-2k. 

Napisano

Fotelik albo 2 wstaw dla dziecka na tylna kanape. To znaczy ze woziles dzieci i auto jest mega bezpieczne 56789 * NCAP i absolutnie pewne. Bo nie wozil bys jakims gownem dzieci - prawda?

Napisano
46 minut temu, TWENTIS napisał:

Bo nie wozil bys jakims gownem dzieci - prawda?

Z tym się nie zgodzę. Czy Seicento, Matiz, Tico jest bezpieczne? No chyba nie a masę ich widzę z fotelikami

Napisano
Z tym się nie zgodzę. Czy Seicento, Matiz, Tico jest bezpieczne? No chyba nie a masę ich widzę z fotelikami

Wiesz co to ironia?
Napisano
2 godziny temu, wujekcybul napisał:

Zrobic ladne zdjecia, umyc

Sugerowałbym odwrotną kolejność :)

Napisano
16 godzin temu, kuzaczek napisał:

Tyle że ostatnio mało używane, więc padł akumulator (dziś kupiłem nowy), chyba zbliża się wymiana tłumika (oberwało się mocowanie), wpada w wibracje blacha między kołem zapasowym a tłumikiem. Niby pierdoły ale dźwięki mogą zrazić kupującego. 

- usuwać usterki?

Tak - usuwać usterki. Zainwestujesz kilkadziesiąt złotych, a możesz w kieszeni mieć np. 2000 zł więcej (nie wiem jak się cenią takie clio).

Podjedź do tłumiarza - za dychę przyspawają Ci mocowanie tłumika, za drugą dychę dadzą podkładki z blachy i przykręcą dzwoniącą osłonę termiczną tłumika. Masz wtedy samochód w pełni sprawny i nikt się nie przyczepi do tego. Myjesz, woskujesz, odkurzasz, dajesz dobre zdjęcia, krótki opis i wystawiasz powyżej rynkowej :ok: .

Brzęczenie najprawdopoobniej powstało przez to że osłona termiczna popękała wokół śruby, która ja trzyma. Możesz sam naprawić za 0 zł- odkręcasz oryginalne śruby które trzymają osłonę, przykręcasz tak by nowa podkładka o większej średnicy (może być nawet rozklepany kapsel od piwa) trzymała osłonę. I po sprawie.

Edytowane przez Manx

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.