Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

turbospręzarka naprawa gdzie?

Featured Replies

Napisano

czy ktoś może polecić jakiś zakład specjalizujący się w regeneracji turbosprężarek np. w Warszawie,

ale nie koniecznie to musi być Warszawa jeśli to będzie zakład naprawdę dobry,sprawdzony i polecany

w mojej coś zaczyna stukać (pewnie nit na grzybku albo i cięgno)ale to takie moje gdybanie:hmm:

no i dobrze by było jak się okaże że niedużą naprawa a skasują jak za nowa turbawkę,

ja wiem jak to powiedział Ferdek że to nie są tanie rzeczy;]

Napisano
  • Autor

jeszcze jest jedna opcja że to nie turbo stuka a katalizator, muszę to zdiagnozować, poczytałem trochę o uniwersalnych katalizatorach

w cenie 500-600zł i raczej się one nie sprawdzają:( nawet jak się da emulator sondy na tylną sondę, eeeech urok szarych aut

Napisano

a jakie auto? Czasem nie warto się bawić w regenerację. 

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, lucash napisał:

a jakie auto? Czasem nie warto się bawić w regenerację. 

jedyne słuszne;] passat B5 1.8T przedlift z nalotem 300tys.

Napisano

Nowa ok 1100 więc regeneracje sobie daruj. 

Napisano
  • Autor
36 minut temu, lucash napisał:

Nowa ok 1100 więc regeneracje sobie daruj. 

a jakieś konkretne namiary na tą turbinę jakby faktycznie się okazało że to ona stuka

Napisano

Ja dawałem 1200 za regenerację kiedyś więc cena 1400 na intercarsie jest ok. Na allegro masz taniej. Ogarnięty mechanik będzie wiedział jak podejśc do tematu i to jest klucz do zagadki: co mi stuka. 

Napisano

Ja robiłem w Solid Garage - zapłaciłem 2100 - pełna regeneracja z olejem, filtrami, robotą.

Napisano
jeszcze jest jedna opcja że to nie turbo stuka a katalizator, muszę to zdiagnozować, poczytałem trochę o uniwersalnych katalizatorach
w cenie 500-600zł i raczej się one nie sprawdzają[emoji20] nawet jak się da emulator sondy na tylną sondę, eeeech urok szarych aut
Uzywalem uniwersalnego kata w C4 2.0 noPB i nie bylo zadnego problemu przez 3-4 lata do momentu sprzedaży.
Napisano
  • Autor
8 godzin temu, lucash napisał:

Ja dawałem 1200 za regenerację kiedyś więc cena 1400 na intercarsie jest ok. Na allegro masz taniej. Ogarnięty mechanik będzie wiedział jak podejśc do tematu i to jest klucz do zagadki: co mi stuka. 

inter cars na swojej stronie podaje ze turbosprężarka regenerowana 1400zł stan 0, za taki pieniądz nie kupisz nowej turbiny ;)

6 godzin temu, Maciej__ napisał:
13 godzin temu, Waldek40 napisał:

Uzywalem uniwersalnego kata w C4 2.0 noPB i nie bylo zadnego problemu przez 3-4 lata do momentu sprzedaży.

sugeruje się wypowiedziami użytkowników takich aut, ale to są w wiekszośći miłośnicy TDI, i po wycięciu kata  założeniu uniwersalnego lub też downpipe (nie wiedziałem nawet że coś takiego nawet jest )musieli programowo grzebać  w komputerze aby oszukiwać zapalania się check  i bląd drugiej sondy lambda

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, Maciej__ napisał:
13 godzin temu, Waldek40 napisał:
w cenie 500-600zł i raczej się one nie sprawdzająemoji20.png nawet jak się da emulator sondy na tylną sondę, eeeech urok szarych aut

sugeruje się wypowiedziami użytkowników takich aut, ale to są w wiekszośći miłośnicy TDI, i po wycięciu kata  założeniu uniwersalnego lub też downpipe (nie wiedziałem nawet że coś takiego nawet jest )musieli programowo grzebać  w komputerze aby oszukiwać zapalania się check  i bląd drugiej sondy lambda

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.