Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2019 Toyota Prius - facelift

Featured Replies

Napisano

Czyli jak zrobic brzydkie auto jeszcze bardziej brzydkim...

2c2414430989a5fcc2860577ea2c1f19.jpg

053a3f8922bf4d93e619967c415ee050.jpg

Przod - dorzucimy LED wszędzie, tył weźmiemy swiatla od Miss-a-bitchi Eclipse i zrobione ...

Driver Assistant Package w wersji bieda i update skończony [emoji106]

Sent from my iCrap X using Tapacrap

Napisano

Aaa aaa oczy mi pękly...

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Napisano

Wow - po liftingu nie będzie już tak tak koszmarny jak to co teraz stoi w salonach, z tymi zapłakanymi światłami z "łezką" z przodu i z tyłu. Jakiś progres jest :ok:

Napisano

A mnie się podoba. W obecnych czasach sam fakt, że samochód wizualnie wyróżnia się na tle całej reszty już jest dużym plusem. Samo to, że jest inny, już pozwala użyć przymiotnika "ładny".

Napisano
46 minut temu, wladmar napisał:

A mnie się podoba. W obecnych czasach sam fakt, że samochód wizualnie wyróżnia się na tle całej reszty już jest dużym plusem. Samo to, że jest inny, już pozwala użyć przymiotnika "ładny".

Zgadzam się.

W wątku o nowym Focusie jest ciągłe narzekanie "jak Pulsar", "jak Hyundai", "jak Impreza"... A tutaj jest "jak Prius i nic innego" - i też nie dobrze :D

Napisano

Fajny, trochę w stronę wodorowego Mirai. Toyotowska stylistyka trafia do mnie coś innego od EU masówki na jedno kopyto.

Napisano
12 godzin temu, OZI napisał:

Czyli jak zrobic brzydkie auto jeszcze bardziej brzydkim...

Jak widzę to auto, to przypomina mi się taki film "Czlowiek Demolka" z Sylwkiem Stallone.

Film o wykastrowanym społeczeństwie.

Napisano
  • Autor

Zgadzam się.

W wątku o nowym Focusie jest ciągłe narzekanie "jak Pulsar", "jak Hyundai", "jak Impreza"... A tutaj jest "jak Prius i nic innego" - i też nie dobrze :D

Prius sie zmieni - wg wywiadu który pójdzie na www jutro.

Już tłumacze... Prius - oznacza ‚to go before’ czyli ‚iść przed’.

Przez ostatnie 10 lat od kiedy powstał Prius był wyznacznikiem technologi - tu Hybrid.

Obecnie nastąpiła faza gdzie ta technologia jest powszechna - np 50% sprzedaży Camry to Hybrid.

A wiec Prius się zmieni w następnej generacji.
Strategia Toyota 2020 zakłada 4 rodzaje silników od 2020:
- naturalny spalinowy,
-Hybrid,
- elektryczny plug in,
- fuel- cell np Wodór,

Czyli Prius przeszedł Gen 2 (Hybrid), e następnej generacji ma być czymś innym co ma wyznaczyć kierunek - czym - tego powiedzieć nie chcą ... ale wyglada ze pójdzie do kategorii 4 - pytanie czy będzie to wodór czy nie...

Napisano
  • Autor

Proszę... piękny [emoji106][emoji7][emoji7]

0121819a8ac9acdc01aea64d81aadfd4.jpg

Ja wiem ze ja mam totalny zły gust [emoji33]🤭 ale nawet dla mnie Prius to za dużo.

Chociaż - obecna generacja jest przerażająca... człowiek do Taxi się boi wsiąść... to facelifting trochę ta szkaradę poprawi...

8a64674821560f938c7aae995cd81a0d.jpg

Napisano
  • Autor

Ach i żeby nie było ze ‚piękne auta nie są praktyczne’

Zdjęcie kolegi z klubu...

42df4fc4accfef42453e82ee2bf35203.jpg

Napisano
Godzinę temu, OZI napisał:

Chociaż - obecna generacja jest przerażająca... człowiek do Taxi się boi wsiąść... to facelifting trochę ta szkaradę poprawi...

8a64674821560f938c7aae995cd81a0d.jpg

Te taxi co są na zdjęciu, to jest poprzednia generacja, która była całkiem fajna. Teraz jest juz kolejna, mega koszmarna i to jej dotyczy lifting o którym jest ten wątek ;)

W PL na taxi jeździ właśnie ta poprzednia generacja co na zdjęciu. Nowej jeszcze nie widziałem na taxi - może żaden taksówkarz nie chce zaryzykować, że odstraszy mu klientów...

Napisano
1 godzinę temu, OZI napisał:

A wiec Prius się zmieni w następnej generacji.
Strategia Toyota 2020 zakłada 4 rodzaje silników od 2020:
- naturalny spalinowy,
-Hybrid,
- elektryczny plug in,
- fuel- cell np Wodór,

To podobnie jak Honda Clarity.

przy czym tu nie ma tradycyjnego silnika. Jest prąd, hybryda plug-in i wodór.

the-honda-clarity-lineup_o-1024x358.jpg

Edytowane przez Filipfm

Napisano
1 godzinę temu, OZI napisał:

Ach i żeby nie było ze ‚piękne auta nie są praktyczne’

Zdjęcie kolegi z klubu...

42df4fc4accfef42453e82ee2bf35203.jpg

Powiem Ci, że niezłych masz kolegów w tym klubie. Ja bym się chyba pomylił.  ;) Swoją drogą a FJ jest właśnie takim autem jakie powinna robić TOYOTA. Wyróżnia się na drodze, jest inna niż reszta modeli koncernu i nie wygląda jak japońskie kreskówki o superbohaterach a modele przed produkcją nie są tworzone przez mistrzów origami.

Napisano
  • Autor
Te taxi co są na zdjęciu, to jest poprzednia generacja, która była całkiem fajna. Teraz jest juz kolejna, mega koszmarna i to jej dotyczy lifting o którym jest ten wątek [emoji6]
W PL na taxi jeździ właśnie ta poprzednia generacja co na zdjęciu. Nowej jeszcze nie widziałem na taxi - może żaden taksówkarz nie chce zaryzykować, że odstraszy mu klientów...
Pict na szybko bylo.

Ale.. generalnie to qudos dla Prius.
Generalnie wszystkie nowe Taxi u mnie sa Camry Hybrid trzech generacji... Jest rowniez duzo Prius.

902e2b219cee3cfaf821014e3c34022e.jpg

fff9d032817793fd2040c6e26253e734.jpg

Srednia ilosc km jakie robi taxi przecietne to 165,000 km rocznie.

Bylo ograniczenie wiekowe - znow inaczej w kazdym stanie - u mnie max 6 lat - ale zeby pomoc taxi konkurowac z UBER niektore stany to zniosly.

I nagle firmy Taxi wyciagnely z placow dosc spora ilosc starej generacji Prius ...

d54fe4e9b30ee2de1809776a7f1dde24.jpg

Te auta maja 1mil + km .... i musza dalej byc na tyle nie zawodne ze im sie oplaca he wyciagnac... a jezdza 24h na dobe - 2 kierowcow.

Qudos dla Prius ze to potrafi.

bdbdfdf9a6d84d7e266f4ae49ac3402b.jpg

Nowa generacja bie jest tak popularna bo Camry jest wieksza i ... tansza.

Sent from my Samshiite Note8

Napisano
  • Autor

To podobnie jak Honda Clarity.
przy czym tu nie ma tradycyjnego silnika. Jest prąd, hybryda plug-in i wodór.

the-honda-clarity-lineup_o-1024x358.jpg&key=9aaa157da13797725b99aabea3b48b25a72a35c5a994fde850f11ded08a61130
Jak ma wygladac nie powiedzial, oprocz tego ze sie zmieni. Nie za bardzo widze z czym mogliby przyjsc innym, patrzac na ich 2020 strategie.

Nie wiem jak Honda to widzi - nie mam kontaktu - ale Toyota strategie rozklada dla kazdego modelu, czyli zakladaja ze de facto KAZDY model ma miec 4 rodzaje.

Ciut inaczej wygladac to bedzie w EU/Asia - urbanistyka, ilosc ludzi etc a imaczej w US czy u mnie - 4x4 i Pick ups.

Strategia dla miejskich SUV i aut osobowych ma byc taka sama ...

Napisano
  • Autor
Powiem Ci, że niezłych masz kolegów w tym klubie. Ja bym się chyba pomylił.  [emoji6] Swoją drogą a FJ jest właśnie takim autem jakie powinna robić TOYOTA. Wyróżnia się na drodze, jest inna niż reszta modeli koncernu i nie wygląda jak japońskie kreskówki o superbohaterach a modele przed produkcją nie są tworzone przez mistrzów origami.
Tak, ale takie auta albo sie 'kocha' albo uwaza ze sa tak brzydkie ze właściciel jest idiota...

To moj drugi FJ... i brzydota FJ jest dla mnie piekna...

Ale auto jest de facto niezawodne, komfortowe jak na 4x4 i daje jedna z najwiekszych na swiecie ilosc modyfikacji i akcesoriów.

Jest po prostu tym czym Toyota byla przez lata.

Teraz porownajmy z np EU Toyota Avensis Diesel... z AK wiem ze to tykajace bomby... moze byly ladne ale niezawodne? Nie...

Prius w pewnym sensie jest jak FJ, niezawodny i ... indywidualny.

Ale tak jak sie lud (niektorzy) patrza na mnie ze musze palic drugs zeby sie w tym pokazywac - totalne bezguscie - to ja to samo sadze o Prius :-)

fc582f5076d5169148c914b4d497771b.jpg

Na szczescie takich bez gustu jest sporo....

2014 spotkanie... 599 sztuk

4368e419fcb3834f2347e9f2516aa8d2.jpg

Napisano

Właśnie o tym pisałem, FJ ma coś w sobie i mi się osobiście bardzo podoba, natomiast Prius jest podobny do innych TOYOTA / HONDA i ten styl mi zupełnie nie odpowiada. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.