Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kombi dla 2+2

Featured Replies

Napisano

Cześć, szukam dla rodziny kombi 2+2, wymagania kwota do 40 000zł, rocznik powyżej 2012 roku przebieg jak najmniejszy, silnik preferowany diesel, ale jak będzie fajna benzyna to rozważę, skrzynia bez różnicy może być manual, może być automat. Średni roczny przebieg 20 000km, auta szukam tak, żeby nim pojeździć w miarę bezawaryjnie przez najbliższych kilka lat pewnie 5-6 lat.

Z rynku oglądałem dziś Peugeot 508 SW 2.0 HDI auto fajne, duże czy to dobry wybór? Jakieś typowe bolączki ? Szukać manuala czy automat jest bezproblemowy ?

Napisano
Cześć, szukam dla rodziny kombi 2+2, wymagania kwota do 40 000zł, rocznik powyżej 2012 roku przebieg jak najmniejszy, silnik preferowany diesel, ale jak będzie fajna benzyna to rozważę, skrzynia bez różnicy może być manual, może być automat. Średni roczny przebieg 20 000km, auta szukam tak, żeby nim pojeździć w miarę bezawaryjnie przez najbliższych kilka lat pewnie 5-6 lat.

Z rynku oglądałem dziś Peugeot 508 SW 2.0 HDI auto fajne, duże czy to dobry wybór? Jakieś typowe bolączki ? Szukać manuala czy automat jest bezproblemowy ?

Mam rodzinę 2+2. Mam octavia 3 lift back 1.4 tsi i spełnia ona moje rodzinne wymagania

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Napisano

co prawda mama 2+3, ale polecam renault espace 4. dużo miejsca, dobre wyposażenie. najlepszy silnik to 2,o chociaż mam 1,9 dci i też jestem zadowolony :)

2012 to będzie z końca produkcji, więc jest szansa na dobry egzemplarz z wypasem (initale paris czy jakoś tak) :ok:

Napisano
Godzinę temu, adamm_mk1 napisał:

Peugeot 508 SW 2.0 HDI auto fajne, duże

Wcale nie takie duże i z zerową ilością schowków.

20180422_194221.jpg

Edytowane przez el_guapo

Napisano

szukaj astry J kombi Turbo 120 lub 140 konnej benzyny i gazuj;)

u mnie idealnie się sprawdzała też skoda roomster 1.6 16V benzyna - ale troszkę głośno w środku

zerkałbym też za Kia venga, opel meriva, poszukał s maxa;)

ale ja dziwny jestem, wolę siedzieć ciut wyżej:)

Napisano
Godzinę temu, adamm_mk1 napisał:

To ja bym kupił nowe Clio GT 0.9, a różnicę w cenie skredytował... 

Napisano
  • Autor

C4 Picasso oglądaliśmy, niestety żona się uparła i chce kombi, choć jak zobaczyła forda c-maxa to powiedziała że fajny ;l.

Octavie III miałem przez miesiąc i miejsca w środku jest sporo, może wrócę do tego auta. Jeszcze jakieś propozycje lub ktoś coś o 508 ?

Napisano
C4 Picasso oglądaliśmy, niestety żona się uparła i chce kombi, choć jak zobaczyła forda c-maxa to powiedziała że fajny ;l.
Octavie III miałem przez miesiąc i miejsca w środku jest sporo, może wrócę do tego auta. Jeszcze jakieś propozycje lub ktoś coś o 508 ?
Ja jestem po przesiadce z golfa 4 do octavia 3 i o ile różnica w spalaniu jest o dziwo znikoma (choć g4 był tdi) o tyle w ilości miejsca zwłaszcza z tyłu kolosalna. I jestem ze skody mega zadowolony

Napisano

2 znajomych ma 508 od nowosci, obydwa 2014 jesli dobrze pamietam, jeden to 2.0hdi drugi chyba 1.6Pb. Obydwaj bardzo zadowoleni, zero problemow w obu przypadkach. 

Napisano
2 minuty temu, zinger napisał:

2 znajomych ma 508 od nowosci, obydwa 2014 jesli dobrze pamietam, jeden to 2.0hdi drugi chyba 1.6Pb. Obydwaj bardzo zadowoleni, zero problemow w obu przypadkach. 

W 1.6noPb były problemy z (bodajże) rozrządami - jak jeszcze parałem się flotą samochodową w poprzedniej fabryce, to w każdym było coś robione - akurat na gwarancji. :ok:

@jimbo22 podpytaj - On chyba latał 508ką.

Napisano
  • Autor
7 minut temu, DZIDA napisał:

Ja jestem po przesiadce z golfa 4 do octavia 3 i o ile różnica w spalaniu jest o dziwo znikoma (choć g4 był tdi) o tyle w ilości miejsca zwłaszcza z tyłu kolosalna. I jestem ze skody mega zadowolony

Octavie miałem jako pojazd zastępczy na prawie miesiąc czasu silnik 1.4 TSI 150KM wersja Ambition, przebieg 6500km, więc prawie nówka. Miejsca w środku było naprawdę sporo, silnik dynamiczny i oszczędny jak się jeździ wg rad eco w innym wypadku pali więcej ale na akceptowalnym poziomie, wyciszenie wewnątrz na średnim poziomie, to "jakość" jeżeli chodzi o zawieszenie to się zawiodłem, pojawiały się już piski stuki w przednim zawieszeniu. Może winni są poprzedni użytkownicy i jak to było auto zastępcze to nikt go nie szanował, ale bardzo się zdziwiłem, że już coś się pojawia w prawie "nowym" aucie.

Napisano

Można pomyśleć o Mondeo MK4 FL 2.0TDCI 140KM (w razie W w poliftach dość łatwo zrobić 163KM) - samochód dość porządny, choć trzeba wiedzieć, że zawieszenie tylne potrafi dać po kieszeni, choć nie za często - poważniejsze naprawy to myślę w granicach 80-100kkm.

Choć z racji moich prywatnych wyborów ja bym poszukał Insignii 2.0 CDTI. :ok:;)

Napisano
20 godzin temu, adamm_mk1 napisał:

Cześć, szukam dla rodziny kombi 2+2, wymagania kwota do 40 000zł, rocznik powyżej 2012 roku przebieg jak najmniejszy, silnik preferowany diesel

Napisano

Ja bym szukal Mondeo. 40k i bedzie w sam raz. Choc nie wiem czy bym nie rozwazyl jakiejs podstawowej nowej benzyny typu kila, seat etc.

Napisano
Dnia 22.04.2018 o 20:36, Pyrekcb napisał:

W 1.6noPb były problemy z (bodajże) rozrządami - jak jeszcze parałem się flotą samochodową w poprzedniej fabryce, to w każdym było coś robione - akurat na gwarancji. :ok:

@jimbo22 podpytaj - On chyba latał 508ką.

latał :) słynnym 1.6 THP... i z ulgą sprzedał po leasingu :) 

Napisano
  • Autor

Z ulgą bo silnik 1.6 THP ? Czy ogólnie auto nie warte uwagi? 

Napisano
  • Autor
Dnia 23.04.2018 o 15:29, wujekcybul napisał:

Ja bym szukal Mondeo. 40k i bedzie w sam raz.

Jak wygląda kwestia korozji w Mondeo ?

Ford nauczył się już jak robić zabezpieczenie czy po 8 latach od produkcji nie ma już podłogi ? 🤔

Napisano
11 godzin temu, adamm_mk1 napisał:

Jak wygląda kwestia korozji w Mondeo ?

Ford nauczył się już jak robić zabezpieczenie czy po 8 latach od produkcji nie ma już podłogi ? 🤔

A widziales zardzewialego Mondeo MK4? Tym bardziej kilku latka? No litosci. :facepalm: 

Napisano
  • Autor

Nie nie widziałem ale też wcześniej nie szukałem tego auta, dlatego pytam jak jest z blachami w Mondeo. Czy jest już dobrze czy nadal mają problem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.