Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pokrowiec do obszycia kierownicy?

Featured Replies

Napisano

W moim Galaxie mam już mocno zużytą  kierownicę, a nie bardzo chcę dawać ją do tapicera ze względu na koszty. Czy warto kupić jakiś pokrowiec do samodzielnego obszycia na alledrogo widziałem tam fajnie wyglądające na foto po ok 40-50zł?!

Napisano
20 minut temu, grzes25 napisał:

W moim Galaxie mam już mocno zużytą  kierownicę, a nie bardzo chcę dawać ją do tapicera ze względu na koszty. Czy warto kupić jakiś pokrowiec do samodzielnego obszycia na alledrogo widziałem tam fajnie wyglądające na foto po ok 40-50zł?!

Nie warto - nigdy nie obszyjesz tego dokładnie i będzie to wyglądało badziewnie. Może porozglądaj się za używanymi kierownicami?

Napisano
34 minuty temu, grzes25 napisał:

Kole stówki obszywał (przynajmniej jakiś czas temu) kolo na którejś z giełd samochodowych. Pewnie korespondencyjnie tez by dało radę. 

Napisano
8 minut temu, Pyrekcb napisał:

Kole stówki obszywał (przynajmniej jakiś czas temu) kolo na którejś z giełd samochodowych. Pewnie korespondencyjnie tez by dało radę. 

Te najtansze to jest skóra meblowa. Kumpel obszywał u pana z Radomia to pierwsze pytanie było "na handel czy dla siebie" :)

Napisano
4 minuty temu, Filipfm napisał:

Te najtansze to jest skóra meblowa. Kumpel obszywał u pana z Radomia to pierwsze pytanie było "na handel czy dla siebie" :)

Myślisz, pokrowiec do samodzielnego obszycia będzie z lepszych materiałów? :phi:

Napisano

Za obszycie skórą meblową płaciłem 100-120 zł, za 1 gatunek 150 zł (w tym elementy z perforowanej). 

Umawiasz się z gościem 2-3 dni wcześniej, spotykasz w jednym z komisów, zakłada Tobie obszytą a starą zabiera.

Napisano
Teraz, Pyrekcb napisał:

Myślisz, pokrowiec do samodzielnego obszycia będzie z lepszych materiałów? :phi:

Absolutnie nie :) pokrowce na kierownice zostawmy taksowkarzom ;)

Napisano

Imo najlepiej rozejrzeć się za jakimś rozbitkiem w najbliższej okolicy w celu "pożyczenia" z niego kierownicy ;) Co oryginał, to oryginał.

Napisano
19 minut temu, Pyrekcb napisał:

Tak. Choć robiłem to dwa razy - koszt około 40/50 pln, ale ostatnio postanowiłem zainwestować i dałem do obszyci tym z lublina. Koszt 160 pln za tą z lepszej skóry. Można za 110 ale to badziewnie wygląda.

Ta z foto to ta lepsza, i nie żałuję.

Spoiler

nhmuGrVd_P4Cgs4fzz0v5-aMzO6PNCChbpGBu4r-

Napisano
14 minut temu, AxiT napisał:

Tak. Choć robiłem to dwa razy - koszt około 40/50 pln, ale ostatnio postanowiłem zainwestować i dałem do obszyci tym z lublina. Koszt 160 pln za tą z lepszej skóry. Można za 110 ale to badziewnie wygląda.

Ta z foto to ta lepsza, i nie żałuję.

Ukryj zawartość

A dasz jakiś namiar ?? Czy to Ci : http://obszycia-kierownic.pl/wp/   ?

Napisano
1 godzinę temu, grzes25 napisał:

IMO można:ok:

http://members.chello.pl/r.wicik/PoradyTechniczne.html#Placet5

Napisano
2 minuty temu, czachabrava napisał:

Rok temu obszywałem kierownicę zestawem z al...o i wyszło fajnie.

Najważniejsze to nie pomylić się z przeplataniem nici.

Takie cos masz na mysli? Bo sam sie wlasnie zastanawiam, czy nie zaryzykowac.

Napisano

Ja w focusie obszywałem/wymieniałem u jakiegoś gościa z Tomaszowa, razem z wymianą chyba 150PLN.

Jak dla mnie jakość była ok :ok:

IMG-20161129-WA0000.jpg

Napisano
10 minut temu, zinger napisał:

Takie cos masz na mysli? Bo sam sie wlasnie zastanawiam, czy nie zaryzykowac.

Dokładnie takie coś, kupiec jak przyjechał po auto zdziwił się, że kierownica jest skórzana. Ale nie poznał, że obszyta samemu.

Jak najbardziej drugi raz bym kupił do auta, gdzie nie ma skórzanej kiery.

Pierwszy raz zeszło mi się około 2 godzin.

Edytowane przez czachabrava

Napisano
A dasz jakiś namiar ?? Czy to Ci : http://obszycia-kierownic.pl/wp/   ?
Na allegro z Lublina. Jak wrócę to poszukam na kompie. Dojeżdżają do klienta nawet do Stalowej Woli mi przyjechali. Choć czekałem chyba z miesiąc.

Wysłane z mojego HAMMER_ENERGY przy użyciu Tapatalka

Napisano
Dnia 8.05.2018 o 13:12, Filipfm napisał:

Kumpel obszywał u pana z Radomia to pierwsze pytanie było "na handel czy dla siebie" :)

Ten pan z Radomia już nie jest, mieszka teraz w Tomaszowie Maz. Obszywałem u niego kierownicę, wytrzymała 6 lat. W tym roku też u niego zamówiłem cena nie zmieniła się z upływem czasu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.