Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Honda 7 lat gwarancji daje bez limitu km.

Featured Replies

Napisano

I Made in Korea powoduje zmiany...

Honda - chce troche rynku odzyskać.

7 lat gwarancji daje od zderzaka do zderzaka - bez limitu km - na razie na próbę i nie na wszystkie modele... ale jakis postep.

Jesli kupuje business to gwarancja jest ograniczona do 200,000 km.

Czyli powoli 5-7 letnie gwarancje staja sie standardem.

Ciekawe kto pierwszy da 10 lat od zderzaka do zderzaka...

8b5bad58fcac8fe678808b64bd0394a0.jpgdb93231882d79df8e839957bef878e04.jpgd496a7aa1b9c14d4ee186d77d9de948b.jpg

Sent from my Samshiite Note8

Napisano
Teraz, rwIcIk napisał:

Chcą, by aż tak długo ludzie jeździli tymi autami i nie zmieniali na nowe 8]

Jeżeli przez ten czas człowiek zostawi w ASO połowę wartości auta (przeglądy), to czemu nie.

Napisano
  • Autor
Chcą, by aż tak długo ludzie jeździli tymi autami i nie zmieniali na nowe 8]

Psychologia. Wiekszosc ludzi ktorych ja znam pozbywa sie aut w okolicach 3-4 lat 100k km - czyli gwarancja sie konczy.

U mnie jest roznie - zalezy czy lease czy moja $$$ - ale najmniej jak sie pozbyłem to 50,000km - prawie, dwa lata.

Teoretycznie patrzysz na Honda i widzisz większą wartość przy odsprzedazy.. bo ktos kupi i jeszcze gwarancja 3 lata bedzie.

Wiec ja myślę że oni na tym nie straca. Hyundai od lat dawał 3 potem 5l bez limitu od zderzaka do zderzaka i jaki dzis maja wynik...

Napisano

Jak im idzie sprzedaz tych dziwadel? W PL nowego civica nie widac na ulicach zreszta wogole nowej hondy nie widac sprzedaz marginalna moze poza HRV i CRV ale one wygladaja normalnie.

Napisano

Janusz nie pójdzie po nowego civica a po astre za połowę ceny. H ma swój target, jakieś ułamki procentów całego rynku

Napisano
12 minut temu, wujekcybul napisał:

Jak im idzie sprzedaz tych dziwadel? W PL nowego civica nie widac na ulicach zreszta wogole nowej hondy nie widac sprzedaz marginalna moze poza HRV i CRV ale one wygladaja normalnie.

W Stanach im idzie. Sprzedaz Civa za 2017 byla najwyzsza w historii, a nowego CTR FK8 dealerzy sprzedawali nawet za 20k$ powyzej ceny katalogowej - to oczywiscie ekstremum, ale generalnie sprzedają CTR drożej niz rekomendowana cena :fly:

Napisano
1 godzinę temu, OZI napisał:

Psychologia. Wiekszosc ludzi ktorych ja znam pozbywa sie aut w okolicach 3-4 lat 100k km - czyli gwarancja sie konczy.
U mnie jest roznie - zalezy czy lease czy moja $$$ - ale najmniej jak sie pozbyłem to 50,000km - prawie, dwa lata.
Teoretycznie patrzysz na Honda i widzisz większą wartość przy odsprzedazy.. bo ktos kupi i jeszcze gwarancja 3 lata bedzie.
Wiec ja myślę że oni na tym nie straca. Hyundai od lat dawał 3 potem 5l bez limitu od zderzaka do zderzaka i jaki dzis maja wynik...

A te od zderzaka do zderzaka to co oznacz u Was?

Bo u nas 5 lat niby jest, niby bez limitu km, ale już podobno na elementy zużywające się eksploatacyjne tylko 2 lata :hmm:

Napisano
  • Autor
A te od zderzaka do zderzaka to co oznacz u Was?
Bo u nas 5 lat niby jest, niby bez limitu km, ale już podobno na elementy zużywające się eksploatacyjne tylko 2 lata :hmm:

Znaczy ze nic nie jest wykluczone z gwarancji.

Napisano
  • Autor
Nawet idzie. Civic jest popularny. Crv nowych tez dosc widac - popularne szczególnie w Asian czesci społeczeństwa.

Za 2017 Honda Oz miala 14% wiecej sprzedazy. Ale... to nadrabianie bo Honda przez lata wychodzila 9/10 z Subaru.

Potem Volkswagen byl 9/10 vs Honda. Volkswagen sie ustabilizowal, Honda stracila ale nadrabia odkad sie nowy civic pojawił.

2017 pozycja/marka/ilosc sprzedanych sztuk/ %

1. Toyota 216k +3%
2. Mazda 116k -1%
3. Hyundai 97k -4%
4.GM Holden 90k -4%
5.Mitsubishi 80k +10%
6.Ford 78k -3%
7.Volkswagen 58k +2%
8.Nissan 56k -13%
9.Kia 54k +28%
10. Subaru 52k +11%

11. Honda 46k +14%
12. Mercedes Benz 42k +4%
13. Isuzu Ute 25k +10%
14.BMW 23 -15%
15.Audi 22k -11%
16. Suzuki 19k -1%
17. Land Rover 13k -3%

2018

Za zeszły miesiąc jest na 12 pozycji +6% a za marzec byla na 7 pozycji z +80% jesli porownamy z 3-2016.

Napisano

Klocki tez?

wysłane z tel.

Napisano
Godzinę temu, OZI napisał:

A np. takie amortyzatory czy tarcze hamulcowe?

Wymienią jeśli np. amor zacznie cieknąć w 3 roku eksploatacji, albo tarcze się pokrzywią?

Napisano
10 minut temu, rwIcIk napisał:

Wymienią jeśli np. amor zacznie cieknąć w 3 roku eksploatacji, albo tarcze się pokrzywią?

Amortyzatory nie są częścią eksploatacyjną i nie są wyłączone z gwarancji (przynajmniej w autach które miałem i mam), czyli wylany amortyzator jak najbardziej wymienią. Producent nie przewiduje, że amortyzatory podlegają zużyciu przez okres używania samochodu (czyli 150 kkm, okres gwarancji). Tarcze - do 5 kkm (część eksploatacyjna). 

Napisano
9 minut temu, wladmar napisał:

Amortyzatory nie są częścią eksploatacyjną i nie są wyłączone z gwarancji (przynajmniej w autach które miałem i mam), czyli wylany amortyzator jak najbardziej wymienią. Producent nie przewiduje, że amortyzatory podlegają zużyciu przez okres używania samochodu (czyli 150 kkm, okres gwarancji). Tarcze - do 5 kkm (część eksploatacyjna). 

Muszę wreszcie poczytać swoją książkę gwarancyjną ;]

Napisano
2 minuty temu, rwIcIk napisał:

Muszę wreszcie poczytać swoją książkę gwarancyjną ;]

Ale to przed zakupem trzeba robić ;] Najwięcej wyłączeń widziałem w VW, Dacii i Fiacie. 

Napisano
21 minut temu, wladmar napisał:

Ale są częścią zawieszenia które może nie być objęte pełną gwarancją

Napisano
9 minut temu, wladmar napisał:

Ale to przed zakupem trzeba robić ;] Najwięcej wyłączeń widziałem w VW, Dacii i Fiacie. 

Właśnie czytam:

Gwarancja mechaniczna, lakier i korozja: 60 m-cy

Sprzęt audio, multimedia, nawigacja: 36 m-cy

Akumulator, czynnik klimatyzacji, części zamienne i akcesoria, elementy układu zawieszenia: 24 m-ce ;]

Napisano
2 minuty temu, KYRTAP napisał:

Ale są częścią zawieszenia które może nie być objęte pełną gwarancją

Zależy od producenta. Z zawieszenia o ile dobrze pamiątam są wyłączone łączniki stabilizatorów powyżej jakiegoś tam przebiegu. 

Napisano
  • Autor
Wszystko generalnie na rozsądek i uczciwosc (podkreslam generalnie).

Z tarczami to akurat ja miałem. mi sie pogiely.

Auto poszło na service. Zobaczyli, zadzwonili, i poszli do Toyota. Toyota HQ Oz po jednym telefonie stwierdzila ze nie miały sie prawa pogiac. Dostałem nowe za $0.

Ale klocki byly moze z 15% zostawione. Dostalem wybor - nowe za moja $$$ czy zostawic stare. Jesli klocki by mialy wiecej zostawione i auto mniej km - dali by nowe za free.

Jako ze tarcze sam pogialem.- co jasno stwierdzilem - 4WD i zimna woda - to nie oczekiwalem wymiany, ale dalej toyota stwierdzila ze i tak sue nie powinny pogiac...

Generalnie prawo jest tak skonstruowane - stanowe i federalne- ze masz prawo oczekiwac od produktu w normalnym uzytkowaniu jakiegos sensownego okresu zycia.

Czyli np dlatego na wiekszosc rzeczy u mnie na wsi jest dwa lata gwarancji np iphone. Bo 12m jest de facto sprzeczne z tym powyżej.

Ale jak przyniesiesz 5 letni ipad do Apple to co naprawę za Free odmowia. 3-4 letni - hmm zalezy od przypadku. Jak ci odmowia - to placisz $80 - ladujesz wszystko przez internet do sadu co sie zajmuje malymi sprawami - i czekasz. Pare tygodni pozniej albo idziesz i sie wygra albo i nie. Firmy starają się takich rzeczy unikać.

Honda akurat z tego co czytam ma dosc spory problem z Q.
Civic - opadajace siedzenia,
Lakier schodzi,
Duzo malych rzeczy ale wq...cych.

Dodatkowo Honda moze mowic co chce ale jest(podobno) roznica w Q poskladania tych z UK a J, Thailand a J etc. te z UK sa w opini wlascicieli tragiczne. (Hatch). Czy to prawda nie wiem.

Innym problemem jest biurokracja honda. To co zajmuje Toyota czy Hyundai w Honda trwa 24-48h.

Wiec generalnie te gwarancje sa dobre. Volkswagen ma jeden z lepszych lift-uff w rankingach.

Bo zaczął stosować imvho miejscowe podejście z głową. Czyli auto po gwarancji a widac z tego co ludzie raportuja ze teraz:
- potrafia decyzje dosc szybko podjac,
- duzo napraw po gwarancji za ktore placa.

Przyklad - kolega kiedys Superb kupil 2012. Auto chyba 60 k km w tym roku jesli dobrze pamiętam - jezdzi dom》》》 stacja codziennie z 10km.
DSG poszlo kaput... 6 lat od wyjazdu z salonu.

Myslalem ze VAG mu powie fudge off na drzewo. Ale nie. Pokryli ok 80-90% kosztu.
Czesci za free i 75% za robote. Dlaczego tak - nie wiem, chyba jesli pamiętam ich pierwsza oferta byla tylko czesci.

Zaplacil ok $400 i byl zadowolony. Na tyle ze pojeździł z 4 miesiące i w zeszlym tygodniu nowego Superb 206 AWD kupil. Czyli de facto $400 wydanych dolcow przelozylo sie nacxwydanie $45,000...

17014183d341ff383db485a0f7a5c804.jpg

Wiec gwarancje sa psychologiczne - ale daja ci lepszy punkt wyjściowy.

Napisano
3 godziny temu, OZI napisał:

Wiec gwarancje sa psychologiczne - ale daja ci lepszy punkt wyjściowy.

Skoda jest znana z dobrej woli nawet po upłynięciu gwarancji :ok:

U nas słyszę, że Hyundai raczej nie jest skory na uznawanie napraw jako gwarancyjnych na elementy eksploatacyjne, jak choćby coś z układu hamulcowego, czy zawieszenia - czyli postępują standardowo, jak wszyscy inni ;]

Napisano
  • Autor
Skoda jest znana z dobrej woli nawet po upłynięciu gwarancji :ok:
U nas słyszę, że Hyundai raczej nie jest skory na uznawanie napraw jako gwarancyjnych na elementy eksploatacyjne, jak choćby coś z układu hamulcowego, czy zawieszenia - czyli postępują standardowo, jak wszyscy inni ;]

Skoda u mnie przynajmniej nie istnieje. To ten sam ‚team co’ passat się zajmuje, to samo call centre...

Wiec jak mówię, qudos dla VAG Oz, z totalnie ch... obsługi klienta się dostosowują miejscowo. I to widać .

GM zdaje się przejął miejsce VAG pod tym względem...

Ale tam problem jest inny, gniją od środka, morale są tak toksyczne, ze jak pójdziesz do salonu GM... to sprzedawca jeśli salon jest multi - zrobi wszystko żebyś do drugiej części poszedł i np Nissan wyjechał... [emoji18][emoji847]

Wiec ditto z gwarancja - ciężko znaleść kogoś w GM Oz ‘who would give a f..k = care factor Zero’

Biedy Equinox i Acadia - dość dobre auta ale takich rodziców (GM) mieć ...

74b65aff572540c872ecb1e5d52ad1d5.jpg

0cd76cb0d820c1cc00653b4a30cf3002.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.