Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SAAB 9-5 III [NG]

Featured Replies

Napisano

Cześć co myślicie o zakupie ostatniej generacji SAAB 9-5? Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z tym autem?  Podobno to w większości Insignia... jednak wiadomo, że w przyszłości może być problem z zakupem części blacharskich. Jednak za ok 50 kPLN można kupić auto ok 2011, a to jednak ciekawy nieopatrzony pojazd.

Napisano

Auto ciekawe (podoba mi się świecąca tylna blenda) i mało tego jeździ po drogach, może to być zaleta ale i wada. Marka zniknęła z rynku, żeby nie było potem problemów z częściami, zwłaszcza blacharskimi oraz wyposażenia wnętrza :hmm: 

Edytowane przez analyzer64

Napisano
10 minut temu, analyzer64 napisał:

Auto ciekawe (podoba mi się świecąca tylna blenda) i mało tego jeździ po drogach, może to być zaleta ale i wada. Marka zniknęła z rynku, żeby nie było potem problemów z częściami, zwłaszcza blacharskimi oraz wyposażenia wnętrza :hmm: 

Tych czesci to jeszcze na sporo lat zostalo.

Napisano
Tych czesci to jeszcze na sporo lat zostalo.
Nie do końca już, słyszałem ile kiedyś jeden Saab czekał w ASO na części.

Wysłane z mojego telefonu

Napisano
40 minut temu, sailor_p napisał:

Cześć co myślicie o zakupie ostatniej generacji SAAB 9-5? Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z tym autem?  Podobno to w większości Insignia... jednak wiadomo, że w przyszłości może być problem z zakupem części blacharskich. Jednak za ok 50 kPLN można kupić auto ok 2011, a to jednak ciekawy nieopatrzony pojazd.

IMHO warto to kupic pod warunkiem, ze bedzie tansze niz Insignia... Za 2-3 lata obawiam sie, ze nikt na to nawet nie spojrzy...

Poza ciekawszym wygladem nie ma zadnych zalet nad Oplem.

Napisano
  • Autor

Bez przesady z tym Oplem. SAAB był marką premium i wnętrze jest wykonane z dużo lepszych materiałów i jest znacznie przestronniejsze niż w Oplu. Auto jest też sporo większe od Insigni.

Napisano
3 godziny temu, analyzer64 napisał:

Auto ciekawe (podoba mi się świecąca tylna blenda)

A nieswiecaca tylna blenda to najwiekszy koszmar senny wlascicieli bo juz nie jest do kupienia zapasowa czesc :)

Napisano
3 godziny temu, sailor_p napisał:

Choruje na to auto od dluzszego czasu

.. tyle ze to stary chrupek sie powoli robi... srodek brzydko sie starzeje, wycieraja sie przyciski do bialego plastiku... moja malzonka jest sceptyczna co do zakupu niestety. Auto jak dla mnie piekne z zewnatrz a pod kazdym innym wzgledem przecietne. Ani komfort ani prowadzenie ani wyciszenie ani osiagi. W sumie nie wiadomo z jakim silnikiem to kupic. I problem z czesciami. Takie premium jak latitude. Plastikowa skora. Nowe kosztowalo ok 140kpln. Topowa wersja ok 300 czyli v6 turbo 4x4 at ale te uzywane kosztuja teraz kolo stowki.

Napisano

JA bym kupił zwykła wersję 2.0 Diesel - najłatwiej o części pewnie ;) Ale tak jak mówią - tylko kiedy cena podobno lub niższa niż Insignii. W innym wypadku wolałbym chyba C5 kupić.

Napisano
10 godzin temu, cesarz napisał:

JA bym kupił zwykła wersję 2.0 Diesel - najłatwiej o części pewnie ;) Ale tak jak mówią - tylko kiedy cena podobno lub niższa niż Insignii. W innym wypadku wolałbym chyba C5 kupić.

A co tam za automat siedzi? Drogi w naprawach?

Napisano

jeśli o saabie to się podepnę, czy warto kupić saaba 9-5 3.0 automat benz+lpg zadbany z pewnych rąk ?, 3litrowe disle to wiem że maja kiepską opinie, a benzyna3litrowa?

Napisano
Dnia 14.05.2018 o 21:04, sailor_p napisał:

Też mi się to szalenie podoba. Ja lubie oryginalne auta i to uważam za największą zaletę tego Saaba.

Unifikacja z Oplem na plus,części mechaniczne bez problemu,gorzej z reszta. Jak narazie sporo droższe od Insigni niestety. Niemniej jednak jest w moim targecie,będę sie przyglądał temu autu.

Edytowane przez wesol

Napisano
5 godzin temu, Waldek40 napisał:

jeśli o saabie to się podepnę, czy warto kupić saaba 9-5 3.0 automat benz+lpg zadbany z pewnych rąk ?, 3litrowe disle to wiem że maja kiepską opinie, a benzyna3litrowa?

Zaomnialem dodać ze auto jest z 99roku

Napisano
13 godzin temu, lisik napisał:

A co tam za automat siedzi? Drogi w naprawach?

Mówisz o C5 czy Saabie ;)

Z tego co wiem w C5 jest Aisin który siedzi w wielu innych modelach. To jest już 3 generacja tej skrzyni - podobno mocno poprawiona. 

W Saabie podejrzewam że ten sam siedzi -> bo w Insignii też był.

Napisano
3 godziny temu, Waldek40 napisał:

Zaomnialem dodać ze auto jest z 99roku

A benzyna 3.0 to dobrze znane x30xe z Opla. Silnik nie najgorszy , nie najlepszy. Części są, mechanicy raczej ogarnięci w temacie.

Napisano
Dnia ‎2018‎-‎05‎-‎14 o 21:04, sailor_p napisał:

Za podobną kasę sprzedawałem V60  z 2011 na full wypasie /kamera ,navi ,skóry,ect,ect :ok:

gh40.jpg

Edytowane przez MarCo

Napisano
49 minut temu, MarCo napisał:

Za podobną kasę sprzedawałem V60  z 2011 na full wypasie /kamera ,navi ,skóry,ect,ect :ok:

gh40.jpg

Niby tak ale..... 508 cm vs 460

Napisano
  • Autor

Fajne Volvo, jednak S/V60 to auto rozmiar mniejsze, odpowiednik 9-3.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.