Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kompresor - końcówka do pompowania

Featured Replies

Napisano

Mam problem z końcówkami do pompowania, chodzi o takie typowe z manometrem i gwintem jak w samochodach. Miałem jakieś badziewne końcówki i po kilku tygodniach okazało się, że zgubił się ten bolec co wciska wentyl. Kupiłem Stanleya i znów po jakimś czasie to samo, chce pompować a bolca nie ma 8-)

TTTM czy są takie co nie wypadają ? 

Może macie jakieś patenty na to ?

Napisano

Masz na myśli z końcówkami zaciskanym na wentylu czy nakręcanymi?

Z tych pierwszych  to mam jakąś chińską tandetę już z 10 lat-co prawda manometr już dawno nie działa (zresztą przy osobowych był trochę mało dokładny, bo skala do 12 bar) ale reszta funkcjonuje...

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, volf6 napisał:

Masz na myśli z końcówkami zaciskanym na wentylu czy nakręcanymi?

Z tych pierwszych  to mam jakąś chińską tandetę już z 10 lat-co prawda manometr już dawno nie działa (zresztą przy osobowych był trochę mało dokładny, bo skala do 12 bar) ale reszta funkcjonuje...

Te co miałem miały taką blaszkę, która się wciskało i zaciskało na wentylu. U mnie reszta działa idealnie, ale przez to że wypadł gdzieś ten bolec to jest bezużyteczne. Tak to wygląda:

20181007_200246.jpg.3a1897ee7119f740fd7c2536c7034b04.jpg

18 minut temu, szyman napisał:

Jakieś dziwne te końcówki, podejdzie to do std wentyla samochodowego ?

U Ciebie nie wypada ten bolec ?

Napisano

podobny pistolet co z aukcji działał z kilka lat do momentu jak przejechałem po nim autem :facepalm:

Napisano

Dlugo używałem takiego kątowego jeszcze rodem z PRL

Teraz od pół roku też kątowy z allegro, na razie nic mu nie jest.

Minus że nie trzyma się sam, trzeba dociskać bo potrafi zeskoczyć 

Te proste to kojarzę że stacji i faktycznie bywały uszkodzone 

Napisano

mam dwa najtańsze pistolety w pracy, nikt o nie nie dba ale poza marną dokładnością manometru nie zauważyłem innych wad - żadem bolec nie wypada

Edytowane przez Orochimaru
Usunąłem nieregulaminowy cytat.

Napisano
4 godziny temu, szyman napisał:

Ale do aut to wystarczyłby taki max 4 Bar . A dobry/dokładny to ponad zł 200. Użycie 10 razy w roku to przerost formy nad treścia.

Ja mam w garażu taki 16 bar i powiem ze zmierzenie i ustalenie ciśnienia na 2.4 to jest problem przy tarczy o śr 5cm .

Napisano
7 godzin temu, jakubek napisał:

Ja mam w garażu taki 16 bar i powiem ze zmierzenie i ustalenie ciśnienia na 2.4 to jest problem przy tarczy o śr 5cm .

kup sobie za 10,- dodatkowo manometr kufiety i będzie OK.

Napisano

Też jest jakieś wyjscie,choc troche upierdliwe.

Napisano
Dnia 7.10.2018 o 16:30, sherif napisał:

Mam problem z końcówkami do pompowania, chodzi o takie typowe z manometrem i gwintem jak w samochodach. Miałem jakieś badziewne końcówki i po kilku tygodniach okazało się, że zgubił się ten bolec co wciska wentyl. Kupiłem Stanleya i znów po jakimś czasie to samo, chce pompować a bolca nie ma 8-)

TTTM czy są takie co nie wypadają ? 

Może macie jakieś patenty na to ?

Mi urwała się ta dźwignia zwalniająca zacisk.

Wymieniłem końcówkę.

3 zł lub 6 zł za wypasną + opaska zaciskowa zwana trytytką jako obejma przewodu.

https://allegro.pl/glowica-koncowka-do-pistoletu-pompowania-kol-6mm-i4852398835.html

https://allegro.pl/glowica-do-pompowania-kol-waz-koncowka-6-mosiadz-i5795235489.html

Możesz zakupić w markecie budowlanym.

Napisano
22 godziny temu, jakubek napisał:

Też jest jakieś wyjscie,choc troche upierdliwe. 

ale dużo pewniejsze jeżeli rozpatrujemy dokładność pomiaru.

Zresztą sama kontrola ciśnień wtedy też jest poręczniejsza, a jak nic się nie dzieje to kompresor Ci zbędny.

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, maras77 napisał:

Mi urwała się ta dźwignia zwalniająca zacisk.

Wymieniłem końcówkę.

3 zł lub 6 zł za wypasną + opaska zaciskowa zwana trytytką jako obejma przewodu.

https://allegro.pl/glowica-koncowka-do-pistoletu-pompowania-kol-6mm-i4852398835.html

https://allegro.pl/glowica-do-pompowania-kol-waz-koncowka-6-mosiadz-i5795235489.html

Możesz zakupić w markecie budowlanym.

Kupiłem wczoraj tą lepsiejszą (niby mosiężną) + wężyk z końcówką na zapas.

Tak wczoraj dumałem co robię nie tak, że mam połamane te bolce, w obu końcówka widać ślady wyłamania :hmm:

Jedyne co mi przychodzi do głowy to jeden rowerek biegowy i taczka, które mają małe kółka i końcówkę trzeba wkładać pok kątem, ale to 1-2x do roku .. a końcówki padły po niecałym roku. Hydrofor, pozostałe rowery mają normalny dostęp i wątpie aby to szkodziło.

Napisano
7 minut temu, sherif napisał:

Kupiłem wczoraj tą lepsiejszą (niby mosiężną) + wężyk z końcówką na zapas.

Tak wczoraj dumałem co robię nie tak, że mam połamane te bolce, w obu końcówka widać ślady wyłamania :hmm:

Jedyne co mi przychodzi do głowy to jeden rowerek biegowy i taczka, które mają małe kółka i końcówkę trzeba wkładać pok kątem, ale to 1-2x do roku .. a końcówki padły po niecałym roku. Hydrofor, pozostałe rowery mają normalny dostęp i wątpie aby to szkodziło.

Zakup jeszcze to
https://allegro.pl/przedluzka-zaworu-do-pompowania-katowa-45-stopni-i7013626205.html

pol_pl_Przedluzka-do-zaworow-do-pompowan

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.