Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bridgestone WeatherControl A005

Featured Replies

Napisano

Używa ktoś? Jak wrażenia, zwłaszcza słuchowe?

Bridgestone-Weather-Control-A005.jpg

Wg testu w Auto Świecie, ta opona świetnie wpisuje się w moje potrzeby - na mokrym i suchym jest rewelacyjna (jak na oponę całoroczną oczywiście), zostawiając z tyłu nawet Michelin CrossClimate+.

Na śniegu taka-sobie, ale to mi w sumie nie przeszkadza - opona na śniegu będzie jeździć tylko kilka dni w roku, chcę uniknąć całkowitego unieruchomienia auta przy przejściowych opadach białego... 

Edytowane przez grogi

Napisano
13 godzin temu, grogi napisał:

Wg testu w Auto Świecie, ta opona świetnie wpisuje się w moje potrzeby - na mokrym i suchym jest rewelacyjna (jak na oponę całoroczną oczywiście), zostawiając z tyłu nawet Michelin CrossClimate+.

Na śniegu taka-sobie, ale to mi w sumie nie przeszkadza - opona na śniegu będzie jeździć tylko kilka dni w roku, chcę uniknąć całkowitego unieruchomienia auta przy przejściowych opadach białego... 

Bardzo podobny bieżnik do klebera quadraxer 2

kleber-quadraxer-2-16552-t-f-l600-sk3.pn

• 7 miesięcy później...
Napisano

Odbieram auto zimą, będzie na fabrycznych letnich oponach. Planuję właśnie te A005 założyć i wtedy coś więcej napewno napiszę.

• 2 miesiące później...
Napisano

Pewnie już je masz. A ja w najbliższym czasie będę zakładał. Miałem kupować Micheliny CrossClimate Plus, ale kumpel wybił mi je z głowy i namówił na A005. Jeździł w warunkach testowych na obu i Bridgestone podobno zjadają Michelin. Jak je założę podzielę się opinią. 

Napisano

Nie rób błędu.  Mam CrossClimate Plus i A005.  Bridgestone mają problemy przy szybszym ruszaniu na mokrym  asfalcie. Ślizgają się. Sprawiają wrażenie dużo gorszych od CrossClimate w takich warunkach. Są ciche.

Napisano
21 godzin temu, czoper napisał:

Nie rób błędu.  Mam CrossClimate Plus i A005.  Bridgestone mają problemy przy szybszym ruszaniu na mokrym  asfalcie. Ślizgają się. Sprawiają wrażenie dużo gorszych od CrossClimate w takich warunkach. Są ciche.

Może zależy od rozmiaru opon i samochodu. Kumpel, a ufam jego opiniom, mówił, że jak je testował (nie pytałem na jakim aucie testy były) Micheliny pod każdym względem wypadały gorzej. Ruszanie, hamowanie, zakręty... I były to różnice na tyle duże, że bez trudu mozna je było poczuć 

Napisano
1 godzinę temu, Herbatnik napisał:

Może zależy od rozmiaru opon i samochodu. Kumpel, a ufam jego opiniom, mówił, że jak je testował (nie pytałem na jakim aucie testy były) Micheliny pod każdym względem wypadały gorzej. Ruszanie, hamowanie, zakręty... I były to różnice na tyle duże, że bez trudu mozna je było poczuć 

Masz może jakiś link do wyników tych badań?

Napisano
Dnia 25.01.2020 o 17:30, Herbatnik napisał:

Tylko paszczową relację kolegi, który na nich jeździł. Ale nie mam powodu by mu nie ufać :)

Osobiście już dawno pisałem, że Michelin CC+ jakoś średnio mi pasuje jako opona wielosezonowa. Po bliższym poznaniu uznałem, że jednak wolę opony firm o większym doświadczeniu w tej materii. Tych Bridgestone nie znam, a w testach wypadają dość słabo. 

Edytowane przez futrzak

• 3 tygodnie później...
Napisano
Dnia 11.03.2019 o 19:25, grogi napisał:

Kupiłem, zamontowałem i napiszę jak się sprawdzają. Samochód typowo miejski, w którym przez 10 lat nie udało mi się zużyć letnich opon.

A005.thumb.jpg.e2ff81ada3940f9430ea79a987f39c14.jpg

• 2 miesiące później...
Napisano

Mam te opony od stycznia w nowym aucie. Na razie jest ok. Nie żałuję zakupu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.