Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

drzwi boczne z garażu na ogród, oraz drzwi z garażu do domu (przez kotłownie)

Featured Replies

Napisano

czołem

klina mam

garaż w bryle budynku, na starość chcę mieć przejście do garażu przez kotłownię, zastanawiam się co zrobić, jakie drzwi boczne zamontować do wyjścia z garażu na ogród, w garażu będzie jedna pętla ogrzewania podłogowego, z garażu przez pomieszczenie gospodarcze (pralka, kocioł), będzie można wejść do holu, nie jest to strikte przejście do garażu by wejść do auta bo nie prowadzi przez wiatrołap niestety, a przejście by traktować garaż jako spiżarkę;), ziemniaki, marchewka, woda, piwko itp;), składzik... 

Czy antywmłamaniowe jakieś lepsze termo drzwi podobne do wejściowych zamontować na przejściu garaż kotłownia czy jako wyjściowe z garażu na ogród, a z garażu do kotłowni kupić jakąś gerdę takie jak wewnętrzne do bloku?

Edytowane przez 62545tomasz

Napisano

U nas  z zewnątrz do kotłowni dałem Wikędy Premium. Wejściowe mamy Wikędy Termo Lux. Z wkładkami antywłamaniowymi dla PZU

Natomiast między garażem a spiżarką daliśmy jakieś zwykłe z Wiśniowskiego

Napisano

Ja pomiędzy garażem a domem, oraz pomieszczeniem przy garażu a ogrodem, mam takie same drzwi - Wikęd, gładkie, klasę "termo" niższe niż główne wejściowe, ale pod względem zamków takie same. O ile termicznie drzwi pomiędzy domem a garażem albo wyjściowe z chłodniejszego  pomieszczenia mogą być troszkę "słabsze", to zamki powinny być podobnej klasy. W starszych domach czasem się widuje, że główne drzwi powymieniali na jakieś Gerdy, a tyłem lub przez garaż da się wyjść przy pomocy spinacza biurowego ;)

Napisano

Zawsze mnie zastanawia ta spinka na super drzwi jak można szybę wywalić w oknie.

Napisano
50 minut temu, bielaPL napisał:

jak można szybę wywalić w oknie.

Ja właśnie słyszałem od montera, że ludzie wywalają kasę na drzwi antywłamaniowe, a złodzieje zaczęli wchodzić oknami i nie sprawia im to większego problemu

Napisano

Tylko warto zwrócić uwagę na zapisy ubezpieczenia odnośnie zabezpieczenia budynku, że w przypadku braku odpowiedniej klasy drzwi pomiędzy garażem a budynkiem, czy ogrodowych to tego ubezpieczenia jakby nie było...

Napisano
Godzinę temu, Harp napisał:

Tylko warto zwrócić uwagę na zapisy ubezpieczenia odnośnie zabezpieczenia budynku, że w przypadku braku odpowiedniej klasy drzwi pomiędzy garażem a budynkiem, czy ogrodowych to tego ubezpieczenia jakby nie było...

Ale jakie znaczenie maja te  czy inne drzwi jak np oknem w salonie wejda?

Napisano
Ale jakie znaczenie maja te  czy inne drzwi jak np oknem w salonie wejda?
Takie zapiski są po to żeby dymac klienta :) ubezpieczyciel też złodziej ;)
Napisano
4 godziny temu, blue_ napisał:

Ja właśnie słyszałem od montera, 

Najwięcej włamań w domach jednorodzinnych jest przez okna wychodzące na taras. Tak powiadają  panowie którzy są wzywani zaraz po ujawnieniu kradziejstwa 

Napisano
Godzinę temu, szyman napisał:

Najwięcej włamań w domach jednorodzinnych jest przez okna wychodzące na taras. Tak powiadają  panowie którzy są wzywani zaraz po ujawnieniu kradziejstwa 

U kolegi wyłamali drzwi tarasowe łopatą 8]

Potem zamontował jakieś antywłamaniowe.

No i trzeba mieć alarm ... włączony przy każdym wyjściu, najlepiej z powiadamianiem ochrony.

Napisano
Dnia 23.12.2019 o 20:17, rwIcIk napisał:

U kolegi wyłamali drzwi tarasowe łopatą 8]

Potem zamontował jakieś antywłamaniowe.

No i trzeba mieć alarm ... włączony przy każdym wyjściu, najlepiej z powiadamianiem ochrony.

Taka ochrona raz mało żony z dzieckiem na ręku mi nie spacyfikowała jak ta wyłączyć alarmu zapomniała.

Chłopaki byli ponoć natychmiast (czatowali za rogiem), a ona DO przy sobie nie miała i z wrażenia haslo zapomniala. :hehe:

Napisano
1 minutę temu, ZUBERTO napisał:

Taka ochrona raz mało żony z dzieckiem na ręku mi nie spacyfikowała jak ta wyłączyć alarmu zapomniała.

Chłopaki byli ponoć natychmiast (czatowali za rogiem), a ona DO przy sobie nie miała i z wrażenia haslo zapomniala. :hehe:

Bywa ;]

U mnie kiedyś tak żonę zaskoczyli :hehe:

Napisano
4 minuty temu, rwIcIk napisał:

Bywa ;]

U mnie kiedyś tak żonę zaskoczyli :hehe:

Była w szoku, bo ledwo weszła, nie zdazyla numeru do nich wybrac i odwolac (bez hasła i tak lipa), a już byli.

Oby tak zawsze.

Edytowane przez ZUBERTO

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.