Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyszukiwarka numerów ksiąg wieczystych po numerze działki

Featured Replies

Napisano

Jest coś takiego dostępne online za free?

Na goportalu widzę wszystko oprócz nr KW, a wszystkie linki z googla prowadzą do płatnych wyszukiwarek... :facepalm:

Napisano

Na geoportalu  było tylko trzeba było odpowiednią warstwę na mapie odznaczyć -  nie wiem jak teraz dawno tam nie byłem

A na lokalizacji ze strony miasta gminy nie ma takowej informaqcji

Napisano
  • Autor
28 minut temu, Przemaz napisał:

Na geoportalu  było tylko trzeba było odpowiednią warstwę na mapie odznaczyć

Jest info z Ewidencji gruntów i budynków z nr KW na geoportalu, ale nie dla wszystkich działek (np dla mojej i sąsiednich nie ma).

A na płatnych portalach pokazuje pełne info o KW, ale oczywiście zakrywa część nr (a po pełen odsyła do płatności...). Te płatne portale skądś muszą mieć źródło tych informacji o numerach.

Edytowane przez iwik

Napisano

a jaka lokalizacja może coś wyszukam za pomocą zaprzyjaźnionego działu mierniczego na kopalni - ale dopiero w poniedziałek

Napisano
Dnia 10.01.2020 o 15:58, iwik napisał:

Te płatne portale skądś muszą mieć źródło tych informacji o numerach.

Mają boty łażące po księgach wieczystych i budujące swoją bazę.

Napisano
Dnia 10.01.2020 o 14:28, iwik napisał:

Na goportalu widzę wszystko oprócz nr KW, a wszystkie linki z googla prowadzą do płatnych wyszukiwarek... :facepalm:

Nie ma.

• 1 miesiąc później...
Napisano

zależy jaka działka (czyja), co się z nią wcześniej działo itp. - może tu być jakaś szansa:

np: jak potrzebowałem sprawdzić kto kupił działki, które sprzedawało miasto, to sobie spisałem nr poszczególnych działek, wszedłem w KW dużej działki, z której miasto wyodrębniało poszczególne sprzedawane małe działki (nr KW był w ogłoszeniu o przetargu) i sobie sprawdziłem jakie były zmiany w KW należącej miasta - tzn. która działka została wyodrębniona do jakiej KW.

Napisano

Jeśli znasz numer KW działki obok to na zasadzie "ekstrapolacji" można przeszukać sąsiednie numery KW.

Napisano
20 godzin temu, Woockush napisał:

Jeśli znasz numer KW działki obok to na zasadzie "ekstrapolacji" można przeszukać sąsiednie numery KW.

Jak ekstrapolujesz jak sąsiednie działki mogły "istnieć od dawna" i nie mieć ze sobą nic wspólnego?

Mogły mieć KW zakładane w różnym czasie, przy czym nie każda nawet musi mieć tą KW założoną.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
Dnia 10.01.2020 o 15:31, Przemaz napisał:

Na geoportalu  było tylko trzeba było odpowiednią warstwę na mapie odznaczyć -  nie wiem jak teraz dawno tam nie byłem

A na lokalizacji ze strony miasta gminy nie ma takowej informaqcji

Nie ma, bo jak znasz KW to poznasz nazwisko i PESEL jeżeli jest wpisany, nie mówiąc o hipotece i innych obciążeniach.

Napisano
2 godziny temu, ZUBERTO napisał:

Nie ma, bo jak znasz KW to poznasz nazwisko i PESEL jeżeli jest wpisany, nie mówiąc o hipotece i innych obciążeniach.

Tak mi nawet kiedyś w UM powiedziano, że są to dane niejawne i nie ujawnia się nr KW (osobom postronnym).

Napisano
3 godziny temu, ZUBERTO napisał:

Jak ekstrapolujesz jak sąsiednie działki mogły "istnieć od dawna" i nie mieć ze sobą nic wspólnego?

Mogły mieć KW zakładane w różnym czasie, przy czym nie każda nawet musi mieć tą KW założoną.

To wtedy "ekstrapolacja" nie przyniesie zamierzonych efektów

Napisano
Dnia 12.01.2020 o 11:43, maras77 napisał:

Mają boty łażące po księgach wieczystych i budujące swoją bazę.

Nie wiem czy to aktualne, chyba walczą z botami.

Wnoszę po tym, że ostatnio grzebałem trochę w księgach (ręcznie) - zrobiłem kilkanaście zapytań

2 razy miałem info typu "wykryto nietypowy ruch z twojej sieci" i musiałem ponawiać formularz za chwilę

Do obliczania sumy kontrolnej są gotowce:

https://romek.info/ut/ksiega-wieczysta.php

To się przydaje przy "ekstrapolacjach"

Edytowane przez Orochimaru
Scaliłem posty.

• 3 tygodnie później...
Napisano

ja zawsze robiłem tak, że występowałem w geodezji o wypis z RG dla działki, która mnie interesował - uproszczony 30 PLN, bez danych osobowych i adresu właściciela (nie masz interesu prawnego, i nie będzie pytań "a kim Pan jest?")

Na wypisie jest natomiast KW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.