Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jump starter

Featured Replies

Napisano

Chcę nabyć takiego urządzenie. Budżet to tak do 250 zł. Na coś konkretnego trzeba zwrócić uwagę czy brać z allegro to co najwięcej się sprzedaje;p?

Napisano
  • Autor

Zakupiłem to: https://allegro.pl/oferta/urzadzenie-rozruchowe-jump-starter-7w1-powerbank-9536756048

Po świętach będę testował na benzynie nieruszanej 2 miesiące😜

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor
W dniu 25.12.2020 o 16:12, volf6 napisał:

Gdyby stała 2 lata-to byłoby co testować

Pi.. nie sprzęt. Jedynie kontrolki się pojawiły. Auto odpaliło dopiero na kable i to te lepszej jakości.

Także chyba będzie służyć jako powerbank do telefonu:facepalm:

Napisano
17 minut temu, Mr_Hyde napisał:

Pi.. nie sprzęt. Jedynie kontrolki się pojawiły. Auto odpaliło dopiero na kable i to te lepszej jakości.

Prof Chris na YT testowal ostatnio taki starter oparty o super kondensatory. Potrafil wystartowac tylko z padniętej baterii.

Napisano
31 minut temu, sherif napisał:

Prof Chris na YT testowal ostatnio taki starter oparty o super kondensatory. Potrafil wystartowac tylko z padniętej baterii.

Raczej nie tylko...

Kosztuje jednak sporo więcej niż 250 zeta:)

Napisano
1 minutę temu, volf6 napisał:

Raczej nie tylko...

Kosztuje jednak sporo więcej niż 250 zeta:)

Miałobyc nawet 🙂. Chyba cos koło 500zeta to kosztuje.

Napisano

Albo miałeś słaby styk na krokodylach, albo nie poczekałeś chwilę po podłączeniu, albo masz uszkodzony starter/kabel startera. Odpalałem silniki 1.2, 2.3, 6.2 benzyna, 2.4, 1.9 diesel i jeżeli akumulator nie miał zwarcia to wszystkie ruszyły, poddał się tylko przy 3.0 dieslu w dostawczaku. 6.2 benzyna z Mercedesa ledwo ledwo, wolno kręcił, ale odpalił, podczas gdy na swoim Aku nawet nie ruszył rozrusznikiem. Ja oczywiście miałem inny model, ale większość to jeden pies z innym logo.

W benzynie 1.2 robiłem próbę bez akumulatora w samochodzie tylko starter i palił jak złoto kilka rozruchów bez zająknięcia.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Miałem sprawdzić ostatnio mój starter z Xiaomi na Almerze 1.5, bo się rozładowała. Ale pod moją nieobecność ojciec poleciał, rozciągnął przedłużacz i podłączył do prostownika i zepsuł mój plan na testy :(

I dalej  nie wiem ile taki wynalazek warty ;)

Napisano
13 godzin temu, rallyrychu napisał:

Miałem sprawdzić ostatnio mój starter z Xiaomi na Almerze 1.5, bo się rozładowała. Ale pod moją nieobecność ojciec poleciał, rozciągnął przedłużacz i podłączył do prostownika i zepsuł mój plan na testy :(

I dalej  nie wiem ile taki wynalazek warty ;)

70mai odpalałem diesla 2l, benzynę 1.6 w sytuacji gdy aku nie zapaliło kontrolek

Napisano
  • Autor
15 godzin temu, Spajdi napisał:

Albo miałeś słaby styk na krokodylach, albo nie poczekałeś chwilę po podłączeniu

Może tak być:hmm:.

Ale aku to już totalny zgon

Napisano
Zakupiłem to: https://allegro.pl/oferta/urzadzenie-rozruchowe-jump-starter-7w1-powerbank-9536756048

Po świętach będę testował na benzynie nieruszanej 2 miesiące[emoji12]

Daje radę. Odpalałem 1,4 i 1,8 benzyny z padniętym aku (kontroli świeciły ale nie kręcił rozrusznik). Realnie ma ok 6000 mah, choć na moim Chińczyk napisał 20 000 Mah [emoji23]. Jedyny fail był gdy pożyczyłem somsiadowi a on myślał, ze to prostownik - aku nie naładował i nie odpalił [emoji2957]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano
2 godziny temu, moonwalker napisał:

Daje radę. Odpalałem 1,4 i 1,8 benzyny z padniętym aku (kontroli świeciły ale nie kręcił rozrusznik). Realnie ma ok 6000 mah, choć na moim Chińczyk napisał 20 000 Mah emoji23.png. Jedyny fail był gdy pożyczyłem somsiadowi a on myślał, ze to prostownik - aku nie naładował i nie odpalił emoji2957.png

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

chinczyk mógł dobrze napisać, bo bateria może być 3,6V ... 

Napisano
  • Autor

będzie jeszcze nie raz okazja to sprawdzić. Choćby jutro na wszelki wypadek biorę w plecak bo ma być poniżej 10 C;p

Napisano
W dniu 12.01.2021 o 20:42, Spajdi napisał:

1.2, 2.3, 6.2 benzyna, 2.4, 1.9 diesel i jeżeli akumulator nie miał zwarcia to wszystkie ruszyły, poddał się tylko przy 3.0 dieslu w dostawczaku. 6.2 benzyna

Odpaliłem 2.0 Mjet przy napięciu na akku poniżej 10v - i to powerbankiem z Gearbest. Ostatnie ładowanie w lipcu 2020 i jeden strzał w akku, po którym odpalił.

20210114_204829.jpg.8327c2aab6852b490bdce201ed4872ea.jpg

No ale postraszyliscie mnie i przygotowuje się do operacji odpalenia mastodonta w weekend bo stoi od dłuższego czasu nieuzwany. 

20210114_205258.jpg.14c40fd44d83691888bfb5f5bf14b408.jpg

Edytowane przez el_guapo

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor
W dniu 14.01.2021 o 15:25, Mr_Hyde napisał:

będzie jeszcze nie raz okazja to sprawdzić.

Brat próbował w te mrozy  golfa 4 1.6 i musiał akumulator do domu brać. Albo nie umiemy obsługiwać albo to szit:swiety:

Edytowane przez Mr_Hyde

Napisano
5 godzin temu, Mr_Hyde napisał:

Brat próbował w te mrozy  golfa 4 1.6 i musiał akumulator do domu brać. Albo nie umiemy obsługiwać albo to szit:swiety:

... a robicie zgodnie z instrukcją? W tych starterach zazwyczaj trzeba zrobić jakąś procedurę startu - włączyć, poczekać aż się naładuje jakiś "kondensator" i wtedy kręcisz ... powerbank wyczuwa spadek napięcia co wyzwala strzał. Nawet taki najbardziej podły chińczyk dawał radę. 

Napisano
11 godzin temu, Azbest napisał:

W tych starterach zazwyczaj trzeba zrobić jakąś procedurę startu - włączyć, poczekać aż się naładuje jakiś "kondensator" i wtedy kręcisz ..

Dokładnie.

Na wtyczce są dwie diody - zapalenie się zielonej (albo zgaśnięcie czerwonej - już nie pamiętam) informuje, że jest gotowy "strzał" - coś jak w defibrylatorze.

Dodatkowo jest sygnał dźwiękowy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.