Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

montaż wanny

Featured Replies

Napisano

wanna to Cersanit Lana 150x70

wanna jak stoi na podłodze to wygląda tak jak na zdjęciu

czyli jest pochylona o ok 4 cm mierząc po bokach

spód wanny wzmocniony stoi równo na podłodze

i teraz mam zagadkę czy regulując nóżkami mam wypoziomować wanne czy ten typ tak ma

z instrukcji obrazkowej nie wynika jednoznacznie jak zamontować, choć z obrazków skłaniałbym się, że trzeba ją wypoziomować

ale wtedy szyna od nóżek będzie pod lekkim skosem względem dna 

po wypoziomowaniu wanny dno będzie pochylone (w tej chwili jest praktycznie poziom od wewn) i może powodować dyskomfort przy braniu prysznica

jak się za to zabrać ?

wanna.jpg

Napisano

Wg mnie jak zabudujesz tak jak stoi to będzie źle wyglądać. Ja bym poziomował górę...

Napisano

Tak jak kolega powyżej napisał. Góra w poziomie, odpływ wody będzie prawidłowy :) 

Napisano
  • Autor

wg strony Cersanitu trzeba poziomować

Napisano

Że też powstał taki temat :facepalm: Wanna ma swój własny spadek, montowanie jej tak jak stoi może powodować niespływanie wody do końca. I każda wanna, i każdy brodzik mają spadki, więc jesli brałeś do tej pory prysznic w wannie to nie powinieneś poczuć różnicy. Poza tym wystarczy pomyśleć, jak to będzie wyglądać, gdy na linii płytek na ścianie będzie spadająca krawędź wanny ;]

Napisano

Przykręcasz stelaż pod wannę, nóżki itd. Poziomica w dłoń i poziomujesz po długości i szerokości. I tyle.

Napisano
3 godziny temu, Jerzyk_ napisał:

jak się za to zabrać ?

Zdarzyło mi się montować już kilka wanien i brodzików.  Moja rada: gdy przykręcisz nóżki i wypoziomujesz, to sprawdź jak się wanna zachowuje gdy do niej wejdziesz.  Egzemplarze, które montowałem zachowywały się jak niedorobione, kartonowe pudła na wiotkich podstawach. Pod jedną wannę podmurowywałem cegły i opiankowałem szpary, bo dno się uginało pod moim ciężarem. W kolejnej wzmacniałem połączenia nóżek z wanną, bo konstrukcja nóżek zbyt wiotka.

Napisano

Właśnie... Poleci ktoś firmę od wanien gdzie stelaż jest porządny i nie trzeba robić rzeźby z murowaniem? Też się spotkałem z lipnymi stelażami że skrzypialo wszystko jak stare pudło.

Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka

Napisano
9 godzin temu, gondoljerzy napisał:

Zdarzyło mi się montować już kilka wanien i brodzików.  Moja rada: gdy przykręcisz nóżki i wypoziomujesz, to sprawdź jak się wanna zachowuje gdy do niej wejdziesz.  Egzemplarze, które montowałem zachowywały się jak niedorobione, kartonowe pudła na wiotkich podstawach. Pod jedną wannę podmurowywałem cegły i opiankowałem szpary, bo dno się uginało pod moim ciężarem. W kolejnej wzmacniałem połączenia nóżek z wanną, bo konstrukcja nóżek zbyt wiotka.

Majstrzy często tak robią - podkładają bloczki, obciążają wannę od góry, poziomują i piankują od spodu.

Obciążenie zdejmują, jak pianka zesztywnieje.

Napisano
11 godzin temu, gondoljerzy napisał:

Można jeszcze zalać wodą i zobaczyć co się dzieje ;)

Napisano
1 godzinę temu, rwIcIk napisał:

Majstrzy często tak robią - podkładają bloczki, obciążają wannę od góry, poziomują i piankują od spodu.

Obciążenie zdejmują, jak pianka zesztywnieje.

owszem tak robią , u mnie tak było. Potrzebowałem wyjąć wannę tak żeby przygotować pod postawienie kabiny wszystko a jednocześnie mieć wannę na nóżkach żeby jakoś funkcjonować .Niestety nie było opcji bez uszkodzenia wanny jej wyjąć ;) 

Napisano
2 minuty temu, Oscar_ napisał:

owszem tak robią , u mnie tak było. Potrzebowałem wyjąć wannę tak żeby przygotować pod postawienie kabiny wszystko a jednocześnie mieć wannę na nóżkach żeby jakoś funkcjonować .Niestety nie było opcji bez uszkodzenia wanny jej wyjąć ;) 

Na wsi dla odmiany mam wannę wolnostojącą, bez zabudowy :yay:

Napisano
2 godziny temu, rwIcIk napisał:

Na wsi dla odmiany mam wannę wolnostojącą, bez zabudowy :yay:

Czyli masz pokój kąpielowy a nie łazienkę - godnie:skromny:

Napisano
3 hours ago, Oscar_ said:

Można jeszcze zalać wodą i zobaczyć co się dzieje ;)

Tylko dobrze za wczasu podlaczyc odplyw ;]

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał:

Tylko dobrze za wczasu podlaczyc odplyw ;]

Słuszna uwaga ;)

Napisano
5 godzin temu, rwIcIk napisał:

Eee tam ;]

zwykła łazienka robiona na szybko :ok:20140316_143016.jpg

Wszystko w stylu retro. Wodę też nalewasz wiadrami do wanny ;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.