Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podsumowanie 2020 Top modele dla Kowalskiego

Featured Replies

Napisano
On 1/2/2021 at 1:07 PM, RABIN said:

ja też , fajne ceny teraz maja w suzuki pojechałem pomacać i zewnątrz mogło by być a w środku już nie koniecznie.

Zona wsiadła do swifta który jej się bardzo podoba i w środku również bieda z nędzą :(

Materiały materiałmi, nie są porywające, ale i  IMO w Suzuki najgorzej jest z wyciszeniem wnętrza - Switf czy Vitara odstają, bo konkurencja w tej samej klasie jest IMO lepiej wyciszona.

Napisano
PSA nie żyje z tak egzotycznych rynków jak Polska.
PSA żyje z flot w firmach z francuskim kapitałem. W sumie całe życie robię w korpo z kapitałem francuskim i jak chłopaki z Paryza coraz bardziej interesowali się spółka córka w PL, tym ta spółka coraz szybciej ograniczała pojazdy we flocie do producentów francuskich lub z kapitałem francuskim.

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

Napisano
2 minuty temu, spad napisał:

PSA żyje z flot w firmach z francuskim kapitałem. W sumie całe życie robię w korpo z kapitałem francuskim i jak chłopaki z Paryza coraz bardziej interesowali się spółka córka w PL, tym ta spółka coraz szybciej ograniczała pojazdy we flocie do producentów francuskich lub z kapitałem francuskim.

To chyba akurat dość powszechne i normalnym jest wspieranie firm z własnego kraju. Nie dotyczy PL 😁😂😂 u nas jest wszystko na odwrót 😁

Napisano
To chyba akurat dość powszechne i normalnym jest wspieranie firm z własnego kraju. Nie dotyczy PL [emoji16][emoji23][emoji23] u nas jest wszystko na odwrót [emoji16]
U nich to czasami aż do przesady. Np. zmieniliśmy biuro i pozbywalismy się masy rzeczy ze starego biura. Zostały przekazane do kilku fundacji charytatywnych. Co ciekawe każda z fundacji ma koneksje z Francją.

Napisano
31 minutes ago, spad said:

Patrzac po wynikach sprzedazy, to za wiele tych flot niestety nie ma...

Napisano

To osobowe.

Poproszę wszystkie dostawcze.

Od mini do maxi.

Dziękuję.

Napisano
Godzinę temu, pakafoto napisał:

To osobowe.

Od mini do maxi.

Dziękuję.

Malo kowalskich kupuje dostawcze.....Jak juz to chyba na firme....

Napisano
2 godziny temu, sdss napisał:

To chyba akurat dość powszechne i normalnym jest wspieranie firm z własnego kraju. Nie dotyczy PL 😁😂😂 u nas jest wszystko na odwrót 😁

A premiera Pawlaka pamiętacie i jego apel, żeby administracja rządowa przesiadła się na polonezy ? :bzik:

Napisano
4 godziny temu, Maciej__ napisał:

Patrzac po wynikach sprzedazy, to za wiele tych flot niestety nie ma...

Zestawienie powyżej jest dla użytkowników prywatnych, nie flot.

Znalazłem takie, ogólne zestawienie:

Peugeot - 11 039 sprzedanych samochodów
Fiat  - 11 487 sprzedanych samochodów
Opel - 13 729 sprzedanych samochodów
Ford - 16 590 sprzedanych samochodów
Hyundai - 17 894 sprzedanych samochodów
Renault - 18 394 sprzedanych samochodów
Dacia - 20 058 sprzedanych samochodów
Kia - 23 198 sprzedanych samochodów
Volkswagen - 34 011 sprzedanych samochodów
Skoda - 55 068 sprzedanych samochodów
Toyota - 58 464 sprzedanych samochodów

Toyota i Skoda wymiatają, ale Peugeot czy Renault w tym zestawieniu jakoś tragicznie nie wypadają ;)

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, pakafoto napisał:

To osobowe.

Od mini do maxi.

Dziękuję.

Fizole kuja dostawcze? 

Napisano
8 godzin temu, Majkiel napisał:

Toyota i Skoda wymiatają, ale Peugeot czy Renault w tym zestawieniu jakoś tragicznie nie wypadają ;)

Jak zsumujesz PSA to masz czwartą pozycję i 24,7 tys. pojazdów. 

Napisano
9 godzin temu, Majkiel napisał:

Hyundai z Kia ponad 40 000 :ok:

Napisano

Jak zsumujesz PSA to masz czwartą pozycję i 24,7 tys. pojazdów. 

Ale w 2019 sam Opel sprzedal prawie 35k aut.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano
18 godzin temu, sdss napisał:

PSA nie żyje z tak egzotycznych rynków jak Polska.

PSA nie, ale jej dilerzy w PL już tak. A przy tej polityce cenowej puga i cytryny to za rok połowa się będzie musiała zwinąć. 

Napisano
14 godzin temu, sdss napisał:

Skandynawski producent pojazdów ciężarowych, autobusów i sprzętu ciężkiego stawiając swoją fabrykę i biuro w Polsce, nawet wyposażenie biura przywiózł ze swojego kraju. ;] 

Napisano
43 minuty temu, Maciej__ napisał:

Ale w 2019 sam Opel sprzedal prawie 35k aut.

A co Opel ma teraz do sprzedania? Jedynie corsa jest nowoczesnym i ciekawym autem jak na swoją klasę, Astra już trochę przestarzała, do tego po liftingu wykastrowana z silników, na Insigni już chyba postwili krzyżyk, bo nawet ciężko spotkać w salonie. Stoją za to jakieś pudełkowate crossovery wyglądające tak samo, niezbyt ładne, z plastikowymi progami, różniące się nie wiadomo za bardzo czym, za to z konkretnymi cenami. Więc sprzedaż nie dziwi.

Napisano
  • Autor
34 minuty temu, maro_t napisał:

A co Opel ma teraz do sprzedania? Jedynie corsa jest nowoczesnym i ciekawym autem jak na swoją klasę, Astra już trochę przestarzała, do tego po liftingu wykastrowana z silników, na Insigni już chyba postwili krzyżyk, bo nawet ciężko spotkać w salonie. Stoją za to jakieś pudełkowate crossovery wyglądające tak samo, niezbyt ładne, z plastikowymi progami, różniące się nie wiadomo za bardzo czym, za to z konkretnymi cenami. Więc sprzedaż nie dziwi.

Oni chyba nie maja pomyslu na Opla... ba na Citroena nie maja. Uparcie rozwijaja DS a tu niestety musza miec inna strategie. Statystyczny klient Merca czy BMW nie pojdzie po DS.. trzeba zachecic cena i za parenascie lat moze to byc marka premium. Jakos niedawno byl tu watek o P2008 Audi Q3 okazalo sie tansze :hehe: Rece opadaja. Szkoda bo im wieksza konkurencja tym lepiej. Zaraz nam tylko niemieckie auta zostana do wyboru.  

Napisano
2 godziny temu, maro_t napisał:

Astra prezentuje się jeszcze nienajgorzej, ale Corsa, dużo ciekawsza, niewiele mniejsza, a cena przy podobnym silniku i wyposażeniu jednak niższa. Do Astry bez 80 tysięcy nie ma co podchodzić (cennikowo). Jeszcze niedawno były jakieś promocje od 59, z resztą, od początku swojego bytu w latach dziewięćdziesiątych, Astra była rozsądnie wycenianym kompaktem, co widać na ulicach.

A z crossoverów, to mają dwa z segmentu B i jednego C.

Jest nowa Mokka - dość śmiała stylistyka, ale cena 80+ za podniesioną Corsę. Spokrewniona z nowym Peugeotem 2008 i nową Corsą.

Ciut większy Crossland, teoretycznie następca Merivy - też 80+, ewentualnie jak ktoś lubi podziwiać widoki, to 1.2 83KM w cenach od 72 tysięcy

Grandland X jest największy, cena ponad 105, stylistycznie jak Astra i Crossland. Na ulicach to tego specjalnie nie widać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.