Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pokrowce na fotele CITIGOe - tylna kanapa ISOFIX.

Featured Replies

Napisano

Witam,

pytanie może banalne czy ktoś stosuje pokrowce na fotele, a raczej na tylną kanapę która jest dzielona i ...

Właśnie o ów "i" chodzi, a wujek Google nie pomaga.

Poszukuję pokrowców które mają wycięcia nie tylko na mocowanie pasów bezpieczeństwa, ale i na mocowanie fotelików w systemie ISOFIX. 

Czy ktoś może pomóc?

Napisano

Ja bym na kaciku skody zapytal, chyba, ze nie bylo dzielonych kanap w benzynowcach, ale nie sadze.

Napisano
1 godzinę temu, wyrozumialy1 napisał:

Witam,

pytanie może banalne czy ktoś stosuje pokrowce na fotele, a raczej na tylną kanapę która jest dzielona i ...

Właśnie o ów "i" chodzi, a wujek Google nie pomaga.

Poszukuję pokrowców które mają wycięcia nie tylko na mocowanie pasów bezpieczeństwa, ale i na mocowanie fotelików w systemie ISOFIX. 

Czy ktoś może pomóc?

Ja mam całkiem fajne pokrowce. Wzór wygląd jak oryginał, mają wycięcia na pasy i takie plastiki do Isofixów. Kupowałem w pl firmie, mieli 3 rodzaje pokrowców, ale nie mogę znaleźć zamówienia, chyba przez telefon zamawiałem. Jak chcesz mogę poszukać producenta.

Aha na ich stronie pamiętam, że eCityGo nie było, ale potwierdzałem w Skodzie, że nie ma różnic w siedzeniach i od Citygo pasowały bez problemu.

Napisano
1 hour ago, mrBEAN said:

Zupełnie bez zgryźliwości, ale po co w obecnych czasach stosuje się pokrowce? 🧐

W połączeniu z fotelikiem potrafię zrozumieć. Ale sam nigdy nie stosowałem i nie przypominam sobie wielkich problemów z zabrudzonymi siedzeniami a dzieciaki różne rzeczy jadły...

Napisano
5 godzin temu, mrBEAN napisał:

Jak to po co? Wydasz dwie stówy na szmaty, później przez 5 lat będziesz z nimi walczył, a to pas się nie będzie dopinał, a to isofix, a to kanapy nie rozłożysz. Ale jak już przyjdzie co do czego to po tych 5 latach sprzedasz samochód średnio 50 zł drożej.

Napisano
6 godzin temu, mrBEAN napisał:

Po to bo te auta nie mają skóry na siedzeniach i jak Ci pociechy powylewają soczki to tak łatwo nie zejdzie :).

Napisano
4 godziny temu, HelixSv napisał:

W połączeniu z fotelikiem potrafię zrozumieć. Ale sam nigdy nie stosowałem i nie przypominam sobie wielkich problemów z zabrudzonymi siedzeniami a dzieciaki różne rzeczy jadły...

hmm, wycinałem już gumy rozpuszczalne, wygrzebywałem czekoladkę z rowków, wysyłałem rozmoknięte paluszki i ścierałem pozostałości soku. Przy skórze nie ma z tym problemu, schodzi prędzej czy później. Ze szmatą jak w Skodzie jest problem.

Napisano
4 minutes ago, sherif said:

hmm, wycinałem już gumy rozpuszczalne, wygrzebywałem czekoladkę z rowków, wysyłałem rozmoknięte paluszki i ścierałem pozostałości soku. Przy skórze nie ma z tym problemu, schodzi prędzej czy później. Ze szmatą jak w Skodzie jest problem.

Kurczę, albo moje dzieci były uważniejsze, albo nie pozwalałem im na jedzenie czegoś uperdliwego w czyszczeniu. Pewnie jakieś chipsy to był max.

Albo pamięć już nie teges... :old:

Napisano
36 minut temu, sherif napisał:

OK, taki kaliber, trochę rozjaśnia ;) 

Napisano
40 minut temu, HelixSv napisał:

Kurczę, albo moje dzieci były uważniejsze, albo nie pozwalałem im na jedzenie czegoś uperdliwego w czyszczeniu. Pewnie jakieś chipsy to był max.

Albo pamięć już nie teges... :old:

U mnie w aucie zazwyczaj mają zakaz jedzenia, chyba że jedziemy gdzieś dalej. U żony w Skodzie nie ma restrykcji i właśnie stąd pokrowce, bo już w miesiąc potrafiły uświnić siedzenia :) a ja nie lubię jak jest brudno.

Napisano
  • Autor
18 godzin temu, mrBEAN napisał:

W tym akurat zastosowaniu nie chodzi o dziecko a o psa, który przewożony w bagażniku (przypięty do mocowania ...) ma położona mniejszą część oparcia tylnej kanapy. Pozwala mu to do przesunięcia się do części kabinowej samochodu i opierania się nawet w części między siedziskami na tylnej kanapie. Z uwagi na to, że ma długą sierść to przenosi bardzo dużo piasku, który nie tylko brudzi, ale dostaje się pomiędzy siedzenie a fotelik i będzie wycierać tapicerkę - sama podkładka pod fotelik nie rozwiązuje problemu.

Czy powyższa odpowiedz w pełni satysfakcjonuje kolegę @mrBEAN?

Napisano
  • Autor
23 godziny temu, kartonik napisał:

Mirex II, oni chyba zwracają uwagę na takie szczegóły.

Dziękuje za podpowiedz (https://pokrowce.net/galeria/skoda/) sprawdzę czy mają również wycięcia pod ISOFIX.

Napisano
  • Autor
23 godziny temu, zinger napisał:

Ja bym na kaciku skody zapytal, chyba, ze nie bylo dzielonych kanap w benzynowcach, ale nie sadze.

Temat ISOFIX również występował w spaliniakach?

Napisano
  • Autor
22 godziny temu, sherif napisał:

Ja mam całkiem fajne pokrowce. Wzór wygląd jak oryginał, mają wycięcia na pasy i takie plastiki do Isofixów. (...)

Jeżeli kolega @sherifmógłby poszukać to będę wdzięczny - jakaś fotka jak to wygląda z uchwytami ISOFIX u Kolegi?

Napisano
2 godziny temu, wyrozumialy1 napisał:

Czy powyższa odpowiedz w pełni satysfakcjonuje kolegę @mrBEAN?

Tak, bezapelacyjnie! 
Przepraszam, że zapytałem, ale miło, że byłeś wyrozumiały ☺️

Napisano
  • Autor
23 godziny temu, mrBEAN napisał:

Tak, bezapelacyjnie! 
Przepraszam, że zapytałem, ale miło, że byłeś wyrozumiały ☺️

😄 Kto pyta nie błądzi i nie ma za co przepraszać 👍

Napisano
W dniu 1.04.2021 o 09:55, wyrozumialy1 napisał:

Jeżeli kolega @sherifmógłby poszukać to będę wdzięczny - jakaś fotka jak to wygląda z uchwytami ISOFIX u Kolegi?

Autodekor.pl taką mam metkę

20210402_121118.jpg.a086a5ebd4bc10cc0f745fbefcbf8633.jpg

Jak widać już uwalone.

Napisano
  • Autor
W dniu 2.04.2021 o 12:13, sherif napisał:

Autodekor.pl taką mam metkę

[zdęcie]

Jak widać już uwalone.

Poprzednia odpowiedź poleciała chyba w czarną dziurę, a więc jeszcze raz.

Czy te otwory do ISOFI-a były fabrycznie wycięte? Plastiki od nich widzę chyba są demontowane?

Muszę sprawdzić. 

Napisano
3 godziny temu, wyrozumialy1 napisał:

Poprzednia odpowiedź poleciała chyba w czarną dziurę, a więc jeszcze raz.

Czy te otwory do ISOFI-a były fabrycznie wycięte? Plastiki od nich widzę chyba są demontowane?

Muszę sprawdzić. 

Tak, ja nic nie wycinałem. Te plastiki można wyjąć, ale dodatkowo trzymają pokrowiec.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.