Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zielona plama pod fordem ka2

Featured Replies

Napisano

Serwus. Pojawiła się pod żony autem zielona plama. Nie bardzo wiem skąd to się wylało. Płyn w chłodnicy czerwony i jest ok. Spryskiwacze ok ale to było dość gęste. Podejrzewam wspomaganie które działa ciut słabiej ale mechanik twierdzi że w tym modelu występuje elektryczne wspomaganie i z tego raczej nic nie wyciekło. Skąd coś takiego mogło się wylać może wy pomożecie. IMG-20211110-WA0000.jpg.ca402e5dcf068dac10d8fd85cea68cca.jpg

Napisano

Olej? Castrol chyba bywa zielony.

Napisano

a jakim cudem płyn ze wspomagania miałby się znaleźć pod fotelem pasażera?, zielony to zapewne z klimatyzacji barwnik?

ale to nie wygląda na barwnik z klimatyzacji, tamten jest bardziej oczo.ebny

Edytowane przez Waldek40

Napisano

Jeżeli zrobotyzwana skrzynia to taki olej jest w sterowniku hydraulicznym skrzyni.

Napisano
  • Autor

Zwykła skrzynia. To chyba to samo co fiat 500. A plama była pod autem tak jakby pod silnikiem. Olej to nie był. Zero wycieków. 

Napisano
Serwus. Pojawiła się pod żony autem zielona plama. Nie bardzo wiem skąd to się wylało. Płyn w chłodnicy czerwony i jest ok. Spryskiwacze ok ale to było dość gęste. Podejrzewam wspomaganie które działa ciut słabiej ale mechanik twierdzi że w tym modelu występuje elektryczne wspomaganie i z tego raczej nic nie wyciekło. Skąd coś takiego mogło się wylać może wy pomożecie. IMG-20211110-WA0000.jpg.ca402e5dcf068dac10d8fd85cea68cca.jpg
Płyn hamulcowy?

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

Napisano

Na stówę pewny jesteś, że to z waszego auta wyciek? Podłoż tekturę pod silnikiem to pozwoli zawęzić pole poszukiwań-bedziesz wiedział skąd kapie.

Napisano
  • Autor

Płyn hamulcowy też odpada. I na stówe wyciek był z pod ka. A nie ma tam czasami jakiegoś oleju w układzie kierowniczym, wspomaganiu w układzie zmknietym? 

Napisano
18 minut temu, Harnas80 napisał:

Płyn hamulcowy też odpada. I na stówe wyciek był z pod ka. A nie ma tam czasami jakiegoś oleju w układzie kierowniczym, wspomaganiu w układzie zmknietym? 

Nie no, przecież tam jest silnik elektryczny w kolumnie kierownicy.

Może ze skrzyni biegów, na półosiach.

Napisano

Jak mi się rozwaliła osłona przegubu, to miałem zielone ślady na nadkolu. Ten smar powinien być gęsty, ale może ktoś zastosował taki rzadki?

Napisano
9 godzin temu, rallyrychu napisał:

Jak mi się rozwaliła osłona przegubu, to miałem zielone ślady na nadkolu. Ten smar powinien być gęsty, ale może ktoś zastosował taki rzadki?

teraz dają zielony smar w przeguby 8], zawsze tam dawali smar molibdenowy czy tam grafitowy czarny

Napisano
3 hours ago, Waldek40 said:

teraz dają zielony smar w przeguby 8], zawsze tam dawali smar molibdenowy czy tam grafitowy czarny

Jak dla mnie to wyciek ze skrzyni, rozleciał się uszczelniacz przegubu od strony skrzyni biegów. 

Napisano

Olej do smarowania sprężarki w klimie jest przeważnie zielony.

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

Napisano
2 godziny temu, steyr napisał:

Olej do smarowania sprężarki w klimie jest przeważnie zielony.

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

I na to bym stawiał ;) 

Napisano
11 godzin temu, Waldek40 napisał:

Kia w 2010 taki wsadziła w oryginalny przegub ;)

Napisano
W dniu 19.02.2022 o 15:04, Harnas80 napisał:

Może odchody gombołka?