Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bagażnik rowerowy a brak trzeciej tablicy

Featured Replies

Napisano
1 minutę temu, sherif napisał(a):

Straszyli karami za podrabiana numery oraz, że :milicja: ma niby to kontrolować.

Tak, mialo byc od marca, ale przesuneli na pazdziernik:

https://tvn24.pl/biznes/moto/kodeks-karny-tablice-rejestracyjne-za-podrobione-tablice-bedzie-mozna-trafic-do-wiezienia-nowy-termin-wejscia-w-zycie-6797183

Wychodzi na to, ze lepiej jezdzic bez tablicy niz z taka z allegro ;]

Edytowane przez Maciej__

Napisano
1 godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Takie rzeczy się powinno załatwiać przez net z dostawą do domu...

No ale wtedy trzeba by się pozbyć połowy urzędników.

no tak połowę urzędników:hehe: nie każdy jest cyfrowo na tyle ogarnięty, żeby przez net załatwić sprawy, potwierdzić tożsamość i odebrać znak legalizacyjny. Lenistwo i tyle. Przykład @sherif pokazuje, że jak ktoś chce to przeskoczy:skromny:

Napisano
3 godziny temu, dobromir napisał(a):

Dla Ciebie to kawałek blachy a dla pracownika z wk to jednak coś innego. 

Ja bym ich wszystkich przeniósł so innego urzędu. Te całe wyrabianie tablic przerejestrowanie. Tablice na przyczepki na bagażniki itd. Jechać zobaczyć jak jest za granica i wprowadzić u nas. Zgłosili chłopa do prokuratury, ze na Allegro kupił :facepalm: 

Napisano
2 godziny temu, Maciej__ napisał(a):

Takie rzeczy się powinno załatwiać przez net z dostawą do domu...

No ale wtedy trzeba by się pozbyć połowy urzędników.

Tak jest właśnie na allegro. Za 2 dni tablica u ciebie. Ile ja km zrobiłem na niej no i kosztowała 20 zł. Nawet nie sprawdzam ile w urzędzie :jem:

Napisano
41 minut temu, r1sender napisał(a):

no tak połowę urzędników:hehe: nie każdy jest cyfrowo na tyle ogarnięty, żeby przez net załatwić sprawy, potwierdzić tożsamość i odebrać znak legalizacyjny. Lenistwo i tyle. Przykład @sherif pokazuje, że jak ktoś chce to przeskoczy:skromny:

Całe życie robiłeś w bidzetowce to Cię nic nie dziwi ;]

Tu nie chodzi o to, żeby trzeba bylo przeskakiwać tylko, powinno byc sprawnie i wygodnie dla petenta.

A jak ktoś nie jest cyfrowy to niech idzie i robi w urzędzie po staremu.

Napisano
3 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

Całe życie robiłeś w bidzetowce to Cię nic nie dziwi ;]

Tu nie chodzi o to, żeby trzeba bylo przeskakiwać tylko, powinno byc sprawnie i wygodnie dla petenta.

A jak ktoś nie jest cyfrowy to niech idzie i robi w urzędzie po staremu.

byś się zdziwił jakie problemy ludzie mają z wypełnieniem wniosku o dowód osobisty czy rejestracyjny, a Ty chcesz żeby wszystko przez internet załatwiali:hehe:

Napisano
7 godzin temu, r1sender napisał(a):

byś się zdziwił jakie problemy ludzie mają z wypełnieniem wniosku o dowód osobisty czy rejestracyjny, a Ty chcesz żeby wszystko przez internet załatwiali:hehe:

Ja nie chcę żeby wszystko zalatwiali, tylko żeby była taka możliwość.

Napisano
1 godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Ja nie chcę żeby wszystko zalatwiali, tylko żeby była taka możliwość.

Okej tylko to nie zmieni nic, bo fizycznie tej czynności nie ubędzie tylko klient przed okienkiem.

Napisano
35 minut temu, r1sender napisał(a):

Okej tylko to nie zmieni nic, bo fizycznie tej czynności nie ubędzie tylko klient przed okienkiem.

Oczywiscie, ze by zmienilo gdyby wziac wzorce z cywilizowanych krajow i nie robic z rejestarcji auta wielkiego aj-waj :ok:

Ale u nas musi byc sterta papierow, pieczatek i nikomu niepotrzebnej roboty...

Wpisywanie haka do DR to chyba szczyt idiotyzmu, skoro wczesniej diagnosta zrobil adnotacje w CEPIK przy przegladzie :facepalm:

Na co to komu potrzebne? :nie_wiem:

Napisano
9 minut temu, r1sender napisał(a):

Nie o przepisach a o czynnościach piszę. To czy złożysz wniosek przez internet czy fizycznie przy okienku się pokażesz niczego nie zmienia. Czynność musi ktoś wykonać.

Oczywiscie, ale w takiej sytuacji mozna by duza czesc tej roboty scentralizowac co jest bardziej efektywne.

Napisano
2 godziny temu, Maciej__ napisał(a):

Wpisywanie haka do DR to chyba szczyt idiotyzmu, skoro wczesniej diagnosta zrobil adnotacje w CEPIK przy przegladzie :facepalm:

Na co to komu potrzebne? :nie_wiem:

+ kupna nowego auta z hakiem = wizyta po zakupie w SKP + wpis w UK :facepalm:

Napisano
13 godzin temu, r1sender napisał(a):

No tak, tylko że u mnie firma leasingowa znała ścieżkę uzyskania tego, nie trzeba było dodatkowych zgód (u nich i u mnie), itd. Poza tym sporo wcześniej musiałem to zaplanować, zawieść im DR, poczekać miesiąc i odebrać DR + 3cią rejestracje.

Strasznie to upierdliwe ..

Napisano
22 minuty temu, sherif napisał(a):

+ kupna nowego auta z hakiem = wizyta po zakupie w SKP + wpis w UK :facepalm:

Miałem to szczęście, że dealer miał SKP u siebie, ale i tak po odbiorze musieliśmy się przejechać kilkadziesiąt metrów do innej hali.

Wpis w WK połączyłem ze stałym DR, na tymczasowym DR w schowku woziliśmy zaświadczenie z SKP.