MarcG Posted January 24 Share Posted January 24 No to jestem po drugim przeglądzie po 60kkm, cena 1850pln. Samochód kupiony przeszło 2.5 roku temu, silnik 2.0crdi 185KM. Wersja najbiedniesza bez bajerów, awd, potrójna klima, automat za 130kpln. Utrata wartości chyba 0% bo pewnie za tyle bym sprzedał Spalanie średnie 8.1 l/100km. Jeżdżony główne trasa, dosyć szybko. Koszty utrzymania dosyć niskie bo przeglądy co 30kkm. Trochę mulisty ale da się w miarę sprawnie jechać. Miejsca w środku sporo, 7 miejsc, te z tyłu nawet nie najmniejsze, z 170 wzrostu da się jechać Awarii brak, tylko paliwo i płyn do szyb trzeba dolewać. Ogólnie nuda 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rwIcIk Posted January 24 Share Posted January 24 Takich "normalnych" samochodów już nie ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pejus1982 Posted January 24 Share Posted January 24 Dzisiaj za tyle to lepiej wyposażony kompakt 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin79 Posted January 24 Share Posted January 24 17 minut temu, MarcG napisał(a): No to jestem po drugim przeglądzie po 60kkm, cena 1850pln. Samochód kupiony przeszło 2.5 roku temu, silnik 2.0crdi 185KM. Wersja najbiedniesza bez bajerów, awd, potrójna klima, automat za 130kpln. Utrata wartości chyba 0% bo pewnie za tyle bym sprzedał Spalanie średnie 8.1 l/100km. Jeżdżony główne trasa, dosyć szybko. Koszty utrzymania dosyć niskie bo przeglądy co 30kkm. Trochę mulisty ale da się w miarę sprawnie jechać. Miejsca w środku sporo, 7 miejsc, te z tyłu nawet nie najmniejsze, z 170 wzrostu da się jechać Awarii brak, tylko paliwo i płyn do szyb trzeba dolewać. Ogólnie nuda Czyli masz wersje M ? Ja się dzisiaj dowiedziałem że padł mi naped 4x4 podobno wada fabryczna więc zwróć na to uwagę jak masz jeszcze gwarancję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcG Posted January 24 Author Share Posted January 24 Teraz, Marcin79 napisał(a): Czyli masz wersje M ? Ja się dzisiaj dowiedziałem że padł mi naped 4x4 podobno wada fabryczna więc zwróć na to uwagę jak masz jeszcze gwarancję. 7 lat gwarancji więc jeszcze mam czas. Jaki masz przebieg ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin79 Posted January 24 Share Posted January 24 2 minuty temu, MarcG napisał(a): 7 lat gwarancji więc jeszcze mam czas. Jaki masz przebieg ? 144 , zobacz sobie ile jest gwarancji i czy w ogóle obejmuje sprzęgło napędu 4x4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rwIcIk Posted January 24 Share Posted January 24 Przy 4x4 trzeba uważać na średnicę opon i odpowiednią ich rotację. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcG Posted January 24 Author Share Posted January 24 1 minutę temu, rwIcIk napisał(a): Przy 4x4 trzeba uważać na średnicę opon i odpowiednią ich rotację. To nie to, jest problem z wyrabianiem się jakiś zębów w przeniesieniu napędu. Sprawa typowa podobno. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin79 Posted January 24 Share Posted January 24 4 minuty temu, rwIcIk napisał(a): Przy 4x4 trzeba uważać na średnicę opon i odpowiednią ich rotację. Masz opis , Ciebie to też dotyczy . http://www.klubsorento.pl/forum/viewtopic.php?f=289&t=18201 Awaria sprzęgła nie jest sygnalizowana przez kontrolki a aso podczas przeglądu serwisowego "nie zauważa" problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipper Posted January 24 Share Posted January 24 12 minut temu, MarcG napisał(a): To nie to, jest problem z wyrabianiem się jakiś zębów w przeniesieniu napędu. Sprawa typowa podobno. Wieloklin się wyrabia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rwIcIk Posted January 24 Share Posted January 24 12 minut temu, Marcin79 napisał(a): Masz opis , Ciebie to też dotyczy . http://www.klubsorento.pl/forum/viewtopic.php?f=289&t=18201 Awaria sprzęgła nie jest sygnalizowana przez kontrolki a aso podczas przeglądu serwisowego "nie zauważa" problemu Nie mam AWD Za to dwa sprzęgła do skrzyni 7dct Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlad Posted January 24 Share Posted January 24 (edited) 54 minuty temu, MarcG napisał(a): No to jestem po drugim przeglądzie po 60kkm, cena 1850pln. Samochód kupiony przeszło 2.5 roku temu, silnik 2.0crdi 185KM. Wersja najbiedniesza bez bajerów, awd, potrójna klima, automat za 130kpln. Utrata wartości chyba 0% bo pewnie za tyle bym sprzedał Spalanie średnie 8.1 l/100km. Jeżdżony główne trasa, dosyć szybko. No jesli znajdziesz teraz taka nowa Kie za 130tys to i owszem. Edited January 24 by wlad 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcG Posted January 24 Author Share Posted January 24 3 godziny temu, wlad napisał(a): No jesli znajdziesz teraz taka nowa Kie za 130tys to i owszem. Następny będzie już mniejszy, nie większy niż Sportage czy Corolla Cross. No i pewnie hybryda. Na razie mam jeszcze 4 lata albo 90kkm gwarancji więc nic nie zmieniam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacWeg Posted January 24 Share Posted January 24 4 godziny temu, MarcG napisał(a): Samochód kupiony przeszło 2.5 roku temu, silnik 2.0crdi 185KM. Spalanie średnie 8.1 l/100km. Jeżdżony główne trasa, dosyć szybko. Ty już masz automat 8 biegowy? Bo w moim 6 biegowym takie spalanie jest możliwe, przy baaaardzo spokojnej jeździe bocznymi drogami. Przeważnie osiągam 10 litrów przy jeździe mieszanej autostrada/boczne drogi. Sama autostrada z prędkością 140 - 150 km/h to minimum 11 litrów. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
volf6 Posted January 25 Share Posted January 25 7 godzin temu, MarcG napisał(a): To nie to, jest problem z wyrabianiem się jakiś zębów w przeniesieniu napędu. Sprawa typowa podobno. 7 godzin temu, Pipper napisał(a): Wieloklin się wyrabia... Raczej rdzewieje, jeśli o to chodzi, niezła lipa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipper Posted January 25 Share Posted January 25 5 godzin temu, volf6 napisał(a): Raczej rdzewieje, jeśli o to chodzi, niezła lipa Znany temat od 2gen, czyli od 2009 roku, niewiele z tym zrobili. I gen. miała inne przypadłości, ale to był czołg. Kia - kup inne auto. Tak też zrobiłem... 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wladmar Posted January 25 Share Posted January 25 2 godziny temu, Pipper napisał(a): Znany temat od 2gen, czyli od 2009 roku, niewiele z tym zrobili. I gen. miała inne przypadłości, ale to był czołg. Kia - kup inne auto. Tak też zrobiłem... Jeżeli chodzi o AWD Koreańczycy muszą się jeszcze sporo nauczyć. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcG Posted January 25 Author Share Posted January 25 12 godzin temu, JacWeg napisał(a): Ty już masz automat 8 biegowy? Bo w moim 6 biegowym takie spalanie jest możliwe, przy baaaardzo spokojnej jeździe bocznymi drogami. Przeważnie osiągam 10 litrów przy jeździe mieszanej autostrada/boczne drogi. Sama autostrada z prędkością 140 - 150 km/h to minimum 11 litrów. Tak 8-mio biegowy, skrzynia jest naprawdę niezła. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maro_t Posted January 25 Share Posted January 25 6 godzin temu, wladmar napisał(a): Jeżeli chodzi o AWD Koreańczycy muszą się jeszcze sporo nauczyć. muszą raczej przestać oszczędzać tam gdzie nie trzeba. Toyota zresztą ma podobne problemy. Np złącze/wiązka silnika tylnej osi. Tutaj przykład (mnie więcej od 4:50) 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacWeg Posted January 25 Share Posted January 25 4 godziny temu, MarcG napisał(a): Tak 8-mio biegowy, skrzynia jest naprawdę niezła. Zazdroszczę Czyli jednak prawda że nowa skrzynia zmniejsza spalanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcG Posted January 25 Author Share Posted January 25 48 minut temu, JacWeg napisał(a): Zazdroszczę Czyli jednak prawda że nowa skrzynia zmniejsza spalanie. Trochę muli przy ruszaniu, potem jest już dobrze. Pomaga tryb sport ale przy obecnych cenach paliwa te wyższe obroty jakoś mnie wystraszają 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts