Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Domofon ze sterowaniem elektrozaczepem i bramą? Jaki model?

Featured Replies

Napisano

Cześć,
chciałem zamontować u siebie zwykły domofon bezsłuchawkowy, który będzie miał opcję z domu otwarcia furtki +bramy oraz co dla mnie istotne szyfrator (wejście na kod).

No i kupiłem: "BERNSTEIN" ADS-10RU - podłączyłem niby działa, ale sposób działania to jakaś tragedia... Jak ktoś zadzwoni i nie zdąży się otworzyć lub odebrać w trakcie to domofon się zawiesza i kolejne zadzwonienie jest możliwe po ok minucie. W tym czasie nie można też nawiązać połączenia głosowego, chyba że przez okno :P  Jakość dźwięku bardzo słaba (cicho pomimo zrobienia na max).  Ogólnie działanie daleko idące od komfortowego.... także odesłałem.

No i szukam jakiejś alternatywy, tylko że na rynku nie widzę za wiele takich modeli. Może macie coś sprawdzonego?
Zastanawiam się nad ORNO OR-DOM-BA-933/W - może ktoś używa lub miał stryczność?

Ogólnie to jak najprostszy, NIE wideodomofon, bezsłuchawkowy, sterowanie elektrozaczepem + bramą, z wejściem na kod (szyfrator).

Podrzuci ktoś coś?

Napisano

Nie kupisz porządnego domofonu z szyfratorem w tym przedziale cenowym - pomnóż cenę tego badziewia x10, albo tylko stracisz nerwy i niepotrzebnie podziurawisz ściany.

Sprawa jeszcze się komplikuje przy wąskim słupku.... Jeśli jesteś nadal zainteresowany to zobacz ACO w wersji słuchawkowej za ok. 900 pln, lub wersja głośnomówiąca za 1200...

Napisano
1 godzinę temu, punktak napisał(a):

Nie kupisz porządnego domofonu z szyfratorem w tym przedziale cenowym - pomnóż cenę tego badziewia x10, albo tylko stracisz nerwy i niepotrzebnie podziurawisz ściany.

Sprawa jeszcze się komplikuje przy wąskim słupku.... Jeśli jesteś nadal zainteresowany to zobacz ACO w wersji słuchawkowej za ok. 900 pln, lub wersja głośnomówiąca za 1200...

Mam ACO i polecam, niestety jest słuchawka.

Napisano
2 godziny temu, 00Tom00 napisał(a):

macie coś sprawdzonego?

Ogólnie to jak najprostszy, NIE wideodomofon

Ja mam od miesiąca czy dwóch wideodomofon Vidos'a i w zakresie, jaki potrzebujesz, złego słowa nie powiem. 

Niestety jest "wideo" oraz cena z dodatkowym sterownikiem do bramy to jest około 1.5k PLN. 

Z plusów, jest przekierowanie na aplikację. 

Napisano
  • Autor
15 godzin temu, punktak napisał(a):

zobacz ACO w wersji słuchawkowej za ok. 900 pln, lub wersja głośnomówiąca za 1200...

Dzięki zerknę. 1200 jeszcze do przeżycia.

13 godzin temu, rwIcIk napisał(a):

Mam coś takiego

Z eura się wyleczyłem, przynajmniej z tych standardowych (wideodomofonu nie chce). Ten model który zakupiłem miał wlasnie naklejkę z tyłu eura i brandowal to swoją marka. Jakoś to nie działa zbyt dobrze, chyba, że  Twoj model z video poprawili.

Napisano

Generalnie bez problemu znajdziesz kompletny zestaw z zasilaczem  oraz brelokami zbliżeniowymi za ok 1000 PLN.  To jest sprzęt który przeżyje wszystkie chińskie wynalazki.

opis producenta

opis unifonu

pozostaje kwestia estetyki i sposób montażu.

Napisano
22 godziny temu, rwIcIk napisał(a):

Mam coś takiego

IMG_20240814_204533.jpg

Co się temu obrazu stało? 

• 5 tygodni później...
Napisano
  • Autor

Odgrzeję temat.
Przed zakupem polecanego ACO uznałem, że jeszcze ostatni raz przetestuję tańsze ORNO z komunikacją cyfrową, a dokładniej model: OR-DOM-BA-933/W

Domofon bezsłuchawkowy, szyfrator, pastylka - powiem Wam, że po pierwszych testach jestem zadowolony. Za 400-450zł zestaw działa zadziwiająco dobrze, nie zacina się, po prostu działa baz fajerwerków, ale tak jak powinien.

Zobaczymy po dłuższym czasie, na razie mogę polecić, gdyby ktoś stał przed podobnym dylematem.

Napisano
W dniu 14.08.2024 o 18:08, 00Tom00 napisał(a):

No i szukam jakiejś alternatywy, tylko że na rynku nie widzę za wiele takich modeli. Może macie coś sprawdzonego?
Zastanawiam się nad ORNO OR-DOM-BA-933/W - może ktoś używa lub miał stryczność?

Mam Orno od 10lat i w sumie mam mieszane uczucia. Wtedy nie było za wielkiego wyboru, bo musiałem mieć domofon z klawiaturą i szyfratorem od wew. Ma sterowanie ryglem i bramą. Działać, działa, ale po dużych deszczach potrafi sam dzwonić. Do zestawu mam dwa monitory, udało mi sie też połączyć to z monitoringiem, więc fajnie bo można mieć podgląd w koło domu.

Napisano

mam hik vision, działało, zmieniłem telefon i aplikacja nie działa, ma to zresetować instalator;) i od 2 lat nie potrafi... nie ma możliwości resetu bym mógł zainstalować aplikację na nowym sprzęcie, na inny mail... porażka

Napisano
2 godziny temu, 62545tomasz napisał(a):

mam hik vision, działało, zmieniłem telefon i aplikacja nie działa, ma to zresetować instalator;) i od 2 lat nie potrafi... nie ma możliwości resetu bym mógł zainstalować aplikację na nowym sprzęcie, na inny mail... porażka

Zagadaj do @DoLeCk. On mi zdalnie cały monitoring hikvision konfigurował.

A z wideodomofonu polecam 5techa. 

Po 1 to Polska firma

Po 2 mają dwuzylowy wideodomofon więc pójdzie to praktycznie na wszystkim

Po 3 mają super wsparcie techniczne. Dzwonisz i Cie technik prowadzi z za rączkę.

No i obraz żyleta, również w nocy.

17270079575251548170252473110980.jpg

Napisano

Też mam 5Tech i też polecam

Napisano
21 godzin temu, 62545tomasz napisał(a):

Zmień instalatora albo poświęć 13 minut i zrób to sam...