Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Android Auto

Featured Replies

Napisano

1. ostatnio było głośno, że AA potrafi już sterować multimediami samochodu, tj. nie muszę wychodzić z AA, żeby przełączyć się na radio i mogę je obsługiwać z poziomu AA - ostatnia aktualizacja 11.10. chyba dalej tego nie ma.

2. Czy jest gdzieś lista "kompatybilnych" aplikacji, tak żeby wyświetlały się w AA; Wiem, że można to jakoś obejść i instalować aplikacje poprzez inną (chińską) aplikację, która tak je zmienia że widać je w AA, ale trzeba udzielić takiej chińskiej aplikacji sporo uprawnień, a niekoniecznie chcę to robić. 

Napisano
5 minut temu, el_guapo napisał(a):

1. ostatnio było głośno, że AA potrafi już sterować multimediami samochodu, tj. nie muszę wychodzić z AA, żeby przełączyć się na radio i mogę je obsługiwać z poziomu AA - ostatnia aktualizacja 11.10. chyba dalej tego nie ma.

2. Czy jest gdzieś lista "kompatybilnych" aplikacji, tak żeby wyświetlały się w AA; Wiem, że można to jakoś obejść i instalować aplikacje poprzez inną (chińską) aplikację, która tak je zmienia że widać je w AA, ale trzeba udzielić takiej chińskiej aplikacji sporo uprawnień, a niekoniecznie chcę to robić. 

A nie możesz radia obsługiwać z kierownicy ? Nie wychodzisz z AA.

Napisano
  • Autor
14 minut temu, MarcG napisał(a):

A nie możesz radia obsługiwać z kierownicy ? Nie wychodzisz z AA.

Jeżeli jestem w AA i dźwięk jest odtwarzany z telefonu przez AA, to jakiekolwiek manipulowanie czymkolwiek (kierownica, guziki na radiu) powoduje zmiany w odtwarzaniu AA a nie radia - AA jest jako aktualne źródło dźwięku. 

To nie dot. tylko radia, ale np.: też muzyki z karty wsadzonej do USB auta. 

AA w domyśle widzi tylko muzykę na telefonie z którym jest sparowany, inne źródła dźwięku dla niego nie istnieją i ta aktualizacja miała to poprawić. 

Napisano
Teraz, el_guapo napisał(a):

Jeżeli jestem w AA i dźwięk jest odtwarzany z telefonu przez AA, to jakiekolwiek manipulowanie czymkolwiek (kierownica, guziki na radiu) powoduje zmiany w odtwarzaniu AA a nie radia - AA jest jako aktualne źródło dźwięku. 

AA w domyśle widzi tylko muzykę na telefonie z którym jest sparowany, inne źródła dźwięku dla niego nie istnieją i ta aktualizacja miała to poprawić. 

Dziwne, nie masz jakiegos przycisku/opcji w systemie z source, gdzie mozesz przelaczyc na radio?

Tam moge sobie wybrac, z czego ma odtwarzac i dziala tak od kiedy pamietam.

Napisano
  • Autor
7 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Dziwne, nie masz jakiegos przycisku/opcji w systemie z source, gdzie mozesz przelaczyc na radio?

Nie no, oczywiście że mam. Aktualizacja AA miała spowodować, że radio jest widoczne spod interfejsu AA, podobnie jak pendrive.

Cytat

Nie oznacza to jednak, że nic się nie dzieje. Otóż twórcy wprowadzili nowości pod maską, które przygotowują oprogramowanie do wdrożenia nowej funkcji. Nowość (na ten moment) znana pod nazwą Car Media zapewni kontrolę nad radiem AM/FM, a także nad lokalnie odtwarzanymi utworami.

Funkcja powinna pozytywnie wpłynąć na wygodę obsługi, bowiem nie będzie konieczne wychodzenie z Android Auto, aby przykładowo zmienić stację radiową. Nie jest jeszcze jasne, jak dokładnie będzie to działać, ale niewykluczone, że rozwiązanie pojawi się tylko w wybranych samochodach, pozwalających na głębszą integrację systemu infotainment ze smartfonem.

Napisano
54 minuty temu, el_guapo napisał(a):

W moim tak jest, jeśli uruchomię jakieś źródło muzyki w telefonie podłączonym do samochodu przez AA.

Gdy działa tylko nawigacja, to w tle działa radio z samochodu i da się nim sterować.

Napisano
Godzinę temu, el_guapo napisał(a):

Nie no, oczywiście że mam. Aktualizacja AA miała spowodować, że radio jest widoczne spod interfejsu AA, podobnie jak pendrive.

Na razie działa to tylko jak jest radio przez internet. Nazwa stacji jakieś logo i nawet RDS. Używaj Replaio Radio i będzie miał co chcesz, niestety zużywasz internet.

Napisano
3 godziny temu, el_guapo napisał(a):

1. to by było dobre, żeby np. zamiast podzielonego ekranu w AA obok mapy można wyświetlić interfejs radia samochodowego, a nie tylko odtwarzaczy z Androida

2. Czy o to chodzi?
https://play.google.com/store/apps/category/ANDROID_AUTO_PROJECTED

Tu jest oficjalna strona społeczności AA:

https://support.google.com/androidauto/community?hl=en&sjid=1251517239578646028-EU

Napisano
26 minut temu, klaudio napisał(a):

1. to by było dobre, żeby np. zamiast podzielonego ekranu w AA obok mapy można wyświetlić interfejs radia samochodowego, a nie tylko odtwarzaczy z Androida

To kwestia samochodu. Hyundai/Kia tak umi.

Napisano
6 minut temu, grogi napisał(a):

tak mi się właśnie wydawało, że jak jakieś 2 lata temu jeździłem trochę Ceed-em, to miał właśnie radio FM w tym miejscu, później już tego nie spotkałem, a kilka marek się przewinęło przez moje ręce od tego czasu

Napisano
11 minut temu, grogi napisał(a):

Właśnie miałem napisać, że w Kia tak to działa. Można nawet ekran podzielić aby wyświetlało zarówno Waze/Google Maps i fabryczną nawigację. Tak samo z Waze i radiem:ok: