Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa Lancia Ypsilon

Featured Replies

Napisano

Jak wam się podoba nowy ypsilon? Przód trzeba się przyzwyczaić, tył dla mnie super. Wnętrze ciekawe. Ładne włoskie auto. 25k euro podstawowa hybryda. Sprzedawany w kilku krajach UE. Pewnie i czasem do nas dotrze coś ściągniętego...

arenaev_002.jpg

lancia-ypsilon-edizione-limitata-cassina

Napisano

Zbyt bardzo oparta na platformie Stelantisa i nie ma tradycyjnej, funkcjonalnej półeczki na desce rozdzielczej.

Napisano
3 godziny temu, bielaPL napisał(a):

Ładne włoskie auto

Może i ładne, ale to nadal corsa / 208 w innym opakowniu z gównianymi silnikami 1.2 albo kiepską platformą EV do wyboru.

Napisano

Kolejny gwóźdź do trumny. Może we Włoszech trochę się sprzeda. IMO lipa. 

Napisano
10 godzin temu, bielaPL napisał(a):

Przód trzeba się przyzwyczaić

Nie da się. Beznadzieja.

Napisano
W dniu 20.02.2025 o 08:19, bielaPL napisał(a):

Jak wam się podoba nowy ypsilon? Przód trzeba się przyzwyczaić, tył dla mnie super. Wnętrze ciekawe. Ładne włoskie auto. 25k euro podstawowa hybryda. Sprzedawany w kilku krajach UE. Pewnie i czasem do nas dotrze coś ściągniętego...

arenaev_002.jpg

lancia-ypsilon-edizione-limitata-cassina

Myślę że to świetny pomysł.

Sprzedawać P208 z renomowanym napędem, przebranego za pseudo premium markę.

Tak, wróżę sukces.

Napisano

E tam, mi sie podoba :) 
@kravitz Lancia to takie samo Premium jak Renault 😄 

Napisano
W dniu 20.02.2025 o 08:19, bielaPL napisał(a):

Autko ładne, ale dali by tam jakiegoś tJeta ;)

Kiedyś auta różniły się czymś po za "opakowaniem", dziś kupujemy ten sam produkt w opakowaniu Fiat/Opel/Peugeot/itd.

Napisano
  • Autor
7 godzin temu, Majkiel napisał(a):

Autko ładne, ale dali by tam jakiegoś tJeta ;)

Kiedyś auta różniły się czymś po za "opakowaniem", dziś kupujemy ten sam produkt w opakowaniu Fiat/Opel/Peugeot/itd.

Niby tak ale wspólne bebechy to spora oszczędność dla firm i dla kupujących. Nadal jest tego na tyle sporo że wciąż możesz się przesiąść na coś z całkiem innej stajni. 

• 1 miesiąc później...
Napisano

Mi się podoba, po prostu trzeba przymknąć oko ,że to technologiczny bliźniak 208. Jeśli to obniża koszty nie mam nic przeciwko, po co wymyślać koło na nowo. Z resztą, jeśli taki jest koszt powrotu Lanci to żaden koszt... 

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 20.04.2025 o 15:06, chojnik napisał(a):

Mi się podoba, po prostu trzeba przymknąć oko ,że to technologiczny bliźniak 208. Jeśli to obniża koszty nie mam nic przeciwko, po co wymyślać koło na nowo. Z resztą, jeśli taki jest koszt powrotu Lanci to żaden koszt... 

ale to nie jest nic nowego. Wewnętrznie bazy modelu czy kooperacje żeby zbić koszta.

Ypsilon był na Punto, Delta na Bravo nie ma w tym nic złego jeżeli ten samochód jest czymś więcej niż tylko innym znaczkiem.

Klony ja ASX - Captur to jest chore, ale bazowanie jest wg Mnie ok. 

• 3 miesiące później...
Napisano

Właśnie przejechała koło mnie... 

Powiem tak, na żywo na ulicy wygląda ładnie. 

... Pozdro z Italii

Napisano
W dniu 29.04.2025 o 10:50, Ozarek napisał(a):

ale to nie jest nic nowego. Wewnętrznie bazy modelu czy kooperacje żeby zbić koszta.

Ypsilon był na Punto, Delta na Bravo nie ma w tym nic złego jeżeli ten samochód jest czymś więcej niż tylko innym znaczkiem.

Tylko w czasach Delta/Bravo/Giulietta, był wybór pomiędzy włoskimi bliźniaczymi autami, a Oplem czy Peugeotem. Dziś wybór się zawęził.

Jaknktos nie chce francuskiego, to Opel i Fiat też odpalają.