Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naklejka umweltzone

Featured Replies

Napisano

też mnie ktoś tu poratował. Nie wiem czy najbardziej oczywiste ale najtańsze to na 100% ;) Po jakiego naklejki z allegro zamawiać. 

Napisano
34 minuty temu, tomecki napisał(a):

na Allegro.

I wprowadził sprzedawca do systemu?

Napisano
24 minuty temu, marcindzieg napisał(a):

Raczej tak, bo wymagane do tego jest to samo co na tej niemieckiej stronie. Osobiście "wyrabiałem" sobie na miejscu lub kupowałem na Allegro.

Napisano
12 godzin temu, Jaruga napisał(a):

Hej, planuję wycieczkę do ZOO w Berlinie. 

I chyba muszę ogarnąć zieloną naklejkę...

Gdzie kupowaliście?

Już w Niemczech, na TUV czy Dekra. Podjedziesz z dowodem rejestracyjnym, wydadzą od ręki. 

Napisano
1 godzinę temu, marcindzieg napisał(a):

Jakiego systemu 😄

Napisano

Najlepiej przez link do niemieckiego urzędu, który ktoś tu wstawił. Trwa to paręnaście dni, ale jest najtaniej.

Jeśli potrzebujesz szybko, to w Dekrze w Polsce można kupić - wysyłają na następny dzień, ale jest dużo drożej (potrzebowałem na szybko, więc kupiłem tam, a kosztowało mnie to w zeszłym roku 129 zł).

Co do Allegro - spotkałem się z opinią, że niektórzy sprzedawcy drukują kopie, a wpłatę chowają do kieszeni. Efekt taki, że potem można się zdziwić przy kontroli drogowej, gdy pomimo posiadania naklejki policja wlepi mandat 80€, bo w systemie nie mają naklejki dla danego numeru rejestracyjnego. 

Napisano
10 minut temu, Manx napisał(a):

Jeśli potrzebujesz szybko, to w Dekrze w Polsce można kupić - wysyłają na następny dzień, ale jest dużo drożej (potrzebowałem na szybko, więc kupiłem tam, a kosztowało mnie to w zeszłym roku 129 zł).

Można jeszcze przed wjazdem do strefy kupić gdzieś po drodze na jednej z ichniejszych stacji kontroli. W zeszły roku płaciłem bodajrze 16 Euro.

Napisano

Ja swoje naklejki kupuję w salonie Mercedesa w sąsiedniej niemieckiej miejscowości. Sprawdzają dowód rejestracyjny, kasują 7 euro i od ręki wydają.