Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stacja benzynowa, aplikacja, rabaty?

Featured Replies

Napisano

Tankuje od x lat na okolicznej stacji Moya. Jeżdżę na LPG i sporo kilometrów się robi to jestem praktycznie codziennie lub co drugi dzień. Użytkuje aplikację, przez co mogę mieć rabat na paliwo za punkty, co często robiłem. Ostatnio podjeżdżam, proszę o rabat, a tam miła kasjerka mówi że szef zakazał dawać rabatów na paliwo, a że on jest właścicielem to tak może i żeby jechać na inną stacje Moya. Nie ukrywam że mocno się zdziwiłem bo w końcu to franczyza i po coś markuje się tą siecią. To tak jak z Żabkami czy McDonald's. Wszędzie jest tak samo. Dzwoniłem na infolinię to Pani też była mocno zdziwiona, ale jakieś odpowiedzi sensownej nie otrzymałem. W skrócie właściciel miał do tego prawo czy jest to już oszustwo? 

Napisano
38 minut temu, piter333 napisał(a):

W skrócie właściciel miał do tego prawo czy jest to już oszustwo? 

Nie mam pojęcia, ale myślę że klienci szybko "zagłosują nogami". 

Napisano

Myślę, że pretensje można zgłosić do właściciela marki Moya. On zapewne z właścicielem stacji "porozmawia". 

Zmienić stację i nie zajmować się tematem. 

Napisano
  • Autor
9 minut temu, ochkarol napisał(a):

porozmawia

No właśnie zgłaszałem to na infolinii, ale Pani jakoś średnio była rozgarnięta. 

9 minut temu, ochkarol napisał(a):

Zmienić stację i nie zajmować się tematem

No w tym sęk że mają najtaniej w okolicy i z paliwem nie miałem problemu. 

Napisano
12 minut temu, piter333 napisał(a):

No w tym sęk że mają najtaniej w okolicy i z paliwem nie miałem problemu. 

Skoro mają najtaniej, to znaczy że właściciel dał rabat dla wszystkich tankujących na jego stacji.  Tylko się cieszyć z ceny i jakości paliwa :) 

Napisano

Napisałbym mail lub zgłoszenie na stronie. Powinno to pozwolić na trafienie do kompetentnej osoby. Na infolinii masz ludzi z łapanki, którzy często nie są rozgarnięci i nie mają czasu na konsultacje.

Napisano
42 minuty temu, piter333 napisał(a):

No w tym sęk że mają najtaniej w okolicy

A weź sobie policz ile z tego masz miesięcznie oszczędności, jaki to jest procent Twoich dochodów i czy Twoje zdrowie psychiczne jest warte tych pieniędzy. 

Olałbym taką stację, przez którą się denerwuję albo przestałbym się denerwować. 

Chyba, że nie masz większych zmartwień - to tylko pozazdrościć. 

Edytowane przez ochkarol

Napisano
1 godzinę temu, bob96 napisał(a):

Skoro mają najtaniej, to znaczy że właściciel dał rabat dla wszystkich tankujących na jego stacji.  Tylko się cieszyć z ceny i jakości paliwa :) 

Niby tak, ale jeżeli ma franczyzę i "góra" ustala ogólne zasady dla wszystkich franczyzobiorców, to tak sam sobie nie może ich zmieniać.

Chyba, że Moya daje wolną rękę w ustalaniu zasad rabatów na stacjach.

Napisano
2 godziny temu, piter333 napisał(a):

No właśnie zgłaszałem to na infolinii, ale Pani jakoś średnio była rozgarnięta.

Napisz do Moya, odpowiedzą albo zleją.

Będziesz wiedział co i jak, najwyżej przerzucisz się na inną sieć, albo jak najtaniej i bez problemow z paliwem nadal tam tankował.

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, ZUBERTO napisał(a):

Niby tak, ale jeżeli ma franczyzę i "góra" ustala ogólne zasady dla wszystkich franczyzobiorców, to tak sam sobie nie może ich zmieniać.

Chyba, że Moya daje wolną rękę w ustalaniu zasad rabatów na stacjach.

No dokładnie o tym piszę. Żabka też jest franczyzą i we wszystkich obowiązują takie same zasady. Franczyzowe McDonald's to samo. Ogólnie uważam że jak jest aplikacja na której za punkty możesz wziąć rabat na paliwo to obowiązuje na wszystkich stacjach tej sieci. 

Napisano
Skoro mają najtaniej, to znaczy że właściciel dał rabat dla wszystkich tankujących na jego stacji.  Tylko się cieszyć z ceny i jakości paliwa [emoji4] 
Otóż to. Nie chcę tu nikogo obrażać, ale z 25 lat temu poznałem właściciela obecnie kilku sporych marketów Jan w Małopolsce. Pracownicy śmiali się z niego, że nie ważne jaką mu dam cenę, tylko jaki mu dam rabat od tej ceny. Ale wtedy miał taką namiastkę Biedronki, teraz ma przynajmniej 4 duże markety, więc może coś w tym jest.[emoji6]

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

Przedwczoraj dostałem maila że przepraszają za zaistniałą sytuację i że rabaty jak najbardziej będą akceptowane na tej stacji. Wczoraj tankowałem i faktycznie działają.