Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Waymo / Robo Taxi

Featured Replies

Napisano

Witam,

W Stanach, w niektorych duzych miastach, jak LA, Vegas czy Phenix jezdza juz autonomiczne Robo Taxi.

Cos jak u nas Uber, ale bez kierowcy.

https://waymo.com/index/

https://waymo.com/waymo-driver/

Jest to spora oszczednosc $, wiedzac ze np w. LA nikt ponizej $20/h nie bedzie pracowal.

W Polsce na Uber jezdza glownie imigranci ekonomiczni…

Pytanie jak dlugo?

Jak myslicie, kiedy Waymo bedzie sie oplacalo wejsc do Polski ze swoimi Robo Taxi?

Biorac pod uwage jeszcze niskie koszty Ubera…

Napisano
2 minuty temu, Michal_O napisał(a):

Witam,

W Stanach, w niektorych duzych miastach, jak LA, Vegas czy Phenix jezdza juz autonomiczne Robo Taxi.

Cos jak u nas Uber, ale bez kierowcy.

https://waymo.com/index/

https://waymo.com/waymo-driver/

Jest to spora oszczednosc $, wiedzac ze np w. LA nikt ponizej $20/h nie bedzie pracowal.

W Polsce na Uber jezdza glownie imigranci ekonomiczni…

Pytanie jak dlugo?

Jak myslicie, kiedy Waymo bedzie sie oplacalo wejsc do Polski ze swoimi Robo Taxi?

Biorac pod uwage jeszcze niskie koszty Ubera…

Najpierw musi zmienić się prawo unijne i polskie.

Obecnie pojazdy w pełni autonomiczne mogą poruszać się po drogach publicznych jedynie za zezwoleniem w ramach badań.

Napisano

W europie nie moga jezdzic auta bez kierowcy. 

Niedlugo to beda pracowaly same roboty tylko ktorego bezrobotnego bedzie stac na te uslugi ;]

Napisano
12 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

W europie nie moga jezdzic auta bez kierowcy. 

Niedlugo to beda pracowaly same roboty tylko ktorego bezrobotnego bedzie stac na te uslugi ;]

Zaraz się okaże że te całe Waymo skończy tak samo jak Builder.ai . Siedzi jakaś banda beżowych w Bangladeszu i kierują nimi zdalnie na padach od PS5

Napisano

W sumie lepsze autonomiczne taxi niż jakiekolwiek z Gruzinem za kierownicą. Sam ich wygląd i sposób bycia w aucie zniechęca, więc wolałbym zaryzykować jazdę takim robotem niż z Gruzinem.

Napisano
7 godzin temu, spad napisał(a):

W sumie lepsze autonomiczne taxi niż jakiekolwiek z Gruzinem za kierownicą. Sam ich wygląd i sposób bycia w aucie zniechęca, więc wolałbym zaryzykować jazdę takim robotem niż z Gruzinem.

Czym ty jeździsz?

Normalnie są ładnie ubrani i kulturalni 👍

Napisano
12 godzin temu, rwIcIk napisał(a):

Czym ty jeździsz?

Normalnie są ładnie ubrani i kulturalni 👍

Taa, jeżdżą na uberze, kaptury na głowach, spojrzenie jakby mieli cię napaść. Dwukrotnie trafiłem na takich. Żona przestała po mieście jak ma sluzbowe kolacje wracać Uberamjni temu podobne bo strach w nocy wejść do takiej taksówki. Woli zamówić zwykłą korporację, gdzie jeżdżą polscy kierowcy. Takie są realia Wrocławia. O Gruzinach na drodze na miejsce to osobna opowieść. Jak jakiś przypał z dziwnym zachowaniem taxi to z twarzy widać, że Kaukaz prowadzi.

Napisano
41 minut temu, spad napisał(a):

Taa, jeżdżą na uberze, kaptury na głowach, spojrzenie jakby mieli cię napaść. Dwukrotnie trafiłem na takich. Żona przestała po mieście jak ma sluzbowe kolacje wracać Uberamjni temu podobne bo strach w nocy wejść do takiej taksówki. Woli zamówić zwykłą korporację, gdzie jeżdżą polscy kierowcy. Takie są realia Wrocławia. O Gruzinach na drodze na miejsce to osobna opowieść. Jak jakiś przypał z dziwnym zachowaniem taxi to z twarzy widać, że Kaukaz prowadzi.

W Warszawie bardziej cywilizowani jeżdżą :)

Napisano
58 minut temu, spad napisał(a):

Taa, jeżdżą na uberze, kaptury na głowach, spojrzenie jakby mieli cię napaść. Dwukrotnie trafiłem na takich. Żona przestała po mieście jak ma sluzbowe kolacje wracać Uberamjni temu podobne bo strach w nocy wejść do takiej taksówki. Woli zamówić zwykłą korporację, gdzie jeżdżą polscy kierowcy.

Ja nie mam zastrzeżeń do obcokrajowców w Uberach czy Boltach. Jedyny, który mnie przeraził to Polak swoim stylem jazdy. Ostatni raz bałem się tak podczas lotu starym, trzeszczącym szybowcowem 15 lat temu. Aż zgłosiłem na gościa skargę. 

Musicie mieć straszny niefart. 

Napisano
8 godzin temu, rwIcIk napisał(a):

W Warszawie bardziej cywilizowani jeżdżą :)

Polemizowalbym,jak wezmiesz Uber Select to jest szansa, ze bedzie OK. Czasem tez zlecenie zgarnie zwykle taxi.

W podstawowej opcji to 9 na 10 masz Gruzina czy innego Tadzyka. My przestalismy korzystac.

IMHO policja powinna trzepac te przewozy na potege, ale jak zwykle ma inne priorytety.

Napisano
1 godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Polemizowalbym,jak wezmiesz Uber Select to jest szansa, ze bedzie OK. Czasem tez zlecenie zgarnie zwykle taxi.

W podstawowej opcji to 9 na 10 masz Gruzina czy innego Tadzyka. My przestalismy korzystac.

IMHO policja powinna trzepac te przewozy na potege, ale jak zwykle ma inne priorytety.

Wystarczy comfort 👍

Napisano
29 minut temu, rwIcIk napisał(a):

Wystarczy comfort 👍

O to mi chodziło własnie.

Napisano
W dniu 19.06.2025 o 20:53, spad napisał(a):

Dość rzadko co prawda ale korzystam z Uber/Bolt i nie mam takich spostrzeżeń. Nawet odwrotnie, kierowcy jezdza tak powoli i asekuracyjnie że jak dla mnie dramacik 😉. Ale ja nie biorę tycha najtańszych opcji i może tu jest różnica? 

Napisano
W dniu 22.06.2025 o 08:47, Randar napisał(a):

Dość rzadko co prawda ale korzystam z Uber/Bolt i nie mam takich spostrzeżeń. Nawet odwrotnie, kierowcy jezdza tak powoli i asekuracyjnie że jak dla mnie dramacik 😉. Ale ja nie biorę tycha najtańszych opcji i może tu jest różnica? 

Nie sądzę żeby żona szukała najtańszych opcji jak firma płaci. Po prostu kilka takich przewozów z aplikacji i jej się odechciało. Woli zamówić korporacyjne Taxi, jest spokojna a wracasz takich kolacji późnym wieczorem czy też w nocy, więc komfort podróży ma główne znaczenie a nie cena.

Napisano
W dniu 20.06.2025 o 06:33, Maciej__ napisał(a):

A raz sobie jechałem z afgańczykiem. Gadał już trochę po polsku. Nawet był fanem motoryzacji bo u siebie w domu rodzinnym trzymał bmw 540