Napisano 5 godzin temu5 godzin 4 minuty temu, Ryb napisał:Tylko, że jeśli w "value for money" parametr "money" zmierza do zera to wynik zmierza do nieskończoności niezależnie od parametru "value". Co właśnie obserwujemy.Wręcz odwrotnie, ceny chińczyków i reszty świata się stabilizują
Napisano 5 godzin temu5 godzin 10 minut temu, OPAL napisał:Dobra, jak widzę, że schodzimy do poziomu aut z plasteliny, to jak mówię pas, bo to nie mój poziom rozmowy.Schodzimy do poziomu, gdzie chcesz ceną udowadniać wszystko inne. Ale to nie jest kwestia poziomu lecz niezrozumienia kontrargumentu. Nierozumiejący często w takich sytuacjach próbują wywołać emocje lub udać, że wycofują się z rozmowy z powodów innych niż merytoryka, mimo że właśnie się z nią zderzyli. Jeśli przy okazji uda się obrazić adwersarza to tym lepiej, mamy dwa w jednym.
Napisano 5 godzin temu5 godzin 1 minutę temu, janusz napisał:Wręcz odwrotnie, ceny chińczyków i reszty świata się stabilizująNa niższym od konkurencji poziomie. Więc matematyka będzie jaka będzie. A jeszcze co do parametru "value" - zauważ, że gdy tylko pojawi się jakakolwiek negatywna informacja obniżająca ten parametr natychmiast wjeżdża z całą siłą argumentacja "money".Więc to nie jest "value for money", to jest "money, nie zważając na value".
Napisano 4 godziny temu4 godziny 21 minut temu, Ryb napisał:Schodzimy do poziomu, gdzie chcesz ceną udowadniać wszystko inne. Ale to nie jest kwestia poziomu lecz niezrozumienia kontrargumentu. Nierozumiejący często w takich sytuacjach próbują wywołać emocje lub udać, że wycofują się z rozmowy z powodów innych niż merytoryka, mimo że właśnie się z nią zderzyli. Jeśli przy okazji uda się obrazić adwersarza to tym lepiej, mamy dwa w jednym.Skoro wiesz lepiej czym co chcę udowadniać, to masz racje, nie jesteś w stanie zrozumieć kontrargumentu.Do miłego.
Napisano 4 godziny temu4 godziny 4 godziny temu, ghost2255 napisał:Nowy chińczyk może i tańszy, ale nie wiadomo jak z jego awaryjnością, częściami i procedurami napraw.I dokładnie to mnie jeszcze powstrzymuje przed jego zakupem 👍Ale jestem bardzo blisko naszej aktualnej floty firmowej i wiem, że fakapy zdarzają się we wszystkich markach (mamy Audi, Volvo, Ople, Kie, VW), a serwis pozostawia wieeeeele do życzenia, więc argument o gorszej jakości chińczyków, bo coś tam się komuś stało, nie do końca do mnie przemawia.
Napisano 1 godzinę temu1 godzina BOOP.PLChiński samochód Jaecoo 7 rozpływa się od upałów. Model w...Właściciele samochodów Jaecco 7 pokazują, co dzieje się przy ekstremalnych upałach, jakie miały niedawno miejsce. Konkretne elementy karoserii chińskiego samochodu Jaecoo 7 po prostu zaczynają się roz
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 18 minut temu, Rado_ napisał:BOOP.PLChiński samochód Jaecoo 7 rozpływa się od upałów. Model w...Właściciele samochodów Jaecco 7 pokazują, co dzieje się przy ekstremalnych upałach, jakie miały niedawno miejsce. Konkretne elementy karoserii chińskiego samochodu Jaecoo 7 po prostu zaczynają się rozA w Daewoo też kiedyś odchodził lakier W dużych dostawczakach PSA/Fiat to ma dalej miejsce
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 14 minut temu, Artur_W_wa napisał:A w Daewoo też kiedyś odchodził lakier W dużych dostawczakach PSA/Fiat to ma dalej miejsce Jak napisano w artykule, plastiki mozna wymienić...nie ma tematu
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 3 godziny temu, OPAL napisał:Skoro wiesz lepiej czym co chcę udowadniać, to masz racje, nie jesteś w stanie zrozumieć kontrargumentu.Do miłego.No i dalej ad personam. Ale spoko, i tak już byśmy do żadnych konkluzji nie doszli.
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 15 minut temu, Rado_ napisał:Jak napisano w artykule, plastiki mozna wymienić...nie ma tematuAle było tanio!
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 12 minut temu, Rado_ napisał:Jak napisano w artykule, plastiki mozna wymienić...nie ma tematuSierpień w Turcji był dość ciepły... Tam jest więcej "nieścisłości", artykuł z którego nic nie wiadomo, ale chińczyki się topią jak lody.
Napisano 57 minut temu57 min 6 minut temu, janusz napisał:Sierpień w Turcji był dość ciepły...Tam jest więcej "nieścisłości", artykuł z którego nic nie wiadomo, ale chińczyki się topią jak lody.Kup i sprawdź