Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

S3XY LED Strips - widzieliście ?

Featured Replies

Napisano

Czyli paski świetlne dla starszych Tesli, dużo bardziej funkcjonalne niż te fabryczne. I umieszczone lepiej, co nie pod szybą (gdzie się odbijają): https://www.enhauto.com/pages/strip

Trochę festyniarskie, ale wygląda na całkiem użyteczne.

Napisano

Tuning śródziemnomorski :brawo: :oki: 

Napisano
58 minut temu, slawekw napisał(a):

Czyli paski świetlne dla starszych Tesli, dużo bardziej funkcjonalne niż te fabryczne. I umieszczone lepiej, co nie pod szybą (gdzie się odbijają): https://www.enhauto.com/pages/strip

Poza festynem nie widzę żadnego zastosowania, co jest nietypowe dla produktów Enhauto. 

Edytowane przez HelixSv

Napisano
36 minut temu, slawekw napisał(a):

Jak pisałem w innym "streamie" ;), ja to bym bardziej popracował jak wyłączyć to dziadostwo w Golfie, niż dokładać festyn do Tesli ;]

Zapomniałem o tym napisać w wątku "Tesla Y po roku", ale to jest jeden z plusów tego auta, że tam nic na tęczowo nie nap...la po oczach ;]

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, HelixSv napisał(a):

Poza festynem nie widzę żadnego zastosowania, co jest nietypowe dla produktów Enhauto. 

Obecnie ma takie zastosowania, niebawem dojdą kolejne:

image.png.95330a90884a763db68d290b30f11aea.png

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, format napisał(a):

Tuning śródziemnomorski :brawo: :oki: 

Podobnie jak oklejanie auta kolorową folią ;]

Napisano
Teraz, slawekw napisał(a):

Podobnie jak oklejanie auta kolorową folią ;]

To prawda. Białe najpiękniejsze :oki:

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, format napisał(a):

To prawda. Białe najpiękniejsze :oki:

Nieprawda. Niebieskie rządzą :oki:

Napisano
Godzinę temu, kravitz napisał(a):

Jak pisałem w innym "streamie" ;), ja to bym bardziej popracował jak wyłączyć to dziadostwo w Golfie, niż dokładać festyn do Tesli ;]

Nie da się tego wyłączyć? :totalszok:

W Jagu się da, ale opcja ta kosztuje chyba ze 2k przy zakupie i dodatkowo pozwala zmieniać kolor. Warto.

;l

Napisano
1 minutę temu, Ryb napisał(a):

W Jagu się da, ale opcja ta kosztuje chyba ze 2k przy zakupie i dodatkowo pozwala zmieniać kolor. Warto.

;l

Kolor mogę zmieniać tylko. W nagrodę inny na dół, a inny na górę.

Opcji "off" brak. Zdaje się że można zmniejszać jasność, ale nawet to na minimum jest i tak widoczne mocno.

Napisano
6 minut temu, Ryb napisał(a):

;l

Bo to jest jak w tym kawale 

Masz piękne włosy, dzięki, kręciłam je cały ranek, myślałem, że same ci się tak kręcą, nie wtedy bym je prostowała.

Jednym przeszkadza, ze mają, innym brakuje i dokładają :) Tak juz zbudowany jest swiat

Napisano
1 minutę temu, Filipfm napisał(a):

Bo to jest jak w tym kawale 

Masz piękne włosy, dzięki, kręciłam je cały ranek, myślałem, że same ci się tak kręcą, nie wtedy bym je prostowała.

Jednym przeszkadza, ze mają, innym brakuje i dokładają :) Tak juz zbudowany jest swiat

Ale w Jagu światełka są w każdej wersji, za dopłatą jest tylko możliwość ich konfigurowania. W wersji podstawowej świecą cały czas, zmieniają się tylko na czerwony w trybie sportowym. Zgasić można je tylko w trybie stealth ale wtedy gaśnie też ekran, więc kicha. Jeśli chcesz sterować samymi światełkami to płacisz.

;]

Napisano
5 minut temu, Ryb napisał(a):

Ale w Jagu światełka są w każdej wersji, za dopłatą jest tylko możliwość ich konfigurowania. W wersji podstawowej świecą cały czas, zmieniają się tylko na czerwony w trybie sportowym. Zgasić można je tylko w trybie stealth ale wtedy gaśnie też ekran, więc kicha. Jeśli chcesz sterować samymi światełkami to płacisz.

;]

W nowej motoryzacji mogą być dwa produkty.

Montowane fabrycznie masz 2 pakiety

1) płacisz za używanie albo

2) płacisz, ze możesz wyłączyć 😄 

Napisano
6 minut temu, Filipfm napisał(a):

W nowej motoryzacji mogą być dwa produkty.

Montowane fabrycznie masz 2 pakiety

1) płacisz za używanie albo

2) płacisz, ze możesz wyłączyć 😄 

Jakby dobrze pokombinować żeby to działało odpowiednio to można sprzedać oba temu samemu klientowi.

;l

Napisano
Godzinę temu, slawekw napisał(a):

Obecnie ma takie zastosowania, niebawem dojdą kolejne:

image.png.95330a90884a763db68d290b30f11aea.png

Tak, widziałem review Bjorna. 

Nie widzę tu żadnej wartości dodanej. ;]

Jedyny przypadek, w którym produkt Enhauto byłoby dla mnie użyteczny (w tym przypadku Commander), to manualne sterowanie podgrzewaniem baterii, bo grzanie jej 200km przed stacją SC troszkę denerwuje. 

Edytowane przez HelixSv

Napisano
20 minut temu, HelixSv napisał(a):

Jedyny przypadek, w którym produkt Enhauto byłoby dla mnie użyteczny (w tym przypadku Commander), to manualne sterowanie podgrzewaniem baterii, bo grzanie jej 200km przed stacją SC troszkę denerwuje. 

Ja na pewno używam czterech rzeczy, ale może są jeszcze jakieś o których zapomniałem.

1. Wyłączenie wycieraczek na stałe

2. Wyłączenie ISA

3. Otwarcie klapki ładowała długim pociągnięciem klamki drzwi tylnych lewych.

4. Otwarcie klapy przedniego bagażnika długim pociągnięciem klamki lewych przednich

Dwa pierwsze są kluczowe. Bez tego by auto poszło ze skarpy.

Napisano
9 minut temu, kravitz napisał(a):

4. Otwarcie klapy przedniego bagażnika długim pociągnięciem klamki lewych przednich

Możesz jakoś wyjaśnić o co tu chodzi?

:totalszok:

Napisano
Teraz, Ryb napisał(a):

Możesz jakoś wyjaśnić o co tu chodzi?

:totalszok:

To łatwo wyjaśnić. Brak yebannyh przycisków.

Klapkę ładowania otwierasz teoretycznie jej dotknięciem. Ale dotknięcie nie działa jak auto jest uśpione. Dosyć typowa sytuacja w domu w garażu.

Wtedy bez tej "przeróbki", bym musiał otwierać auto, włazić do niego lub głęboko i niewygodnie się schylać i wyklikiwać na ekranie otwarcie tej klapki.

I to samo z bagażnikiem przednim.

Aha, możesz wszystko też zrobić z apki, ale zgadnij....wtedy akurat zostawiłeś komórkę w innym miejscu w domu.

Podobnie głupi pomysł na to widziałem kiedyś w Alfie 159, w czasach przedtabletowych. Otwieranie bagażnika miałeś pod przyciskiem na suficie przy lusterku wstecznym. No, ale to Alfa, tam to nie była jedyna akcja tego typu.

Napisano
8 godzin temu, kravitz napisał(a):

To już ma każda 3/Y. Był update ze 2-3 miesiące temu. 

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, kravitz napisał(a):

Ja na pewno używam czterech rzeczy, ale może są jeszcze jakieś o których zapomniałem.

1. Wyłączenie wycieraczek na stałe

2. Wyłączenie ISA

1- jest już (chyba) w standardowym sofcie Tesli

3-jest już w standardowym sofcie Tesli

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 2.09.2025 o 10:18, slawekw napisał(a):

Wrócę do tematu, ale tak pośrednio.

Jadę wczoraj późnym wieczorem po Warszafce.

Stoję na światłach gdzieś przy Daszyniaku, patrzę się tępym (czyli naturalnym dla mnie) wzrokiem w bok. 

Jak to facet, widziałem nicość, chociaż coś tam stało. Jednak światło czerwone było długie, więc po pewnym czasie przyswoiłem co właściwie widzę.

Stał jakiś nowszy Mercedes suv, modelu nie znam, z typowym dla nowych Mercedesów wnętrzem, czyli tablety i święcące na niehetoronormatywne kolory wyloty powietrza w kabinie.

W aucie siedziało dwóch gości, ubranych tak casualowo bym powiedział, może z roboty jechali, a może na imprezę.

Około 40tki. Jeden wąsy, drugi łysy, dosyć odstawieni.

I tak mi przyszło do głowy, że gdyby nie te LEDy w środku w kolorze folii @format to pewnie bym na to nie zwrócił uwagi.

Jednak wszystko się tak pięknie komponowało... ;]

Napisano
49 minut temu, kravitz napisał(a):

Stał jakiś nowszy Mercedes suv, modelu nie znam, z typowym dla nowych Mercedesów wnętrzem, czyli tablety i święcące na niehetoronormatywne kolory wyloty powietrza w kabinie.

No, w Mercedesach domyślnie świeci na jakiś taki fioletowo-różowy kolor, pasujący do domu uciech wszelakich. Nie wiem kto to wymyślił.

;l