Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Toyota /Pewne Auto

Featured Replies

Napisano

Macie jakieś doświadczenie. Widziałem u nich na stronie auto które mnie interesuje. Czy to jak komis i trzeba uważać 🤔🤔

Napisano

Tak, trzeba uważać. Najlepiej poprosić o raport, wszystkie powinny mieć. Na stronie nic nie napiszą a auta po szkodach. Większość tych aut ma coś malowane itp. Te bezszkodowe praktycznie szybko się sprzedają

Wysłane z mojego RMX2202 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

Zapomniałem dodać że auto używane;Nissan. Dealer konkretnie Toyota Zeran. 

Napisano
Teraz, Mr_Hyde napisał(a):

Zapomniałem dodać że auto używane;Nissan. Dealer konkretnie Toyota Zeran. 

Trzeba sprawdzac jak kazde inne, pewnie ktos zostawil w rozliczeniu.

Napisano
Teraz, Maciej__ napisał(a):

Trzeba sprawdzac jak kazde inne, pewnie ktos zostawil w rozliczeniu.

Bywa bardzo różnie. Ludzie chcą sprzedać, a w końcu oddają w rozliczeniu. A w ASO robi się z tego pewne auto za sowitą dopłatą.

ktoś tu ostatnio bujał się z Lexusem, nie udało się więc oddał do ASO, które sprzedało z marżą + 20 kzł.

Napisano

Miałem doświadczenia z dwóch stron:

1. chciałem kupić używaną, 2 czy 3-letnią Toyotę. Po obejrzeniu odpuściłem.

2. sprzedałem im swojego 3-letniego Yarisa, którego bym w ciemno polecił każdemu. bezwypadkowy, czysty, zakonserwowany, bez najmniejszej zgniotki czy rysy. 

Tak więc każde auto trzeba obejrzeć i sprawdzić, ale z tego co czytałem nie migają się w razie odkrycia niespodzianek. Chociaż wszystko dotyczyło tylko Toyot.

Napisano

Kupiłem Toyotę od Toyoty. Dostali od banku ok. 40 sztuk.

Miałem wgląd do pełnych raportów wszystkich samochodów, które mnie interesowały.

Jeśli były jakieś zdarzenia można było z powodzeniem negocjować cenę.

Według mnie jest to dość bezpieczna metoda zakupu samochodu.

Napisano

W kwietniu siostra kupiła w Toyota Wałbrzych Captura I zostawionego w rozliczeniu. Wszystko przebiegło sprawnie.

Przedstawili oględziny jazda próbna  raport DNA oraz ich protokół  z oględzin z zakupu auta. Miałem swój miernik lakieru i wszystko się pokrywało z protokołem.  Dodatkowo 1 rok gwarancji.

Na minus to że ktoś zawalił z przygotowaniem auta do odbioru.  Miał być wymieniony olej i filtry.  Mieli tydzień i coś tam u nich nie dogadali się z serwisem. W rekompensacie zatankowali do pełna bo była rezerwa i dali wszystkie filtry.

Dodatkowo znalazłem dziwną rzecz a mianowicie usunięty DOT na zewnętrznej części  każdej opony. Toyota twierdziła że to nie oni.

Może faktycznie jak twierdzili że nawet nie myśleli żeby to sprawdzić.

Dodatkowo zrobili zdjęcia zeszlifowań i adnotację już dla siebie żeby przyjmujący pracownik Toyoty zwracał na to uwagę.

Siostra jak na razie bardzo zadowolona.

Napisano
  • Autor
W dniu 23.11.2025 o 12:11, TADA napisał(a):

W kwietniu siostra kupiła w Toyota Wałbrzych Captura I zostawionego w rozliczeniu. Wszystko przebiegło sprawnie.

A jak z negocjacja ceny? Bo tu pan przez telefon powiedział mi że raczej cen nie negocjuja i ewentualnie może mi zaproponować komplet opon zimowych 🤔,bo auto jest na letnich. Ogólnie przez telefon pozytywnie. Ale się jeszcze zastanawiamy 😉

Edytowane przez Mr_Hyde

Napisano
22 minuty temu, Mr_Hyde napisał(a):

A jak z negocjacja ceny? Bo tu pan przez telefon powiedział mi że raczej cen nie negocjuja i ewentualnie może mi zaproponować komplet opon zimowych 🤔,bo auto jest na letnich. Ogólnie przez telefon pozytywnie. Ale się jeszcze zastanawiamy 😉

Negocjować ceny też nie chcieli, opuścili coś tam na nowe dywaniki ale nie za wiele.

Napisano
W dniu 22.11.2025 o 18:14, Mr_Hyde napisał(a):

Macie jakieś doświadczenie. Widziałem u nich na stronie auto które mnie interesuje. Czy to jak komis i trzeba uważać 🤔🤔

traktuj jak komis. Mam doświadczenie z Fordem (tak wiem tutaj to inna marka) ale nawet serwis robili w swoim warsztacie wydzelonym na terenie ASO a nie na hali ASO. Także dostęp do narzędzi był nawet inny. Kupują taniej, sprzedają z niezłą marżą, wtedy to było ok 9 kPLN. Jak mi się jakaś kontrolka zaświeciła to zwykły komputer podpieli ale jak zacząłem dociekać to powiedzieli że muszą poczekać w kolejce do mechanika w ASO żeby rozkminić problem. Jak auto bezpieczne serwisowo, wszystko udokumentowane a nie z potencjałem na minę, to bym nie wnikał aż tak. Może jakaś gwarancja markowa będzie. Sprawdź blacharsko jak każde inne auto i podejmuj decyzje. To tylko samochód. 

Napisano

Koleżanka w którym w Częstochowie skończyła sądem z Toyka