Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Leapmotor T03 - tak tani, że aż dobry ;)

Featured Replies

Napisano
W dniu 24.02.2026 o 00:52, maras77 napisał:

Zderzenie z większym autem przy predkości okolo 30 km/h. nikt nie został ranny, ale uszkodzenia na korzyść leaprmotra.

Może być zdjęciem przedstawiającym samochód

Akurat w przypadku samochodów to im bardziej się powygina tym lepiej.

Napisano
  • Autor

Dzisiaj stuknęło 2000 km.

Wyszły dodatkowe funkcje tego pojazdu - jak bateria spada poniżej 50% to też moc spada odczuwalnie.

Dlatego najlepiej jeździć w zakresie 90-60 %

Dodatkowo jak jest dodatnia temperatura to można spokojnie jeździć bez ogrzewania i wtedy "pali' około 16 kWh/100 km.

Z samochodu jestem nadal bardzo zadowolony.

Czy kupiłbym go drugi raz? Za 42 tysie tak, za 69 nie.

Gdybym miał 69 swojej kasy do wydania to kupiłbym coś innego.

Tyle krótkiego podsumowania.

Napisano
  • Autor

Leapmotorek zaliczył dziś pierwsza awarię.

Zgłupiał hamulac postojowy - po odblokowaniu hamulca i ruszeniu zaciągał się po kilku sekundach, potem odblokowywał i tak w kółko. Nie dało się jechać inaczej niż żabie skoki.

Zjechałem żabimi skokami na parking, Zadzwoniłem na assistance Leapmotora, nic nie poradzili, tylko wezwali lawetę.

Po około 15 minutach zadzwonił kierowca lawety, jak sytuacja, wtedy uruchomiłem autko i okazało się, że usterka minęła, wszystko działa normalnie, ręczny się nie blokuje, da się jechać.

Normalnie wróciłem do domu, odwołałem assistance i będę obserwował.

Oczywiście mógłbym napisać o chińskim gównie, ale za stary i doświadczony jestem na takie histeryczne reakcje - każde auto się jakoś tam psuje, nie wszystko działa jak powinno, trzeba sobie z tym radzić. Nowe auto to trzeba polegać na pomocy technicznej, stare - radzi się samemu. (i dla mnie to zaleta starych aut)

Toyota yaris cross żony (nówka, żeby nie było) zaliczyła już kilka wpadek z oprogramowaniem, które tez magicznie się same naprawiły - jednak nie powodowały unieruchomienia pojazdu (bo przecież bez wyświetlacza deski wskaźników da się jechać c'nie?).

Nawet punciak 17 lat temu jak był na gwarancji to zaliczył dziwną jednorazową i samoprzechodzącą awarie - ruszając spod świateł pedał sprzęgła wpadł w podłogę i nie dało się nawet biegu wrzucić. Trzeba było pedałem podpompować i wszystko wróciło do normy i przez następne 17 lat się nie powtórzyło.

Podsumowując - pierwsza awaria, pierwsze koty za płoty, Assistance gwarancyjny jakoś działa. Pisze jakoś, bo facet, który do mnie zadzwonił jak mu powiedziałem, co i jak zapytał, czy to normalny samochód, czy elektryk, więc raczej nie był to dedykowany serwis dla leapmotor (bo to marka z samymi elektrykami).

Ciekaw jestem, czy się coś z...o w czujnikach i naprawiło (standard w nowoczesnych autach), czy coś zj...o w oprogramowaniu i naprawiło samo przez timeout, czy moze jest jakaś zaawansowana telemetria i jakiś chiński AI na sygnał awarii coś zdalnie poprzestawiał.

Napisano
1 minutę temu, maras77 napisał:

Leapmotorek zaliczył dziś pierwsza awarię.

Zgłupiał hamulac postojowy - po odblokowaniu hamulca i ruszeniu zaciągał się po kilku sekundach, potem odblokowywał i tak w kółko. Nie dało się jechać inaczej niż żabie skoki.

Zjechałem żabimi skokami na parking, Zadzwoniłem na assistance Leapmotora, nic nie poradzili, tylko wezwali lawetę.

Po około 15 minutach zadzwonił kierowca lawety, jak sytuacja, wtedy uruchomiłem autko i okazało się, że usterka minęła, wszystko działa normalnie, ręczny się nie blokuje, da się jechać.

Normalnie wróciłem do domu, odwołałem assistance i będę obserwował.

Oczywiście mógłbym napisać o chińskim gównie, ale za stary i doświadczony jestem na takie histeryczne reakcje - każde auto się jakoś tam psuje, nie wszystko działa jak powinno, trzeba sobie z tym radzić. Nowe auto to trzeba polegać na pomocy technicznej, stare - radzi się samemu. (i dla mnie to zaleta starych aut)

Toyota yaris cross żony (nówka, żeby nie było) zaliczyła już kilka wpadek z oprogramowaniem, które tez magicznie się same naprawiły - jednak nie powodowały unieruchomienia pojazdu (bo przecież bez wyświetlacza deski wskaźników da się jechać c'nie?).

Nawet punciak 17 lat temu jak był na gwarancji to zaliczył dziwną jednorazową i samoprzechodzącą awarie - ruszając spod świateł pedał sprzęgła wpadł w podłogę i nie dało się nawet biegu wrzucić. Trzeba było pedałem podpompować i wszystko wróciło do normy i przez następne 17 lat się nie powtórzyło.

Podsumowując - pierwsza awaria, pierwsze koty za płoty, Assistance gwarancyjny jakoś działa. Pisze jakoś, bo facet, który do mnie zadzwonił jak mu powiedziałem, co i jak zapytał, czy to normalny samochód, czy elektryk, więc raczej nie był to dedykowany serwis dla leapmotor (bo to marka z samymi elektrykami).

Ciekaw jestem, czy się coś z...o w czujnikach i naprawiło (standard w nowoczesnych autach), czy coś zj...o w oprogramowaniu i naprawiło samo przez timeout, czy moze jest jakaś zaawansowana telemetria i jakiś chiński AI na sygnał awarii coś zdalnie poprzestawiał.

majac tesle smiejesz sie z tego lol

Napisano
  • Autor
6 minut temu, PawelWaw napisał:

majac tesle smiejesz sie z tego lol

Ja tam zawsze śmieję się z cudzego nieszczęścia. Nie muszę mieć do tego tesli, ale słyszałem, że to pomaga się szczerzej śmiać. ok

Napisano
4 minuty temu, maras77 napisał:

Ja tam zawsze śmieję się z cudzego nieszczęścia. Nie muszę mieć do tego tesli, ale słyszałem, że to pomaga się szczerzej śmiać. ok

ty chyba nawet tesla nie jechales zlosnik

Napisano
  • Autor
6 minut temu, PawelWaw napisał:

ty chyba nawet tesla nie jechales zlosnik

A co ma jechanie do awarii?

Tesla ciągle się psuje? Wystarczy raz się przejechać,aby nabawić się traumy?

Napisano
18 minut temu, maras77 napisał:

A co ma jechanie do awarii?

Tesla ciągle się psuje? Wystarczy raz się przejechać,aby nabawić się traumy?

po prostu nie znasz softu tesli )

to jest taki apple x 20 jem

Napisano

To ja już się cieszymy z czyjegoś pecha to mamy twingo EV - totalnie bezawaryjne ja wozi codzień dookoła komina. Zurzycie juz spadło z do 12,6 i leci na konsekwentnie nadal w dół

Tak mi się to auto podoba że zacząłem szukać dla siebie tyle że musowo z faltdachem

Wysłane za pomocą Tapatalk

Napisano
  • Autor

Jeździć , obserwować ok Daj znać, jak się coś z...e w Zoe, to będę się cieszył, że nie kupiłem hehe

Napisano
W dniu 4.03.2026 o 20:01, maras77 napisał:

Dzisiaj stuknęło 2000 km.

Wyszły dodatkowe funkcje tego pojazdu - jak bateria spada poniżej 50% to też moc spada odczuwalnie.

Dlatego najlepiej jeździć w zakresie 90-60 %

Dodatkowo jak jest dodatnia temperatura to można spokojnie jeździć bez ogrzewania i wtedy "pali' około 16 kWh/100 km.

Z samochodu jestem nadal bardzo zadowolony.

Czy kupiłbym go drugi raz? Za 42 tysie tak, za 69 nie.

Gdybym miał 69 swojej kasy do wydania to kupiłbym coś innego.

Tyle krótkiego podsumowania.

A jak wygląda sytuacja z samorozładowaniem/konsumpcją energii na potrzeby własne przy dłuższym niekorzystaniu z auta, np. po postoju 3-dniowym czy dajmy na to tygodniowym?

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, volf6 napisał:

A jak wygląda sytuacja z samorozładowaniem/konsumpcją energii na potrzeby własne przy dłuższym niekorzystaniu z auta, np. po postoju 3-dniowym czy dajmy na to tygodniowym?

Teraz nie widać żadnych zmian naładowania.

Jak byłem na feriach zimą, były duże mrozy to naładowanie spadło głównie pierwszej doby a potem nie spadało.

Podejrzewam, że te wahania wskazania % naładowania wynikają ze zmian napięcia na ogniwach przy zmianie temperatury.

W ogóle cuda się dzieją na mrozie ze wskazaniami naładowania - na przykład rano po postoju zasięg wzrasta w miarę jazdy (czyli ogrzewania się baterii).

Podsumowując - jak się do zera nie rozładuje, to się nie sprawdzi, jak jest faktycznie.

Napisano
7 godzin temu, ppmarian napisał:

To ja już się cieszymy z czyjegoś pecha to mamy twingo EV - totalnie bezawaryjne ja wozi codzień dookoła komina. Zurzycie juz spadło z do 12,6 i leci na konsekwentnie nadal w dół

Tak mi się to auto podoba że zacząłem szukać dla siebie tyle że musowo z faltdachem

Jakie to ma realne zasięgi? Tak od wiosny do jesieni.

Napisano
15 godzin temu, maras77 napisał:

To raczej nigdy nie jest dedykowany Assistance nizaleznie od marki, tylko maja podpisane umowy z firmami zewnetrznymi.

Napisano
  • Autor

Widzę, że ludzie na FB fajne patenty wrzucają. Osłona aerodynamiczna tylnego zderzaka wraz z otworem na tłumik od nagrzewnicy olejowej...

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Napisano

Padło pytanie o realny zasięg twingo EV 150-190km

Zima nawet przy największych mrozach nie było mniej niż 120km (mowa o realnym zasięgu a nie estymacji przez licznik choć tu trzeba przyznać że estymuje nieprawdopodobnie trafnie )

Napisano
  • Autor

Pierwsza dłuższa trasa za mną. 200 km.

Dojechałem. Zostało jeszcze 30 % baterii, zużycie 13 kWh/100 km, koszt poniżej 25 zł.

Oczywiście bez klimy i grzania, ale warunki do tego odpowiednie.

Przydałby się tempomat z opcją - jedz na zderzaku za TIRem.

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, ppmarian napisał:

Jaka prędkość przelotowa trzymałeś ?

Jechałem jak inni na drodze, aby nie być zawalidrogą, ale specjalnie wybrałem trasę krótszą, ale wolniejszą (czyli oszczędniejsza). Starałem się jechać zgodnie z przepisami, czyli w zabudowanym 65 hehe a poza - 90.

na drogach szybkiego ruchu, autostradach 110.

No i łapałem okazję jazdy za czymś dużym - wtedy naprawdę małe było zużycie.

signal-2026-03-14-161504_002.jpeg

Edytowane przez maras77

Napisano
  • Autor

Ten leapmotor T03 ma jedną zajebistą przypadłość - są drogi, zwykle szybkiego ruchu, gdzie wpada w jakiś dziwny rezonans i po prostu jedzie się fatalnie i nieprzyjemnie - samochód po prostu lata kilka cm góra dół. Na YT są filmiki, gdzie ludzie na to narzekają. Nawet dostało to nazwę - galopowanie.

Nie jest to niebezpieczne, bo jedzie pewnie, tylko drga tak, że jest to bardzo odczuwalne.

Nie jest to kwestia aerodynamiki, wirów pod zderzakiem - jak na YT sugerują, bo są drogi, gdzie tego efektu nie ma przy tych samych warunkach pogodowych i prędkości.

Mam wrażenie, że niektóre drogi są nierówne w taki sposób, że powstaje rezonans, który nakłada się na częstotliwości sterowania silnika, długość auta i wzmacnia to nieprzyjemny efekt.

Innym autem jak tam jadę, to tez nie jest idealnie, ale nie telepie tak bardzo.

Na szczęście na moich codziennych trasach to występuje na bardzo krótkich odcinkach.

Edytowane przez maras77

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Streszczenie:

Film pt. "Adiós al Dacia Spring: el Leapmotor T03 arrasa" z kanału km77.com to szczegółowe porównanie dwóch małych, budżetowych samochodów elektrycznych: popularnej Dacii Spring (model 2024, 65 KM) oraz nowego konkurenta z Chin – Leapmotor T03 (95 KM).

Oto najważniejsze punkty porównania:

1. Cena i parametry techniczne [01:24]

• Dacia Spring: Wersja Extreme (65 KM), bateria 26,8 kWh, cena ok. 19 890 €.

• Leapmotor T03: Silnik 95 KM, bateria 37,3 kWh, cena ok. 18 941 €.

• Leapmotor jest tańszy o ok. 1000 €, oferując przy tym większą moc i zasięg.

2. Wnętrze i technologia [03:03]

• Dacia Spring: Fotele są osadzone wysoko, co może być niewygodne dla wysokich osób [03:08]. Posiada fizyczne pokrętła klimatyzacji i lepszy system multimedialny z bezprzewodowym Apple CarPlay/Android Auto [04:55]. Materiały są twarde, ale dobrze spasowane.

• Leapmotor T03: Oferuje lepszą pozycję za kierownicą z regulacją wysokości fotela [06:40]. Wnętrze sprawia wrażenie wyższej klasy, z elementami przypominającymi te z Mercedesów [07:44]. Wadą są ekrany o dużym połysku (odbijają światło) oraz brak obsługi CarPlay/Android Auto [08:33].

3. Przestronność i bagażnik [10:13]

• Miejsce z tyłu: W obu autach jest ciasno, ale Leapmotor oferuje nieco więcej miejsca na nogi i nad głową niż Dacia [11:27].

• Bagażnik: Tutaj zdecydowanie wygrywa Dacia Spring (288 l) przeciwko 210 l w Leapmotorze [12:38]. Dacia ma też głębszy schowek pod podłogą i opcjonalny bagażnik przedni (frunk) [13:36].

4. Wrażenia z jazdy i osiągi [14:35]

• Przyspieszenie: O dziwo, do 90 km/h Dacia jest minimalnie szybsza, mimo mniejszej mocy [14:55]. Powyżej tej prędkości Leapmotor zyskuje przewagę dzięki dodatkowym 30 koniom mechanicznym.

• Prowadzenie: Leapmotor T03 prowadzi się znacznie stabilniej i pewniej, zwłaszcza przy wyższych prędkościach [17:36]. Dacia ma bardzo "lekką" i mało precyzyjną kierownicę, co przy bocznym wietrze może być stresujące [18:04].

• Test łosia: Leapmotor poradził sobie bardzo dobrze, wykazując się stabilnością, podczas gdy reakcje Dacii były bardziej nerwowe i trudniejsze dla mniej wprawnego kierowcy [18:57].

5. Zużycie energii i zasięg [16:12]

• Dacia zużywa nieco mniej energii, ale ze względu na mniejszą baterię jej realny zasięg to ok. 180 km.

• Leapmotor T03 realnie przejeżdża blisko 265–300 km w cyklu mieszanym/miejskim [16:24].

Werdykt [20:25]

Autorzy uznają Leapmotor T03 za zwycięzcę porównania. Mimo gorszego systemu multimedialnego i mniejszego bagażnika, oferuje on lepszą jakość wykonania, wyższy komfort jazdy, większy zasięg i lepsze właściwości jezdne, będąc przy tym tańszym autem.

Napisano
  • Autor

Test łosia.

Oto streszczenie testu właściwości jezdnych modelu Leapmotor T03, przeprowadzonego przez kanał km77.com:

Ogólna charakterystyka

Leapmotor T03 to małe, typowo miejskie auto elektryczne (95 KM, bateria 37 kWh). Mimo swoich proporcji (wysoki i wąski) oraz bardzo małych opon (165/65 R15 marki Westlake), samochód wykazał się zaskakująco przewidywalnymi i bezpiecznymi reakcjami [03:43].

Slalom

• Dynamika: Start z miejsca nie jest gwałtowny; moc dostarczana jest płynnie, co odróżnia go od wielu innych aut elektrycznych [01:58].

• Prowadzenie: Auto osiągnęło dość przeciętny czas (27,2 s), wyraźnie gorszy od konkurenta, jakim jest Dacia Spring [02:29].

• Stabilność: Nadwozie mocno się wychyla (duże body roll), a zmiany kierunku następują powoli, ale ruchy są płynne i przewidywalne [05:02]. System stabilizacji toru jazdy (ESP) nie interweniuje brutalnie [02:18].

Test łosia (manewr omijania)

• Najlepszy wynik: Udało się zaliczyć próbę przy prędkości 75 km/h, co uznano za bardzo dobry rezultat dla tak małego auta na budżetowych oponach [03:29].

• Reakcje: Samochód zachowuje się wzorowo pod kątem bezpieczeństwa. Nawet przy dużych przechyłach karoserii, kierowca zachowuje kontrolę bez konieczności wykonywania gwałtownych ruchów [04:02].

• Układ kierowniczy: Jest oceniany słabo – brakuje mu precyzji i nie przekazuje kierowcy wielu informacji o tym, co dzieje się z kołami [03:56].

• Zawieszenie: Jest zestrojone miękko. Przy wyższych prędkościach pojawia się podsterowność i poślizgi opon, ale auto nie wykonuje żadnych gwałtownych "odbić" ani niebezpiecznych ruchów [04:23].

Podsumowanie

Głównymi zaletami jezdnymi Leapmotora T03 są świetnie skalibrowany system ESP oraz płynność reakcji [04:31]. Mimo miękkiego zawieszenia i mało precyzyjnego układu kierowniczego, auto jest bardzo łatwe do opanowania w sytuacjach awaryjnych, co czyni je bezpiecznym wyborem do miasta [04:52].

Napisano
  • Autor

Przyśpieszenie z pomiarów użytkowników, urządzeniem dragy, na w mare pełnej baterii.

656420394_26256063990717451_8144933720003645374_n.jpg.

A tutaj jak jest rozładowany.

659164558_26257084290615421_3578466085817445720_n.jpg

Edytowane przez maras77

Napisano

Rozładowany to znaczy ile 15-10%

Bo w twingo EV taka jest właśnie odczuwalna granica że auto puchnie

Napisano
  • Autor
5 minut temu, ppmarian napisał:

To nie ja mierzyłem, ale ja odczuwam spadek mocy poniżej 50%.

Napisano
W dniu 28.03.2026 o 14:27, ppmarian napisał:

Poniżej 20% sport spadek poniżej 10% jeszcze większy. Przy 2-3 % nie jedzie.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

3000 km na blacie, samochód nadal fajny. Taki miejski gokarcik na dojazdy i zakupy.

A i dzieci da się rozwieźć po szkołach, lekarzach itp.

Nadal jaram się jak dziecko, jak objeżdżam spaliniaki.

Więc zakup udany. ok

Napisano
10 godzin temu, maras77 napisał:

Nadal jaram się jak dziecko, jak objeżdżam spaliniaki.

Fajnie obserwowac taka przemiane w czasie.

Z hejtera EV do entuzjasty hehe

I to jeszcze z jednym z najgorszych EV na rynku zlosnik

Co by bylo z tesla lub ev6 ??? totalszok

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, PawelWaw napisał:

Fajnie obserwowac taka przemiane w czasie.

Z hejtera EV do entuzjasty hehe

I to jeszcze z jednym z najgorszych EV na rynku zlosnik

Co by bylo z tesla lub ev6 ??? totalszok

Nie jestem przeciwnikiem napędu elektrycznego i nigdy nim nie byłem. Nadal jednak uważam, że w Polsce samochód elektryczny zaspokaja tylko część potrzeb transportowych — i to głównie u wybranych użytkowników oraz w określonych zastosowaniach.

Jeżeli jednak znajdzie się małe EV, które dobrze wpisuje się w tę konkretną rolę i jednocześnie można je tanio ładować, to staje się ono świetnym rozwiązaniem.

Dlatego dla mnie większe auta elektryczne, takie jak Tesla czy Kia EV6, wypadają gorzej — są po prostu za duże. Od Leapmotora T03 lepszy byłby dla mnie właściwie tylko BYD Dolphin Surf w wersji Boost albo Comfort, ze względu na mocniejszy silnik i większą baterię.

Przy moim sposobie użytkowania samochodu Tesla czy EV6 byłyby mniej komfortowe niż T03, Spring albo Dolphin Surf. W mieście, w korkach, przy zawracaniu i na parkingach małe EV są po prostu wygodniejsze i bardziej praktyczne. Te większe „królewskie EV” przegrywają u mnie właśnie gabarytem.

W trasy i tak jeżdżę samochodem spalinowym.

Napisano
Godzinę temu, maras77 napisał:

Nie jestem przeciwnikiem napędu elektrycznego i nigdy nim nie byłem. Nadal jednak uważam, że w Polsce samochód elektryczny zaspokaja tylko część potrzeb transportowych — i to głównie u wybranych użytkowników oraz w określonych zastosowaniach.

Jeżeli jednak znajdzie się małe EV, które dobrze wpisuje się w tę konkretną rolę i jednocześnie można je tanio ładować, to staje się ono świetnym rozwiązaniem.

Dlatego dla mnie większe auta elektryczne, takie jak Tesla czy Kia EV6, wypadają gorzej — są po prostu za duże. Od Leapmotora T03 lepszy byłby dla mnie właściwie tylko BYD Dolphin Surf w wersji Boost albo Comfort, ze względu na mocniejszy silnik i większą baterię.

Przy moim sposobie użytkowania samochodu Tesla czy EV6 byłyby mniej komfortowe niż T03, Spring albo Dolphin Surf. W mieście, w korkach, przy zawracaniu i na parkingach małe EV są po prostu wygodniejsze i bardziej praktyczne. Te większe „królewskie EV” przegrywają u mnie właśnie gabarytem.

W trasy i tak jeżdżę samochodem spalinowym.

Przegląd kupska po roku kosztuje 1200zl przy okazji po roku mi go umyli, dość droga ta myjnia. BTW tak teraz myślę, ze skoro umowa na 25 miesięcy to pewnie mnie zmusza do zapłaty AC i OC ciekawe czy jest jakaś opcja z płatnością na 12 rat phi

Napisano
  • Autor
59 minut temu, wujek napisał:

Przegląd kupska po roku kosztuje 1200zl

Musza odebrać to, co dali w ramach promocyjnego ubezpieczenia hehe

W Krakowie podobno przegląd za 800.

Napisano
W dniu 11.04.2026 o 15:32, maras77 napisał:

Musza odebrać to, co dali w ramach promocyjnego ubezpieczenia hehe

W Krakowie podobno przegląd za 800.

Trzeba pytać w kilku miejscach.

W Łodzi za mój w 2 różnych ASO Nissana 900 vs 1200.

Napisano

Wczoraj mi mignęło że niektóre modele kupska będą sprzedawać jako Alfa Romeo hehe

Napisano
45 minut temu, wujek napisał:

Wczoraj mi mignęło że niektóre modele kupska będą sprzedawać jako Alfa Romeo hehe

Wspominał o tym Jacek Balkan w Motodzienniku.

Ja wiem, że Leapmotor to część Stellantis, że koncern powinien mieć w ofercie zarówno tanie wozidła jak i auta eleganckie, bardziej sportowe czy też premium. Ale Alfa i Leapmotor są na dwóch biegunach portfolio koncernu i nie wiem czy pomysł żeby były technologicznie jednym, jest dobrym pomysłem.

Napisano
2 godziny temu, Majkiel napisał:

Wspominał o tym Jacek Balkan w Motodzienniku.

Ja wiem, że Leapmotor to część Stellantis, że koncern powinien mieć w ofercie zarówno tanie wozidła jak i auta eleganckie, bardziej sportowe czy też premium. Ale Alfa i Leapmotor są na dwóch biegunach portfolio koncernu i nie wiem czy pomysł żeby były technologicznie jednym, jest dobrym pomysłem.

Nie mają pomysłu na Alfę od dłuższego czasu. Ja bym to pchał jako Opel lub Citroen.

Napisano
W dniu 14.03.2026 o 22:58, maras77 napisał:

Nawet dostało to nazwę - galopowanie.

Nie jest to niebezpieczne, bo jedzie pewnie, tylko drga tak, że jest to bardzo odczuwalne.

Rozkminiał ktoś inne opony? Do złudzenia mi to przypomina zachowanie jednego auta ale uwaga tylko na drogach szybkiego ruchu BETONOWYCH, one bardziej chropowate są i stąd problem.

Napisano
17 godzin temu, AkuQ napisał:

Rozkminiał ktoś inne opony? Do złudzenia mi to przypomina zachowanie jednego auta ale uwaga tylko na drogach szybkiego ruchu BETONOWYCH, one bardziej chropowate są i stąd problem.

Na wielosezonowych efekt jest znacznie mniejszy. Wogole te chińskie opony z pierwszego montażu nadają się na śmietnik.

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

4000 na liczniku.

Krótkie podsumowanie:

Klima działa lepiej niż ogrzewanie i nie widać jej w zużyciu prądu.

Jeżdżę nim z dynamika gokarta aż oponki piszczą, ale nie traci trakcji.

System kontroli trakcji działa naprawdę wyśmienicie, naprawdę jeździ się tym pewnie i dynamicznie.

Jedyny problem, jaki zauważyłem, to jak się hamuje równocześnie rekuperacją i hamulcami mechanicznymi i akurat jest jakiś uskok nawierzchni, to rekuperacja się wyłącza, a ABS i ESP jeszcze nie kontruje hamulcami i jest wtedy wrażenie, jakby sam przyspieszał. Trwa to około sekundy, ale jest dość nieprzyjemne uczucie utraty kontroli.

Zdarzyło mi się to jak był drobny uskok asfaltu na zakręcie, a ja akurat jechałem z piskiem opon, więc przez chwile wizualizowałem siebie w krzakach. Ale więcej strachu, niż niebezpieczeństwa - po sekundzie wszystko wróciło do normy.

No i trzeba jeździć z naładowaniem powyżej 60%, bo poniżej dynamika spada.

Jak na autko dla jednej osoby i za tę cenę - nadal uważam, że rewelka.

Napisano
W dniu 10.05.2026 o 22:49, maras77 napisał:

Jak na autko dla jednej osoby i za tę cenę - nadal uważam, że rewelka.

kupiłbyś drugi raz czy szkoda życia na takie auta? zlosnik

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, bielaPL napisał:

kupiłbyś drugi raz czy szkoda życia na takie auta? zlosnik

Z dopłatą bym kupił na pewno )

A teraz za pełną cenę pewnie też. Bardzo ładnie mi się wpasował w moje potrzeby.

Być może oglądałbym inne, lub używki, ale T03 byłby na krótkiej liście do finalnego wyboru.

Napisano
21 godzin temu, maras77 napisał:

Z dopłatą bym kupił na pewno )

A teraz za pełną cenę pewnie też. Bardzo ładnie mi się wpasował w moje potrzeby.

Być może oglądałbym inne, lub używki, ale T03 byłby na krótkiej liście do finalnego wyboru.

Nieźle dla mnie to jest wyjątkowe kupsko.

W którym nic nie działa tak jak w normalnym aucie. Plus chore ceny przeglądu. Koszt pół roku wynajmu.

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, wujek napisał:

Nieźle dla mnie to jest wyjątkowe kupsko.

W którym nic nie działa tak jak w normalnym aucie. Plus chore ceny przeglądu. Koszt pół roku wynajmu.

Sadze, że Król Anglii, Karol III też by miał uwagi do tego auta.

Płacisz 100 miesięcznie za leasing i narzekasz, że przegląd 1000 kosztuje?

A gdybyś płacił 2000 na miesiąc to ten 1000 za przegląd to już było by tanio?

Napisano
8 minut temu, maras77 napisał:

Sadze, że Król Anglii, Karol III też by miał uwagi do tego auta.

Płacisz 100 miesięcznie za leasing i narzekasz, że przegląd 1000 kosztuje?

A gdybyś płacił 2000 na miesiąc to ten 1000 za przegląd to już było by tanio?

Tak tu chodzi o koszt posiadania vs utrzymania i robienie w balona. Dali jakiś wydruk wymienili filtr kabinowy i zainkasowali ponad 1k. Dłużej im mycie zeszło niż przegląd. Widzę że stoją auta z 2025 normalne wozy citroen i renault są za dychę drożej także nikt tego nie kupi.

Napisano

Przepraszam, ale muszę....niezła pokraka...nie sądziłem, że czasy "Matiza" wrócą .Historia wiodcznie zatacza koło

Napisano
Przepraszam, ale muszę....niezła pokraka...nie sądziłem, że czasy "Matiza" wrócą .Historia wiodcznie zatacza koło
Czemu pokraka? Widziałem to parę razy na żywo i normalne wozidlo. Lepsze niz seicento

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

Napisano
2 godziny temu, bielaPL napisał:

6 godzin temu, Pado napisał:

Czemu pokraka? Widziałem to parę razy na żywo i normalne wozidlo. Lepsze niz seicento

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

i szybsze niz Volkswagen Tayron lol

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, wujek napisał:

Tak tu chodzi o koszt posiadania vs utrzymania i robienie w balona. Dali jakiś wydruk wymienili filtr kabinowy i zainkasowali ponad 1k. Dłużej im mycie zeszło niż przegląd. Widzę że stoją auta z 2025 normalne wozy citroen i renault są za dychę drożej także nikt tego nie kupi.

Czyli gdybyś dostał auto za darmo, to byś uważał, że prąd jest za drogi, bo koszt koszt utrzymania były zbyt wysoki w stosunku do kosztu nabycia?

W ogóle jak Ty go ładujesz? Przecież prąd wychodzi drożej niż rata za wynajem. rotfl

A te renówki i citroeny o 10 kpln drożej to gdzie są, bo jak ja próbowałem taki nabyć, to po telefonie się okazywało, że cena netto a nie brutto oraz wliczona jest dopłata.

Daj jakieś konkretne oferty na te te renówki i citroeny za 10 k drożej, tylko tak dla osoby fizycznej, abym mógł przyjść z reklamówką kasy i wyjechać nowym samochodem.

Tylko linkuj takie oferty z numerem telefonu, bo od razu dzwonię i sprawdzam, czy to nie wujkowe fantasmagorie )

Napisano
14 godzin temu, maras77 napisał:

Czyli gdybyś dostał auto za darmo, to byś uważał, że prąd jest za drogi, bo koszt koszt utrzymania były zbyt wysoki w stosunku do kosztu nabycia?

W ogóle jak Ty go ładujesz? Przecież prąd wychodzi drożej niż rata za wynajem. rotfl

A te renówki i citroeny o 10 kpln drożej to gdzie są, bo jak ja próbowałem taki nabyć, to po telefonie się okazywało, że cena netto a nie brutto oraz wliczona jest dopłata.

Daj jakieś konkretne oferty na te te renówki i citroeny za 10 k drożej, tylko tak dla osoby fizycznej, abym mógł przyjść z reklamówką kasy i wyjechać nowym samochodem.

Tylko linkuj takie oferty z numerem telefonu, bo od razu dzwonię i sprawdzam, czy to nie wujkowe fantasmagorie )

Do wyboru do koloru… po prostu bez dopłat drożej niż 200zl miesięcznie za wynajem mogą sobie w chińczyka wsadzić to gowinko.

Teraz łap za telefon i dzwoń.

IMG_9059.png

IMG_9060.png

Napisano

Ciekawe jakie warunki najmu tych renówek. Bo napisane, że ta cena dotyczy tylko najmu. Także w sumie cenę mogą pokazywać w ogłoszeniu nawet pięć złotych, co z tego, jak nie mogę za tyle kupić.