Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dopłaty

Featured Replies

Napisano
12 godzin temu, iwik napisał:

Kasa na koncie.

Chciałem bardzo podziękować wszystkim europejskim podatnikom (w tym sobie). phi

Normalnie chyba tę naklejkę teraz powinienem zaaplikować.

Ciekawe czy jak już skończą wnioski to z nudów nie będzie kontroli ). Podobno są małe naklejki do kupienia na znanym portalu.

W międzyczasie widać, że przyspieszyli i mielą 200 wniosków dziennie.

Napisano
21 minut temu, sherif napisał:

Ciekawe czy jak już skończą wnioski to z nudów nie będzie kontroli ). Podobno są małe naklejki do kupienia na znanym portalu.

Myślę, że konfitury na pewno temat podejmązlosnik

Napisano
2 godziny temu, sherif napisał:

Ciekawe czy jak już skończą wnioski to z nudów nie będzie kontroli

Gdy skończą procesować wnioski to już będzie dawno po moim 'okresie trwałości przedsięwzięcia' hehe

Napisano
9 godzin temu, sherif napisał:

Przekierowali ludzi z obsługi infolinii na obsługę wniosków to leci. ok

Napisano

Znów spadli poniżej 100 wniosków / dzień .. pewnie ferie albo szkolenie mieli oczy2.

Termin mają do 31.08 dla 90% środków. Jakiś poseł się tym zajął i to monitoruje. Twierdzi, że wszyscy dostaną z listy co spełnią kryteria. Zobaczymy tylko kiedy.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, sherif napisał:

Znów spadli poniżej 100 wniosków / dzień .. pewnie ferie albo szkolenie mieli oczy2.

Termin mają do 31.08 dla 90% środków. Jakiś poseł się tym zajął i to monitoruje. Twierdzi, że wszyscy dostaną z listy co spełnią kryteria. Zobaczymy tylko kiedy.

nie uzywaja tam AI ???

Napisano
18 godzin temu, sherif napisał:

Twierdzi, że wszyscy dostaną z listy co spełnią kryteria.

Czyli ci co złożyli na tymczasowym DR nie dostaną hehe

Napisano
17 godzin temu, PawelWaw napisał:

nie uzywaja tam AI ???

Zapewne nawet zwykłej I nie używają.

Napisano
11 minut temu, iwik napisał:

Taa .. .podobnie jak na starym formularzu )

Napisano
W dniu 28.02.2026 o 11:12, iwik napisał:

Jak ktoś jest na końcu kolejki i nie wie, czy się załapie, to może zrobić kampanię informacyjną - popraw wniosek o twardy dowód hehe

Napisano

Dostałem! yay

Jak składałem wniosek w lipcu tu był jeszcze stary formularz i niższe kwoty. Teraz wychodzi że sfinansowaliśmy mi ok. 45% ceny samochodu (chociaż są tacy co twierdzą że Spring to nie samochód).

Na takich warunkach to można wchodzić w E-bajkę.

Napisano

Z ciekawości to jeszcze stary spring ? Czy ten 100KM ?

Wysłane za pomocą Tapatalk

Napisano

W dniu dzisiejszym zostałem ubogacony skromny

Napisano
W dniu 5.03.2026 o 16:00, ppmarian napisał:

Wtedy to jeszcze ten stary.

Czasami je mijam swoim T03 w trasie i jest to szybkie wyminiecie )

Napisano
W dniu 5.03.2026 o 16:00, ppmarian napisał:

Spring "starszy" 65KM, który rok temu był tym mocniejszym a obecnie jest tym słabszym.

Napisano

W dniu 9.03.2026 o 20:56, bolekis napisał:

Spring "starszy" 65KM, który rok temu był tym mocniejszym a obecnie jest tym słabszym.

A jak jest u Ciebie ze spadkiem mocy w miarę rozładowywania baterii? W T03 jest to efekt odczuwalny. Najlepiej ciągnie zaraz po ładowaniu.

Napisano

Taka mała aktualizacja phi

9 marca po równo 6 miesiącach dostałem maila, że wniosek idzie do poprawki, proszę czekać na korespondencję co tam poprawić.

Tak mnie dziś tknęło, mówię zadzwonię, się dodzwonię albo i nie, po 2 minutach już miałem na linii konsultanta.

Ponoć wysłali do mnie maila, ale dziwnym trafem nie dotarł do mnie. Tak więc mam już listę 7 punktów do korekty podaną przez telefon bo mail nie wiadomo kiedy dotrze. rotfl2

Termin złożenia aktualizacji to 10 dni roboczych, także jakby przysnął to zamiast dofinansowania mam odwołanie od decyzji odrzucającej wniosek.

Pilnować terminów za nich trzeba hehe

Napisano
39 minut temu, komor napisał:

Tak więc mam już listę 7 punktów do korekty podaną przez telefon bo mail nie wiadomo kiedy dotrze.

To jakie masz te błędy?

Napisano
38 minut temu, maras77 napisał:

To jakie masz te błędy?

SUDOP, protokół przekazania, daty, ze względu na 6 miesięczną ocenę, skończyło się jednocześnie poprzednie AC (wystawiane tylko do końca roku), jakieś tam oświadczenie i źle wprowadzona kwota wpłaty własnej facepalm

Tak się kończy mozolne wypełnianie wniosku po nocach hehe

Napisano
W dniu 11.03.2026 o 22:23, maras77 napisał:

A jak jest u Ciebie ze spadkiem mocy w miarę rozładowywania baterii? W T03 jest to efekt odczuwalny. Najlepiej ciągnie zaraz po ładowaniu.

Nie zauważam aczkolwiek jeżdżę praktycznie tylko po mieście. Poniżej chyba 15% SoC krzyczy żeby włączyć tryb "Eco" ograniczający moc.

Napisano
3 godziny temu, bolekis napisał:

Nie zauważam aczkolwiek jeżdżę praktycznie tylko po mieście. Poniżej chyba 15% SoC krzyczy żeby włączyć tryb "Eco" ograniczający moc.

Dziś sprawdzałem i w okolicy 45% już czuć gorsze przyśpieszenie oraz nawet pasek mocy na wskaźnikach tak z pół centymetra krótszy przy gazie do dechy.

Napisano
W dniu 18.03.2026 o 23:25, maras77 napisał:

Dziś sprawdzałem i w okolicy 45% już czuć gorsze przyśpieszenie oraz nawet pasek mocy na wskaźnikach tak z pół centymetra krótszy przy gazie do dechy.

Nic się nie bój zrobią aktualizację softu i będzie wskaźnik dochodził do końca oki.

Napisano

A zna ktoś jakiś soft OBD2 do logowania prądu i natężenia lub mocy?

Napisano
W dniu 17.03.2026 o 12:34, zinger napisał:

Co do SUDOP?

Otrzymana pomoc publiczna.

BTW po drugiej korekcie wniosek otrzymał status "po pozytywnej ocenie formalnej".

Także jedna poprawka jest w regulaminie, ale jednak pracują tam empatyczni ludzie. Gość z infolinii nie zdążył wczoraj sprawdzić błędów z mailem i dziś przed 8 już dzwonił powiedzieć co i jak. Szacun. A to, że nie dostałem maila z błędami to tylko i wyłącznie mój błąd, literówka w domenie poczty facepalm Także czekam na weksla.

Napisano
3 godziny temu, komor napisał:

A to, że nie dostałem maila z błędami to tylko i wyłącznie mój błąd, literówka w domenie poczty

A to gdzie ten błąd? Nie dostałeś potwierdzenia złożenia wniosku i Cie to nie zaniepokoiło?

Napisano
Godzinę temu, maras77 napisał:

A to gdzie ten błąd? Nie dostałeś potwierdzenia złożenia wniosku i Cie to nie zaniepokoiło?

A no właśnie, z generatora dostałem potwierdzenie, wszystko było ok, statusy przychodziły, ale w danych osobowych zrobiłem błąd i pracownik podczas wysyłania korespondencji brał adres właśnie z nich stąd też wysyłał się mail w kosmos, pewnie była zwrotka, ale tego być może już nikt nie weryfikował. Zaniepokoiło mnie, że przez 5 dni nie otrzymałem dalszej korespondencji oki

• 1 miesiąc później...
Napisano

W końcu przyspieszyli z wnioskami. Dzisiaj (29.04) robią juz wnioski 201xx z poczatku listopada. Weszła tez trzecia opcja zabezpieczenia na 5%.

Napisano
5 godzin temu, sherif napisał:

W końcu przyspieszyli z wnioskami. Dzisiaj (29.04) robią juz wnioski 201xx z poczatku listopada. Weszła tez trzecia opcja zabezpieczenia na 5%.

Nom, mój wniosek 202xx dzisiaj został pozytywną ocenę formalną od pierwszego strzała, bez poprawek.

Wybrałem zabezpieczenie w formie weksla ale będę chciał zmienić na to świadczenie gwarancyjne 5%.

Napisano
9 godzin temu, sowik85 napisał:

Nom, mój wniosek 202xx dzisiaj został pozytywną ocenę formalną od pierwszego strzała, bez poprawek.

Wybrałem zabezpieczenie w formie weksla ale będę chciał zmienić na to świadczenie gwarancyjne 5%.

To podobno wystarczy im wysłać mailem, że chce się zmienić zabezpieczenie.

Z którego masz wniosek ?

Napisano
19 godzin temu, sherif napisał:

Polecam, weksel to przeżytek zlosnik

Notariusz, kurier i na końcu mogą Ci odrzucić go zagiąłeś kartę papieru phi

Napisano
11 godzin temu, sherif napisał:

Z którego masz wniosek?

Wniosek zarejestrowany w funduszu 3/11/2025

Napisano
13 godzin temu, sowik85 napisał:

Wniosek zarejestrowany w funduszu 3/11/2025

Podobno w 3tyg teraz się to zamyka z płatnością. Dziś już leci 10.11, niby nawet w niedzielę pracują.

Edytowane przez sherif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jakby co to są już po okresie świątecznym z wnioskami.

Ja dziś złożyłem korektę, wniosek miałem 288xx z 23.12

Napisano

I ja również dziękuje wszystkim podatnikom za zwrot 30 k PLN za bycie ekonomicznym ekologiem zlosnik

Wniosek złożony w dniu 02.09.2026, wypłata w dniu 14.05.2026 - 8,5 miesiąca, to szybciej niż w poprzednim programie piwko o jakiś miesiąc phi

Napisano
37 minut temu, komor napisał:

I ja również dziękuje wszystkim podatnikom za zwrot 30 k PLN za bycie ekonomicznym ekologiem zlosnik

Wniosek złożony w dniu 02.09.2026, wypłata w dniu 14.05.2026 - 8,5 miesiąca, to szybciej niż w poprzednim programie piwko o jakiś miesiąc phi

Ja w życiu nie mialem dwóch elektryków za pół darmo a właściwie jednego to prawie za darmo hehe

Napisano
14 minut temu, wujek napisał:

Ja w życiu nie mialem dwóch elektryków za pół darmo a właściwie jednego to prawie za darmo hehe

Jak dobrze pamiętam @sherif wspomniał kiedyś, że jak coś u nas dają to trzeba szybko brać bo zaraz znika. Tutaj jest nie inaczej zlosnik

A jak są dwa niezależne programy to warto z obu dwóch skorzystać.

Napisano
  • Autor

kurcze kiedy doplaty wroca panic

Napisano
1 godzinę temu, komor napisał:

I ja również dziękuje wszystkim podatnikom za zwrot 30 k PLN za bycie ekonomicznym ekologiem

Tylko, ze Nasze auto jest finansowane przez UE ;)

Napisano
Godzinę temu, zinger napisał:

Tylko, ze Nasze auto jest finansowane przez UE ;)

Co nie znaczy, że te pieniądze można by gdzie indziej, niekiedy lepiej zainwestować phi

Napisano
  • Autor
8 minut temu, komor napisał:

Co nie znaczy, że te pieniądze można by gdzie indziej, niekiedy lepiej zainwestować phi

o wypraszam sobie ja moje 30k zainwestowalem bardzo dobrze zlosnik

Napisano

Mój wniosek z 2/11 wczoraj dostał status "do wypłaty". Przeszedł bez żadnych korekt. Tzn z jedną- na moje życzenie zmieniono zabezpieczenie na świadczenie gwarancyjne 5%.

Napisali, że wypłata w ciągu 3 tygodni, czekam cierpliwie zlosnik

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 16.05.2026 o 14:45, sowik85 napisał:

Mój wniosek z 2/11 wczoraj dostał status "do wypłaty". Przeszedł bez żadnych korekt. Tzn z jedną- na moje życzenie zmieniono zabezpieczenie na świadczenie gwarancyjne 5%.

Napisali, że wypłata w ciągu 3 tygodni, czekam cierpliwie zlosnik

Ile czasu miałeś od pozytywnej oceny do "do wypłaty" ?

Ja dziś, po 2tyg dostałem pozytywa, czekam na umowę i wypłatę. Wniosek z 23.12

Napisano
1 godzinę temu, sherif napisał:

Ile czasu miałeś od pozytywnej oceny do "do wypłaty" ?

Ja dziś, po 2tyg dostałem pozytywa, czekam na umowę i wypłatę. Wniosek z 23.12

Hmm jakoś szybko to poszło u mnie:

4/05- weryfikacja pozytywna pod kątem kryteriów formalnych

8/05- decyzja o udzieleniu wsparcia

11/05- wniosek otwarty do korekty na moją prośbę

12/05- zarejestrowano zmiany we wniosku

15/05 akceptacja zmian i zmiana statusu na "do wypłaty".

EDIT: właśnie sprawdziłem konto, forsa dzisiaj weszła pub

EDIT2: muszę naklejkę na auto zamówić

Edytowane przez sowik85

Napisano
17 minut temu, sowik85 napisał:

Hmm jakoś szybko to poszło u mnie:

4/05- weryfikacja pozytywna pod kątem kryteriów formalnych

8/05- decyzja o udzieleniu wsparcia

11/05- wniosek otwarty do korekty na moją prośbę

12/05- zarejestrowano zmiany we wniosku

15/05 akceptacja zmian i zmiana statusu na "do wypłaty".

EDIT: właśnie sprawdziłem konto, forsa dzisiaj weszła pub

EDIT2: muszę naklejkę na auto zamówić

Rzeczywiście szybko, obecnie zmiany statusów od kilku dni do 2tyg. Za to przerobili wnioski już z listy rezerwowej.

Jak znajdziesz nalepkę to podrzuć link, nie wczytywałem sie jeszcze w umowę ( której nie dostałem) a na allegro różne sa.

Napisano

U mnie "zarekomendowany do dofinansowania" po 2tyg oczekiwania na weryfikację korekty. Wniosek z końca listopada.

Edit 03.06: przysłali umowe i wpadło do wypłaty. Czekam na palacz

Podrzućcie linka do naklejki (nie magnes bo te ponoc niezgodne z wytycznymi).

Edytowane przez zinger