Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciekawe rzeczy w EV w 2025

Featured Replies

Napisano

Jakie ?

dla mnie to weto prezydenta o buspasach i radosc entuzjastow spalinowcow na rowni z opracowaniem silnika spalinowego ze 110% sprawnoscia ;] a druga to ich mina jak za drugim razem buspasy znowu dla EV ;l

no i toyota ze w koncu widza potencjal w EV wczesniej tylko samoladujace sie hybrydy. Narazie najgorsze i najbrzydsze  EV na rynku ale pewnie wyciagna wnioski :jem:

Edytowane przez PawelWaw

• PawelWaw zmienił tytuł na Ciekawe rzeczy w EV w 2025
Napisano
10 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

Jakie ?

1. Ekspansja chińskich marek EV w Europie, przy jednoczesnym dobiciu marek europejskich na rodzimym rynku

2. Rozwój SuC w PL - naprawdę jest nieźle

3. Tesla która przestała się rozwijać i wdrażać innowacje (jedyny ciekawy model Y L "być może" będzie dostępny w PL w połowie 2026). Zaczynam poważnie rozważać Lucida jako następne auto

Napisano
4 godziny temu, slawekw napisał(a):

Zaczynam poważnie rozważać Lucida jako następne auto

Oho, powodzi się :oki:

Napisano
14 godzin temu, format napisał(a):

Oho, powodzi się :oki:

Darmowy leasing - mówi Ci to coś ? ;]

Napisano
6 godzin temu, slawekw napisał(a):

Ja w tej chwili nie dostanę nawet KK Citibanku. Cała rodzina na bezrobociu bez prawa do świadczenia :panic:

Napisano
14 godzin temu, slawekw napisał(a):

Przy limicie na poziomie 1/5ceny auta chyba nie do końca ma zastosowanie ;)

Napisano
W dniu 27.12.2025 o 12:54, PawelWaw napisał(a):

Jakie ?

1. Początek upadku Tesli. Nawet Musk już przestał kolejne modele obiecywać, teraz obiecuje tylko FSD (od ilu lat już?), który zamiast coraz lepiej działać coraz lepiej nie działa.

2. Ekspansja chińskiej motoryzacji.

3. Ekspansja chińskiej motoryzacji w europejskim przebraniu i z europejskimi znaczkami.

Napisano
  • Autor
7 godzin temu, Rado_ napisał(a):

Koniec ebajki:phi:

niestety ta przepowiednia komus nie wyszla, wrecz jeszcze chinczycy jak przeczytali ten watek na HP to powiedzieli... "potrzymaj mi piwo Wang"

Napisano
10 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

niestety ta przepowiednia komus nie wyszla, wrecz jeszcze chinczycy jak przeczytali ten watek na HP to powiedzieli... "potrzymaj mi piwo Wang"

Fakt, tych chinskich T3 to czasami widac na ulicach. Pewnie nas zaleją tym cudem jak potop. :panic:

Napisano
11 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

Kolega w listopadzie był na prowincji w Chinach. Tam nawet większość ciężarówek na prąd była :bzik:. Transport w niektórych miastach jak Shenzhen już od jakiegoś czasu jest w pełni elektryczny, sprzedaż to też wyraźne wyparcie noPb. Pewnie to samo będzie u nas za czas jakiś.

Póki co to tylko raz widziałem ciężarówkę EV pod MC :).

Napisano
  • Autor
5 minut temu, sherif napisał(a):

Kolega w listopadzie był na prowincji w Chinach. Tam nawet większość ciężarówek na prąd była :bzik:. Transport w niektórych miastach jak Shenzhen już od jakiegoś czasu jest w pełni elektryczny, sprzedaż to też wyraźne wyparcie noPb. Pewnie to samo będzie u nas za czas jakiś.

Póki co to tylko raz widziałem ciężarówkę EV pod MC :).

ja sie w pl zdziwilem dwa razy.

pierwszy raz jak to wystartowalo ze swiatel :totalszok: jakie to ma przyspieszenie

drugi raz jak podjechalem blizej i zobaczylem ze to EV ;]

image.png.15e0761a0a08bd0ed1af3f2cd61bd79f.png

Napisano

Ciekawe jakie ma instrukcje jak mu się ta grucha z betonem z braku prądu zatrzyma ;).

Napisano
  • Autor
37 minut temu, sherif napisał(a):

Ciekawe jakie ma instrukcje jak mu się ta grucha z betonem z braku prądu zatrzyma ;).

pewnie odpala na telefonie pracuj.pl ;]

Napisano
41 minut temu, sherif napisał(a):

W Tesli jest technologia agregatu spalinowego, to w gruszce może też :phi:

Napisano
3 godziny temu, sherif napisał(a):

Niespodziewanie, bo przecież brak prądu w elektryku występuje nagle, bez żadnego ostrzeżenia 

Napisano
Godzinę temu, format napisał(a):

Niespodziewanie, bo przecież brak prądu w elektryku występuje nagle, bez żadnego ostrzeżenia 

A wiesz jak to jest rozwiązane w betoniarce? Hę? Kto tutaj jechał elektryczną betoniarką?

;]

Napisano
3 godziny temu, format napisał(a):

Nie wiem, nie jeździłem betoniarką, ale skoro ma kontolkę jak mówisz to nie ma problemu.

Napisano
20 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

image.png.15e0761a0a08bd0ed1af3f2cd61bd79f.png

@PawelWaw gdzie zrobiłeś tę fotkę ?

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, slawekw napisał(a):

@PawelWaw gdzie zrobiłeś tę fotkę ?

image.png.3f95312cd93023dd1266aae321c0098a.png

Napisano
W dniu 30.12.2025 o 11:42, sherif napisał(a):

Wtedy sie jej pozbywasz