Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Audi Q7 3.0tdi

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich szukam pomocy przy moim Audi Q7 2006 rok mam problem z elektryką a szczególnie z komunikatami spalonych żarówek wywala cały czas błędy spalonych żarówek w tylnym zderzaku a żarówki normalnie świecą i są nowe żadne ledowe kierownica grzeje na zgaszonym silniku jeżeli auto zapale sama się wyłącza nie mogę jej włączyć na zapalonym silniku światła drogowe przestały działać bixenon dwie jednocześnie szyby przestały się otwierać tylko strona pasażera przód i tył oświetlenie drogi do domu przestało działać na komputerze cały czas pokazuje zwarcie do masy lub zwarcie z potencjałem plus chciałem zapytać czy to może być przyczyna kabli masowych czy sterowników bardziej lub regulatora napięcia w alternatorze bo też jest tam problem z regulatorem czarna magia 

Napisano

Nawalił któryś z modułów komfortu

Napisano

Lub masa...

Napisano
2 minuty temu, bielaPL napisał(a):

Lub masa...

Ja bym wyczyścił wszystkie styki. Może po naprawie zacznie działać też interpunkcja?

;l

Napisano

a w jakim stanie jest akumulator? stary padający już akumulator może też powodować wyświetlanie się różnych błędów

Napisano
a w jakim stanie jest akumulator? stary padający już akumulator może też powodować wyświetlanie się różnych błędów
Tak właśnie przypadek miałem w A8 2017 - błędy o byle czym, nawet wyłączenie kamerek cofania. Nowy aku wszystko załatwił.

Ps. O dziwo tam tylko 70ah siedzi.

Wysłane z mojego moto g23 przy użyciu Tapatalka

Napisano
3 minuty temu, kokosz napisał(a):

Ps. O dziwo tam tylko 70ah siedzi.

A nie ma jeszcze dodatkowej instalacji 48v z drugim aku bo to mild-hybrid?

Napisano
3 godziny temu, Piotrus napisał(a):

A nie ma jeszcze dodatkowej instalacji 48v z drugim aku bo to mild-hybrid?

U kolegi w Ałdi jak padł 48V to wywalało bład systemy hybrydowego i awaria silnika. Inne rzeczy działały normalnie.

Napisano
2 godziny temu, sherif napisał(a):

U kolegi w Ałdi jak padł 48V to wywalało bład systemy hybrydowego i awaria silnika. Inne rzeczy działały normalnie.

Instalacja 48V jest używana do start&stop i odpala silnik alternatorem, 12V zasila większość odbiorników plus konwencjonalny rozrusznik używany tylko do pierwszego startu po włączeniu zapłonu. 

To moja pierwsza mild-hybrid i trochę dziwnie się czułem jak na S7 w okolicach Kielc na zjazdach wyłączał się silnik przy prędkościach 120 i więcej

Napisano
W dniu 29.12.2025 o 22:51, RobertMyslinski napisał(a):

Witam wszystkich szukam pomocy przy moim Audi Q7 2006 rok mam problem z elektryką a szczególnie z komunikatami spalonych żarówek wywala cały czas błędy spalonych żarówek w tylnym zderzaku a żarówki normalnie świecą i są nowe żadne ledowe kierownica grzeje na zgaszonym silniku jeżeli auto zapale sama się wyłącza nie mogę jej włączyć na zapalonym silniku światła drogowe przestały działać bixenon dwie jednocześnie szyby przestały się otwierać tylko strona pasażera przód i tył oświetlenie drogi do domu przestało działać na komputerze cały czas pokazuje zwarcie do masy lub zwarcie z potencjałem plus chciałem zapytać czy to może być przyczyna kabli masowych czy sterowników bardziej lub regulatora napięcia w alternatorze bo też jest tam problem z regulatorem czarna magia 

Możliwe że System policzył degradację akumulatora i pomimo że np trzyma napięcie i rozruch ,ogranicza odbiorniki do minimum. 

Czy wcześniej wymieniłeś Aku i ta kleme z czujnikiem ? Ponoć czujnik monitorujący lubi szwankować a nie będzie nie dawac żadnych oznak ... 

Napisano
14 godzin temu, Piotrus napisał(a):

To moja pierwsza mild-hybrid i trochę dziwnie się czułem jak na S7 w okolicach Kielc na zjazdach wyłączał się silnik przy prędkościach 120 i więcej

Właśnie, dla kolegi zgasł w Alpach na krętej drodze, tylko że już nie odpalił. Wywaliło komunikat bład silnika + błąd systemu hybrydowego :(. Roczne auto.