Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jest tu jeszcze ktoś z Chevroletem?

Featured Replies

Napisano

Jeśli tak to przypomnijcie czym jeździcie, jaki przebieg i inne uwagi według uznania.

Epica 2.0 R6 nakręcone 352kkm z czego ponad 200 na LPG. Jest ze mną już 12 rok mimo wielokrotnych prób zmiany na coś świeższego.

EpicaAK.JPG

Napisano
13 godzin temu, Kraviec napisał:

Jeśli tak to przypomnijcie czym jeździcie,

Ladny polift 👍.

Ja mam od 15 lat (kupiłem 4-latka poflotowego GM Poland ) również 2.0 R6 bez lpg, nalatane tylko 165kkm, bo zawsze robiła za drugie auto, teraz już w zasadzie trzecie w rodzinie. Młody zrobił prawko i zaczyna właśnie nią jeździć. Pewnie już jej przdostatni albo ostatni rok u nas, bo ruda zaczyna brać się za tylne sanki (tam gdzie mocowanie sprężyn jest), a nie ma chyba żadnych szans kupić tego elementu.

Edytowane przez iwik

Napisano

Ja już 3 lata temu sprzedałem lacetti. Zaczęła go brać ruda. Sprzedałem za 5k ;) I zrobiłem to bez żadnego żalu pomimo że był u mnie od 2009r - to było fajne auto ale 15 lat temu ;)

Napisano

Żona przesiadła się na nowszą maszynę, ale jej Aveo T300 jeszcze zostanie w rodzinie. Kupione w 2014 jako trzylatek, aktualnie dokręca się do 180 tyś. km. Od kilku lat na LPG. W tym czasie dwa razy wymieniałem cewki zapłonowe, raz tarcze z klockami z przodu, przednie sprężyny, większość wydechu, pompkę sprzęgła, dwa lub trzy akumulatory. Sprężyny znowu pójdą do wymiany bo na każdym progu zwalniającym Aveo szoruje zderzakiem o glebę. Typowy problem to przecieki. Silnik już dwa razy doszczelniany, a miska ciągle zapaćkana. Ale na tyle mało, że nie znaczy terenu. Ostatnio gubi płyn chłodniczy, w komorze silnika czuć zapach, ale przy tych mrozach nie chce mi się szukać, tylko dolewam. Z perspektywy ponad 10 lat używania, kupilibyśmy jeszcze raz, tylko z mocniejszym serduszkiem.

Napisano

Ja mam dwa! phi

• 1 miesiąc później...
Napisano
W dniu 24.01.2026 o 08:43, rwIcIk napisał:

A Trump mówi, że w Europie nie ma Chevrolet ów 😁

Trump żyje w swoim świecie jak naczelnik z Żoliborza smirk

Napisano

@Kraviec robiłeś kiedyś wydech w tym bolidzie?

Wiesz może z jakiego innego auta pasują tłumiki po małych przeróbkach? Mam do roboty, jak nie da się połatać to trzeba będzie coś pokombinować, bo chyba żadnego zamiennika dedykowanego nie znajdę a oryginał miliony monet (i pewnie też nie leży na półce w hurtowni).

Napisano
W dniu 17.01.2026 o 12:26, iwik napisał:

Ladny polift 👍.

Ja mam od 15 lat (kupiłem 4-latka poflotowego GM Poland ) również 2.0 R6 bez lpg, nalatane tylko 165kkm, bo zawsze robiła za drugie auto, teraz już w zasadzie trzecie w rodzinie. Młody zrobił prawko i zaczyna właśnie nią jeździć. Pewnie już jej przdostatni albo ostatni rok u nas, bo ruda zaczyna brać się za tylne sanki (tam gdzie mocowanie sprężyn jest), a nie ma chyba żadnych szans kupić tego elementu.

Na allegro sa po 600-800zl. Ja bym kupił i wstawił.

Napisano
W dniu 17.01.2026 o 21:52, s_krzychu napisał:

serce ujeżdża Aveo )

Mój wujek jeździ moim Aveo ma juz 20 lat. Tylne drzwi i progi zardzewiałe, Check engine z 8 lat na desce nie potrafili wykryć dlaczego. 1.4 8V.

Napisano
4 godziny temu, wujek napisał:

Na allegro sa po 600-800zl. Ja bym kupił i wstawił.

Poka. Kiedyś szukałem to była 1 szt używka za 1200.

Do lacetti są te belki nowe w zamienniku po 400 zł, ale do epici nic nie ma.

Napisano
13 godzin temu, iwik napisał:

Poka. Kiedyś szukałem to była 1 szt używka za 1200.

Do lacetti są te belki nowe w zamienniku po 400 zł, ale do epici nic nie ma.

Masz rację w Google się wyświetliło a jak wszedłem to się Spark pokazał.