Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Akumulatory Eurostart

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich :) Czy ktoś obecnie użytkuje akumulatory marki Eurostart? Szukałem, jednak znalazłem opinie tylko sprzed kilkunastu lat. A obecnie sytuacja może wyglądać zupełnie inaczej

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, rwIcIk napisał:

Ale najnopwszy

2 godziny temu, rwIcIk napisał:

No tak, ale najnowsze sprzed 8 lat. A sytuacja może sie zmieniać, produkty danej marki albo idą w górą albo częściej w dół z jakością. Podobno akumulatory Eurostart produkowane są w Bułgarii

Napisano
59 minut temu, Andrew71 napisał:

Ale najnopwszy

No tak, ale najnowsze sprzed 8 lat. A sytuacja może sie zmieniać, produkty danej marki albo idą w górą albo częściej w dół z jakością. Podobno akumulatory Eurostart produkowane są w Bułgarii

Kupiłem do kijanki BARS-a polskiego jakiś drogi AGM - łatwego życia nie ma, a najlepsze że stała (KIA) na serwisie ponad miesiąc - aku niedoładowywany i zapaliła od strzała jak szalona, czego nie można powiedzieć o akumulatorach tureckich toyoty 😁

Ponoć naprawdę przyzwoite akumulatory - w sklepie mi doradzili, po czasie sprawdziłem że marżę srogą mają bo w porównaniu do cen z neta załadowali mnie w "kakao" o 20%, ale na już potrzebowałem.

Napisano
21 godzin temu, Camel napisał:

Kupiłem do kijanki BARS-a polskiego jakiś drogi AGM - łatwego życia nie ma, a najlepsze że stała (KIA) na serwisie ponad miesiąc - aku niedoładowywany i zapaliła od strzała jak szalona, czego nie można powiedzieć o akumulatorach tureckich toyoty 😁

Ponoć naprawdę przyzwoite akumulatory - w sklepie mi doradzili, po czasie sprawdziłem że marżę srogą mają bo w porównaniu do cen z neta załadowali mnie w "kakao" o 20%, ale na już potrzebowałem.

Tylko AGM to inna bajka i cena też z innej bajki...

Nie wiadomo czy @Andrew71 szuka agm'a czy raczej czegoś budżetowego i tym samym 2 razy tańszego?

Natomiast to, ze auto odpala po miesięcznym postoju to nie jest nic nadzwyczajnego i nawet stare parchy z budżetowymi akumulatorami sprostają temu wyzwaniuskromny

W Twoim przypadku problemu należy upatrywać w samej Toyocie-zbyt duże rozładowanie w czasie postoju lub wadliwy akumulator, względnie to i tohehe

Napisano
20 minut temu, volf6 napisał:

Tylko AGM to inna bajka i cena też z innej bajki...

Nie wiadomo czy @Andrew71 szuka agm'a czy raczej czegoś budżetowego i tym samym 2 razy tańszego?

Natomiast to, ze auto odpala po miesięcznym postoju to nie jest nic nadzwyczajnego i nawet stare parchy z budżetowymi akumulatorami sprostają temu wyzwaniuskromny

W Twoim przypadku problemu należy upatrywać w samej Toyocie-zbyt duże rozładowanie w czasie postoju lub wadliwy akumulator, względnie to i tohehe

BARS robi różne rodzaje aku, ale wygląda na to jak "doktoryzowałem się", że są sprzedawane już w innych krajach i mają dobre opinie.

Napisano
3 minuty temu, Camel napisał:

BARS robi różne rodzaje aku, ale wygląda na to jak "doktoryzowałem się", że są sprzedawane już w innych krajach i mają dobre opinie.

BARS nic nie robi, to jedynie jedna z marek dystrybutora-BATCAR sp. z o.o.

Eurostart jest również ich markąphi

Napisano
9 minut temu, volf6 napisał:

BARS nic nie robi, to jedynie jedna z marek dystrybutora-BATCAR sp. z o.o.

Eurostart jest również ich markąphi

To wiem:

"Producent akumulatorów - Autopart ( Tuborg, Kozak, Bars, Bpower, Volt) Autopart to polska firma istniejąca od 1982 roku. Produkcja akumulatorów odbywa się w Mielcu."

Napisano

Z tańszych akumulatorów montuje głównie Maxgear, znajomy co od niego biorę części mówił mi że ma najmniej reklamacji. Z Maxgear tylko akumulatory poleca. Jeszcze mi sie nie trafił Maxgear który przed montażem nie trzymałby parametrów, wg testera przeważnie maja więcej A niż etykieta podaje.

Napisano
W dniu 6.02.2026 o 15:56, Camel napisał:

Jak bierzesz AGM w dedykowanym sklepie to powinni robić adaptację w systemie i to jest w cenie. Z netu jak sobie kupisz to adaptację musisz zrobić we własnym zakresie...

Napisano
1 godzinę temu, futrzak napisał:

Jak bierzesz AGM w dedykowanym sklepie to powinni robić adaptację w systemie i to jest w cenie. Z netu jak sobie kupisz to adaptację musisz zrobić we własnym zakresie...

Jak trafisz na taki sklep. Bywają bowiem sklepy gdzie obsługa robi wieeekie oczy jak pytasz o adaptacje. A są to często bardzo polecane miejsca z wieloletnią historią.

A te co adaptują to często cenowo nie są zbyt atrakcyjne, za darmo przecież tego nie robią

Napisano
W dniu 8.02.2026 o 12:01, steyr napisał:

Z tańszych akumulatorów montuje głównie Maxgear, znajomy co od niego biorę części mówił mi że ma najmniej reklamacji. Z Maxgear tylko akumulatory poleca. Jeszcze mi sie nie trafił Maxgear który przed montażem nie trzymałby parametrów, wg testera przeważnie maja więcej A niż etykieta podaje.

Może coś w tym jest że ten maxgear jest dobry, bo teściu kupił takiego na szrocie i ma go w Ursusie 30stce od 5 lat akumulator trzyma 12,56 V i kręci jak szalony

Napisano
2 godziny temu, HARDTECHNO napisał:

Może coś w tym jest że ten maxgear jest dobry, bo teściu kupił takiego na szrocie i ma go w Ursusie 30stce od 5 lat akumulator trzyma 12,56 V i kręci jak szalony

Nie dawno byłem na serwisie wózków widłowych, na hali tez zauważyłem kilka sztuk tych akumulatorów i jak zapytałem elektryka to stwierdził że całkiem dobre akumulatory.